CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Túlképzett analfabéták

2023. november 10. 00:03 - csú

kormanyvezetok_fidesz-vezetok_4.jpgTúlképzett analfabéták szorgos és fegyelmezett serege vitte bele a rendszerváltás utáni időszak legmélyebb válságába a magyar gazdaságot és társadalmat.

Az uralkodó osztályba való bejutás, ez a fényes karrier a politikai hűség és engedelmesség elvén alapul, és a teljes szervilitásra épített politikai rendszer elnyomó gépezete látszólag jól is működik. A politikai hatalmi piramisban az egyes területeken a vezetők csereszabatosak, könnyen és gyorsan cserélhetők, mert az egyetlen kritérium a feltétlen engedelmesség, viszont nem kívántatik meg a szakmai hozzáértés.

Ezért az egyes igazgatási területek - a MÁV-tól a külügyig - már össze is omlottak. Közben a külügyminiszter egy-egy zavaros fenyegető beszéde vagy a menetrendi zűrzavar számos szomorú alkalmat szolgáltat a poénkodásra. Így aztán nálunk a legviccesebb ember a külügyminiszter, szorosan követi őt az összevissza kapkodó gazdaságfejlesztési miniszter, de jókat lehet mulatni a

miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóin is, mert sírva vígad a magyar.

A hatalmi gőggel teljes, túlképzett fideszes szakmai analfabéták megtestesítik a politika abszolút dominanciáját a szakpolitika felett. A politikai hűség győzelme a szakértelem felett a homo politicus tömegtermeléséhez, a parazita politikai elit megjelenéséhez vezetett. A semmihez sem értő, de a maga kis birodalmában teljhatalmú fideszes politikus a magyar politikai – sőt gazdasági és kulturális – élet jellegzetes figurájává vált. S mivel a legmagasabb hatalmi szinten a kormányzás és a politikai élet megszokott formáit és eseményeit is kidobták az ablakon, így rég nincsenek kormányprogramok vagy választási programok sem.

Van egy szakterület, amiben a fideszes uralmi gépezet képviselői profik: ez a hazugsággyár működtetése.  Most éppen a svéd viccek vannak divatban a fideszes külpolitikában. Ha ott rossz időt jelez a meteorológia, már arra is ráugrik az orbáni propagandagépezet, azonnal Magyarország elleni nyílt támadást vezet le belőle.

Felvállalt abszurditásokkal van tele a hivatalos politikai élet Magyarországon.

Forrás: ÁGH ATTILA professzor (Népszava)

Ágh Attila cikke teljes terjedelmében ITT ÉRHETŐ EL.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318231891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása