CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meg lehet úszni szárazon a csepeli strand pénznyelését? Kit hagynak a vízben?

2023. november 03. 00:05 - csú

borbely_lenard_2022_juliusi_dicsekves_1.pngErről nem beszél a polgármester: A csepeli strand a fővárostól történt átvétele óta, a kerületi fejlesztések ellenére, minimum 5-600 milliós veszteséget okozott az önkormányzati költségvetésnek. A korábban megígért fejlesztésekből, a nem sátortetős, hanem a valódi fedett uszodából, az új tanuszoda megépítésből viszont  semmi sem lett.

Gratulálunk a „nemrégiben kinevezett fürdővezetőnek” azzal együtt, hogy lehet, csak mi nem tudjuk, ki és mikor nevezte ki. Nincs és nem is lesz könnyű dolga. Munkájához sok sikert kívánunk. A strand azonban évek óta veszteséges, s valószínűleg, mivel a strandok általában veszteséggel működtethetők, csak a veszteség csökkentése lehet legközelebbi célja. Szerintünk Borbély Lénárd strandot is érintő kampányrendezvényei, a különböző,

úszással kapcsolatos sportágak részére adott kedvezményes edzési lehetőségek biztosítása nem fogja növelni a bevételeket, míg a strand népszerűsítése csak további fejlesztésekkel, a szolgáltatások színvonalának javításával és bővítésével oldhatók meg. Ehhez pedig pénz, pénz kell. 

    Arról nem is beszélve, hogy a strand 2013-ban megszerzett üzemeltetési joga 2025. december 31-én lejár, a jog a Fővárosi Önkormányzathoz kerül vissza. Borbély Lénárd abban bízik, hogy az évi 100 milliós önkormányzati támogatás csökkenthető, miközben várhatóan emelkedni fognak a víz-és csatornadíjak, illetve a fenntartással. A működtetéssel megbízott, idén létrehozott önkormányzati cég veszteséges működése is komoly gondokat okozhat a polgármesternek – éppen az önkormányzati választás évében. 

    A csepeli strand átvétele óta, a kerületi fejlesztések ellenére, minimum 5-600 milliós veszteséget okozott az önkormányzati költségvetésnek. A korábban megígért fejlesztésekből, a nem sátortetős, hanem a valódi fedett uszodából, az új tanuszoda megépítésből meg semmi sem lett.

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2218186227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása