CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

DE NEM NÁLUNK

2024. március 03. 00:03 - csú

tiborcz_istvan_es_orban_koccint_1.pngÁllamférfi az, aki nem csak a családtagjaira hagy majd olyan örökséget, amiért évtizedek múlva is hálásak lesznek neki.

Az elnök a nemzet egységének szimbóluma, erkölcsben és emberségben az első. Az elesettek oldalán áll, nem kegyelmez bűnök elkövetőinek. Soha nem utazik el meccset nézni, ha a közösség válságos időket él meg. Főleg, ha szerepe van benne.

A püspök a hit szerény szolgálója, közéleti szerepvállalása esetén soha nem lehet fontosabb a világi cél és érdek a tőle várt lelki támasz biztosításánál. Nem utazik messze meditálni, mikor

nehéz idők járnak. Főleg, ha miatta.

A külügyminiszter a közösség érdekeit szem előtt tartva szólal meg, diplomatikusan kommunikál, kompromisszumkész. Felelőssége tudatában soha nem enged meg magának nyers, gúnyos és kioktató megnyilvánulásokat. Nem hallgathat, ha meg kell szólalnia.

Államférfi az, aki nem csak a családtagjaira hagy majd olyan örökséget, amiért évtizedek múlva is hálásak lesznek neki.

Forrás: Élet és Irodalom (-n-a)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718337789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása