CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sötét ügy a csepeli Rózsadombon

2023. december 04. 00:05 - csú

csepeli_rozsadomb_terkep.jpg„A csepeli Rózsadombon olyan sötét van, hogy a polgármester a rossz fényviszonyok miatt se itt készítteti mosolygós fotóit…. Itt régóta nincs közvilágítás! Itt télen délután öt órától olyan sötét van, mint a pokolban!”

Csepel egyik nyugodt lakókörzete a Rózsadomb! Itt a II. Rákóczi Ferenc utca és a Nagy-Duna közötti területen szinte megbúvik egy lakóközösség. Nincsenek sokan, akik a kertes házas környezetben szépen éldegélnek. Sok mindent megszoktak, sok mindent lenyeltek már. A XXI. században, amikor a drága szolgáltatásoknak papíron meg kellene felelni bizonyos paramétereknek, akkor ezeket a normákat erre a kis közösségre nem alkalmazzák.

Ők olyan kicsik, olyan kevesen vannak, hogy nem számítanak a hatalmasoknak. Nem az ő szavazatukkal fog a polgármester újrázni, és nem az ő panaszaik miatt fogják a közvilágítás vezérét kirúgni! Itt gyakoriak a

rövidebb, hosszabb ideig tartó áramkimaradások. Olyanok, amit nem jeleznek előre, és a lakók is csak abból tudják, hogy reggelre villognak a digitális számok, és nem ébreszt az óra! Itt már megszokott, hogy az áramkimaradás miatt kiégnek az égők, tönkre mennek a hűtők, televíziók!

Az itt lakó emberek nem fontosak a hatalomnak!

Az itt lakóknak a türelme azonban most már a végét járja!

Ezen a lakótelepen hosszú idő óta nincs közvilágítás! Az emberek nem is nagyon tudják, hogy kihez fordulhatnának, mert sirámaikra magyarázat ugyan van, de ettől az utcai lámpáik feszültséget nem kapnak. A téli időszakban délután öt órától ezen a telepen olyan sötét van, mint a pokolban! Az idősek nem merik házaikat elhagyni, attól tartva, hogy a látatlan akadályok miatt eleshetnek, a gyerekeket meg azért kísérgetik szüleik, és azért nem engedik sehova, mert félnek, hogy az utcán támadás érheti őket.

Az ördög nem alszik, és jelenlétét bizonyítva, gyilkosság képében régebben a Duna parton suhogtatta kaszáját, nemrég meg épp a kenyérgyárban szedte áldozatát.

A Rózsadombon olyan sötét van, hogy a polgármester a „rossz fényviszonyok" miatt se itt készítteti mosolygós fotóit, és tán még a rendőr se veszi észre, hogy ezen a területen emberek laknak, akikre érdemes lenne néha rájuk nézni!

A hosszú sötétség miatt lehet, hogy Csepel hatalmasai csak későn fogják észrevenni, hogy érvényes: lehet, hogy a bors kicsi, de erős!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018272777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása