CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nincs kegyelem a láthatatlan, védelemre szoruló gyerekeknek? Az ellenjegyzőnek van, de miért?

2024. március 01. 00:03 - csú

bencsik_andras_diszhuszar_fekvo_3.pngBencsik András, Csepel díszhuszára, a Demokrata című lap főszerkesztője, a Békemenet szervezője műbalhénak nevezi a tíz gyermek molesztálásáért jogerősen elítélt ember bűntársának kegyelmi ügye után kialakult népharagot.

Halvány fogalma nincs a miniszterelnöknek és kormányának, mi a gyerekvédelem. Minden szavuk és tettük ezt bizonyítja. Egyetlen dolog számít: a látszat, és választóik gátlástalan kiszolgálása.

2011 óta tudtak arról, mi történt a bicskei gyerekotthonban, az intézmény igazgatója mégis főigazgatói dicséretet, 2016-ban pedig köztársasági elnöki kitüntetést kapott. Fehéren-feketén olvasható a Magyar Közlöny oldalán - Ellenjegyzem: Orbán Viktor s. k. Az a miniszterelnök, aki Novák Katalinból Voldemortot csinált, a nevét sem ejti ki a száján.

Közben

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a Békemenet szervezője műbalhénak nevezi a tíz gyermek molesztálásáért jogerősen elítélt ember bűntársának kegyelmi ügye után kialakult népharagot.

Na, de akkor: ha félbehasítja és miszlikbe aprítja a gyerekeket szexuális játékszerként használó aljas bűnözőket a miniszterelnök, akkor ő is csak műbalhézik?

Álságos, aljas, hazug színjátékot játszanak. Váratlanul érte őket a kegyelmi botrány. Lebuktak, és azt ugyan nem tudták, hogyan jöjjenek ki jól belőle, de a felelősséget hárítani kötelesség. Mára már magukra találtak, Novák Katalin és Varga Judit után új bűnösök vannak: Gyurcsány, Karácsony, Demszky. Az áldozatoknak még mellékszerep sem jut, ők nem számítanak.

A kormány majd megold, megment, rendbe tesz. Na, de hogy? A pedofiloknak ezentúl nincs kegyelem – mondja Orbán. Azt nem tudjuk meg,  eddig miért volt. A megelőzésről, ami mindennél fontosabb lenne, szó nincs. Ja, hogy ehhez érteni kellene a szakmát. És vajon miként kell „pillanatképen" megnézni a gyermekvédelem állapotát, és miért kell húsz törvényt módosítani?

Ordas nagy hazugság, hogy csak sejteni lehet a gyermekvédelem siralmas állapotát. Maga az ombudsman írta le, hogy a jelzőrendszer nem működik. 

Civilek bírálták, hogy gyermekjogi és gyermekjólléti szempontú költségvetés nincs. Csak minderre tett a kormány. Nem a jogszabályokkal van itt baj, hanem azzal, hogy kivéreztették a rendszert, mert megtehették. A védelemre szoruló gyerekek láthatatlanok. Ez az, amire nincs kegyelem. 

Forrás: MUHARI JUDIT (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8818342581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása