CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átveréstől az átjátszásig közös úton jár a rezsibiztos és a polgármester?

2024. január 30. 00:05 - csú

jedlik_uj_homlokzat_2023-0ugusztus_nsz-tol_1.pngA csepeli Jedlik gimnázium tulajdonlása körüli botrányos helyzetet Németh Szilárd Borbély Lénárd polgármesterrel közösen hozta létre. Felelősségük vitathatatlan.

A Jedlik Ányos Gimnázium államosításának előkészítése minden csepeli számára látható vált. Németh Szilárd hosszú ideje dolgozik rajta, már a felújított intézmény átadásakor is elmondta véleményét. Nemrég, az fb oldalán közöltek szerint újra színt vallott az ügyben. Mint írta:

„Maruzsa Zoltán államtitkár úrral és Tóth Endre tankerületi igazgatóhelyettes úrral Csepel közneveléséről egyeztettünk. Államtitkár úr a pedagógusbér-emelésről, a tankerület jövőjéről, és a Jedlik Ányos Gimnázium állami tulajdonba vételéről tájékoztatott bennünket.” 

    Lehet, szerintünk jogosan, vitatni a rezsibiztosnak a kerületi vezetést megkerülő tárgyalását, a csepeli önkormányzathoz való viszonyát, az ügy etikátlan kezelését. Lehet, hogy Németh a Jedlik további fejlődését állami vagy egyházi keretek között látja biztosítottnak. Egy biztos: az intézmény államosítása jelentős ingatlan-vagyoni, politikai veszteséget okozna a kerületnek, tovább csökkentené a fővárosban elfoglalt helyének, szerepének, súlyát. Ezért azonban nem csak ő a felelős: a botrányos helyzetet Borbély Lénárd polgármesterrel közösen hozták létre. Felelősségük vitathatatlan.

    Egyébként Németh 1993-ban, még SZDSZ-es politikusként, a középiskolák fővárosi átvétele ellen is tiltakozott. Borbély meg a tavaly november 30-i képviselő-testületi ülésen, amikor Dukán András képviselő javasolta, hogy a testület hozzon határozatot a Jedlik esetleges államosítása ellen, hecckampánynak nevezte a javaslatot, mert: „…közvetlen tájékoztatást kapott arról, hogy a Jedlik Ányos Gimnázium átvétele semmilyen formában nincs napirenden, nincsen ilyen kormányzati szándék.” csepel.hu>Önkormányzat>Testületi ülések>Jegyzőkönyvek>2023.11.30.>8.oldal

Ennyit Borbély hozzáállásáról, jólértesültségéről és a kormányzatot képviselők szavahihetőségéről.

Lásd még: Vinné az állam a Jedlik-gimnázium épületét. (Népszava, 2024. január 12.)

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9918306845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása