CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázadás hideg fejjel

2024. március 11. 00:03 - csú

magyar_peter_varga_judit_elvalt_ferje.jpgMagyar Péternek nemcsak igaza van, ám őszintén remélem, hogy  igaza is lesz. Azaz kiderül, hogy nemcsak morálisan döntött jól, amikor ellökte magát a NER hajójától. Mostani indulata érthető és jogos: itt bizony fiatal, tehetséges nőket áldoztak be, hogy gyáva vénemberek disznóságát mentegessék.

Nem túl meglepő: az ország mára ilyen véneknek való vidékké lett, a politikai vezetés pedig beszélő prosztaták Bayer Showja, ahol egy Novák Katalin, Varga Judit csak időlegesen kap felmentést a konyhából, ellenben megbukik ha hibázik, a pedofil bűnsegédnek lobbizó Balog ellenben maradhat püspök. Ami persze nem túl meglepő egy első ránézésre lassan egy urológiai szakrendelés várójára emlékeztető véd-és dacszövetséget alkotó férfiközösségtől, élén a Karmelita FC öregfiújával.

Aki egykor, a Hősök terén még a

magyar fiatalság szimbolikus üres koporsója előtt ígérgette a változás szelét. Azután alig várta, hogy helyet cseréljen a dísztribünön az elvtársakkal, majd ő már megtöltötte ezt a koporsót a lerohadó iskolarendszerben képzés nélkül maradókkal, külföldre kimenekült fiatalok százezreivel és Péterhez és volt párjához hasonlóan illúziótlanná, cinikussá váló itthon maradott kiégettekkel.

Persze nyilván Péterünk sem 2024-ben jött rá hogy ez a rezsim az ő fiatalkori politikai hitéből, illúzióiból mosóporként eladható politikai terméket gyúrt, egykori szerelmét, gyermekei anyját pedig csereszabatos politikai eszközként használta. Mint oly sok fiatal technokrata régen és ma tudomásul vette, hogy ahhoz, hogy a közösségért tegyen és persze saját karrierje is legyen, nos ahhoz bizony a hatalompárthoz kell csatlakoznia.

Kivont karddal és befogott orral.

Viszont most kiderülhetett számára hogy ő és társai immár már csak orbánok és rogánok lelépési pénzéért hadakoznak, akik a kommunista elődökhöz hasonlóan éppen arra készülnek, hogy átmentsék a hatalmukat gazdasági pozíciókra és ha eljön az ideje büntetlenséget vásárolhassanak maguknak. Ezeknek a gyáva vénembereinek immáron a sokat emlegetett fideszes lojalitás sem érték, simán az út szélén hagynak bárkit, ha veszélyben érzik a nyugdíjukat.

Szóval Péter lázadása könnyen lehet, hogy nagyon is hideg fejű, menedzserszemlélettel meghozott hosszú távú stratégia is egyben. Mondjuk végiggondolta, hogy hány év lehet még ebben a rezsimnek. Három? Öt? Tíz? Hamar elröppen. A NER szégyenbélyege pedig ott marad. És a magyar nép is furán ad kegyelmet: felmenti a királyt, akkor is ha hazaáruló, ellenben a bukott udvaroncnak akkor sem ad kegyelmet, ha éppen hasznos volt.

A Ner sorsa már évekkel ezelőtt eldőlt, amikor Orbán ki tudja milyen kényszer nyomán, ám Oroszországhoz kötötte sorsát. Csakhogy időközben fordult a történelem kardántengelye: új vasfüggöny ereszkedik Európára, alighanem valahol Donyeck környékén húzódik majd az új határ, ahonnan Európa fogja éberen figyelni a limesen túli, revansista barbár katonaállam Oroszország minden mozdulatát, Orbán pedig itt találta magát. Szerbiát leszámítva körös-körül NATO és EU-tag kisantant országokkal ahol az orosz fenyegetés közepette a putyinista Orbán nemhogy zavaró tényező, ám egyre inkább súlyos biztonsági fenyegetést jelent. Orbánnak pedig egyre ideglelősebben kell járnia a pávatáncot a Nyugat és a százmilliárdokból magyarból orosszá nevelt fideszes fasiszták között.

Idővel ez garantált bukás hoz. Ha más nem, K. Endre pedofil bűnsegéd ügye rámutatott, hogy ez a rezsim nemcsak émelyítően álszent, ám helyből is iszonyatosan arca tud esni. Hát akkor mi lesz itt, ha egyszer tényleg megmozdul a föld?

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218329315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása