CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Keresték a nőt

2024. március 18. 00:03 - csú

szentkiralyi_alexandra.jpgHa a Fidesz valódi győzelmet várna, akkor Szentkirályi Alexandra 15-én ott állt volna Orbán Viktor mellett a Nemzeti Múzeumnál. De nem. Sőt, egy jó szót sem pazaroltak rá

Cherchez la femme, keresd a nőt! A francia mondás a Fidesz számára politikai paranccsá vált. Mi­után kevés női politikusuk közül elhulltanak legjobbjaik, muszáj volt egy újat betolni a kiürült színpadra. Nehogy túl macsónak nézzék őket.

És még mondja valaki, hogy ne szánnának rendszerükben fontos szerepet a nőknek! A vezéráldozat szerepét. Ezen a sakktáblán a királynőket kellett beáldozni, hogy a király megmeneküljön. A hívek egy része meg is könnyezte, amint szép fejük a politikai nyaktiló alatt porba hullott.

De nő nélkül nincs sikeres elő­adás. A fantomkép már adott volt: nem akármilyen, hanem szép, fiatal, jól képzett nő kerestetik. Direkt jó, ha hosszú, sötét haja is van, így még emlékeztet is az ejtett nőfigurákra. Ennél fontosabb, hogy megbízható férjjel rendelkezzék, aki nem kezd elszabadult hajóágyúként viselkedni, mint

Varga Judit exe. Nem sok nő mozog a fideszes felső körökben: korábban felröppent az űrkutatási biztos neve is, de leginkább a kormányszóvivőként már közismert Szentkirályi Alexandráé.

Senki sem várja tőle, hogy megnyerje a főpolgármesteri választást. De arra jó, hogy médiaszerepléseivel segítse a vidéki versenyzők kampányát, és a fővárosi Fidesz-lista meghúzásával kétségessé tegye Karácsony közgyűlési többségét. (Pláne, ha az LMP nemcsak az EP-listája és helyi sanszai érdekében, a párt láthatóvá válása céljából mozgatja Vitézyt, majd az utolsó percben visszahívja, mint eddig hittem, hanem valóban kifarol az ellenzékből.)

Persze ha a Fidesz valódi győzelmet várna, akkor Szentkirályi Alexandra 15-én ott állt volna Orbán Viktor mellett a Nemzeti Múzeumnál. De nem. Sőt, egy jó szót sem pazaroltak rá, pedig a Közlönyben már megjelent a felmentése eddigi posztjáról.

Úgy látszik, Orbán nélküle vezeti hadait Brüsszel ígért elfoglalására, amire beszéde szerint a hazaáruló ellenzék, „a globális nyájban bégetők” ármánykodása közepette a nemzet jobbjai készülnek. A jelölt talán még Schwechatig sem mehet el, ahol a kormányfő szavai szerint most nem állunk meg, mint 1848-ban. Nem tudom, így hogy érezheti át szegény „a létezés magyar minőségét”, ami pedig „a létezés semmihez nem fogható formája”. (Újabban tényleg nem fogható semmihez, nem is nagyon érti a világ, mi folyik itt.) Még azt sem láthatja, amikor a várható „szuverenista fordulat” miatt „a helytartótanács Brüsszelben reszketni méltóztatik”. Neki meg se Brüsszel, se Schwechat, csak a Karácsony alatt rommá lett Budapest. Megint a nőkkel szúrnak ki.

Szentkirályi Alexandrának elő­nyei mellett vannak hátrányai is. Kétségkívül kínos, hogy Tarlós helyetteseként éppen ő adta át a kitüntetést a bicskei gyermekotthon hírhedett „János bácsijának”. Nyilván nem ő a felelőse a pedofilbotrány elsimításának, szerepe csak a kitüntetési mosoly és kézfogás volt, de ez a jelenet mégsem teszi alkalmassá a kegyelmi ügy emlékének betemetésére. Mindegy, legalább befutotta a megbízható ifjak tipikus karrierjét: Fidelitas, Nézőpont, budapesti közgyűlés, még némi fociérintettség is az MLSZ budapesti elnökségében.

A kibeszélő Magyar Péter példájából okulva most nőt is a leglojálisabb belső körből, a Fidesz uralkodó családjaiból, a legszűkebb NER-oli­garchiából kerestek. Férje, a hadügyminiszter, csak nem fog váratlanul a kormány ellen fordulni, nem nyilatkozgatja végig a sajtót, nem szervez tüntetést. A családi-baráti-üzlettársi kapcsolatokkal befont elit tagja: üzlettársa Habonynak, majd az Orbán-rokon Vitézyeknek, a kaszinóbizniszben pedig Garancsinak. Testvére szintén beépült a hatalomba: nagykövet, majd helyettes államtitkár. Mi kell még?

Ja, persze, kellettek még állami hitelek, rendre meg is kapták őket. Rogán hivatala meg a kaszinóik koncesszióit hosszabbította meg készségesen az idők végezetéig. Jó üzlet: átvették az öt kaszinót 19,4 milliárdért (ebből több mint 10 milliárd jegybanki kedvezményes hitel), és ezek évente legalább 12 milliárd tiszta nyereséget hoznak. Már réges-rég bejött az áruk, most már csak tejelnek a „nagy családoknak, finom famíliáknak”, ahogy a Druon-regények címében fogalmaznak.

Hát itt nem lesz magyarpéterezés, az egyszer biztos. Akkor sem, ha Szentkirályi Alexandrát a finisben kirángatják a pástról, és „jobb ma egy Vitézy, mint holnap egy Karácsony” jeligével visszaléptetik. Két forgatókönyv íródik párhuzamosan: az egyik ez, a másik Karácsony mindenáron való lejáratása, furcsa hírek terjengenek az őt rágalmazó vallomások ellenében ajánlott vádalkukról.

Míg ez eldől, addig Szentkirályi Alexandra teszi a dolgát. Videójában engedelmesen gyurcsányozik: „A nemzet fővárosa ma Gyurcsány Ferenc kezében van. Ő csinált főpolgármestert Karácsonyból.” Aha. Kálmán Olga DK-s indítása az előválasztáson meg csak trükk volt. Nesze neked, tele vagyunk beáldozott nőkkel.

Szóvivőhöz képest a videó meglepően iskolásra sikeredett, túljátszott gesztusokkal. A legjobb, amikor az „ötödik éve pörög a lejárt baloldali lemez” mondatnál kezével is mutatja az ötöt az egészen hülyék kedvéért. Darab darab, minden választó számít, nem csak a számokat is­merők.

A számokat elég, ha a nagy családok üzletelői ismerik. Jó sok nullával.

Forrás: LENDVAI ILDIKÓ (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7418356019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása