CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Semjén Zsoltnak sürgősen pótvizsgát kellene tennie történelemből

2023. december 12. 00:03 - csú

semjen_zsolt_es_kovacs_zoltan_1.pngSemjén elfelejti, hogy ebben a szerinte cudar száz évben benne van nemcsak a fideszes emlékezetpolitika által kiemelt helyen szereplő Horthy-korszak húsz éve, hanem a rendszerváltás óta eltelt harminchárom év is, aminek többségében a Fidesz–KDNP kormányozta Magyarországot.

A Diaszpóra Tanács legutóbbi ülésén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt találta mondani, hogy „100 évig hátrány volt itt magyarnak lenni”.

Az „itt” szócska nyilván Magyarországot jelenti, és talán arra utal, hogy másutt viszont előny volt, nemcsak Hollywoodban, de esetleg Párizsban vagy Oxfordban is.

Viszont ha magyar földön hátrány volt „magyarnak lenni”, akkor felmerül a kérdés: „mihez képest?” Továbbá Semjén elfelejti, hogy ebben a szerinte cudar száz évben benne van nemcsak a

fideszes emlékezetpolitika által kiemelt helyen szereplő Horthy-korszak húsz éve, hanem a rendszerváltás óta eltelt harminchárom év is, aminek többségében a Fidesz–KDNP kormányozta Magyarországot.

Bár Semjén ezzel nyilván azt akarta mondani, ha igazán csak most jó magyarnak lenni, megkérdeznénk, vajon hol: Gödön, Recsken vagy Debrecenben? De ha a fenti mondat arra utal, hogy Orbán Viktor országlása alatt hátrány volt eddig magyarnak lenni, azzal teljesen egyetértünk. Ha meg nem ezt gondolta, akkor Semjénnek sürgősen pótvizsgát kellene tennie történelmi ismeretekből.

-i.-gy. (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr818270727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása