CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazug kampány csepeli közpénzen Borbély újraválasztásáért a Csepeli Hírmondóban

2024. március 22. 00:05 - csú

borbely_lenard_osztogat_krumli_t_es_hagymat.jpgNémeth Szilárd utódjaként,  a Csepelen háromszoros kudarcot vallott rezsibiztos köpenyéből kibújva Borbély Lénárd díjakat, krumplit, komposztálót osztogat és pozíciókat ígér saját hatalma bebetonozása érdekében

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 20-án megjelent idei 6. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    Az utolsó lapszám megjelenése óta eltelt időszakban hosszas, leginkább Borbély generálta vita, illetve hazug populista kampány után, elfogadásra került az ellenzék által javasolt módosításokkal, a korábban szakmailag és pénzügyileg is elfogadhatatlan idei önkormányzati költségvetés. A lap a március 14-i képviselő-testületi ülés ezzel kapcsolatos döntéséről, illetve a polgármester álláspontjáról ad tájékoztatást. Arról, hogy a botránysorozat újabb felvonása és a költségvetés elfogadása UTÁN miként értékeli a kialakult helyzetet az ellenzék, egy szót sem szólhat a CSH hasábjain az ellenzék.

    A kerületi politikai közélet legfőbb, a Németh Szilárd és Borbély Lénárd közötti politikai hatalmi harc eldurvulását jelző események nem fértek bele a lapba, és a csepelieket foglalkoztató helyi és országos ügyekről most sem olvashattunk semmit. A Borbély-Ábel páros szerint bizonyára rontanák a választásokig létrehozandó pozitív kerületi közhangulat kialakításának esélyeit.  

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Elfogadták a csepeli önkormányzat költségvetését

    Testületi ülés után

    Blogunk a képviselő-testületi döntést követő hétvégén részletesen foglakozott a képviselő-testület többsége által elfogadott költségvetéssel: 

https://csepeliek.blog.hu/2024/03/17/ezen_a_heten_gyozott_a_jozan_esz_vagy_mentoovet_kapott_borbely_lenard_jo_tett_helyebe_jot_ne_varj_eg

    Akkori véleményünket fenntartva, most is megjegyezzük, hogy a testületi ülés után Borbély nyilatkozott a csepel.hu-ban, amelyben a költségvetési megegyezést teljesen kisajátította, mondván, ami történt, amit „…az éppen annak a politikától és gyűlölködéstől mentes párbeszédnek az eredménye, amit a csepeliek érdekében kezdeményeztem… Kemény tanulság az ellenzék részére: a polgármester csak időt és pénzt akart nyerni. Most mindkettőt elérte. Számára a többi teljesen érdektelen. Durva és gusztustalan kampány következik, pontosabban folytatódik a június 9-ig tartó időszakban.” Borbély, mivel számára ez már élet halál kérdése, mindent be fog vetni hatalma megtartása érdekében. 

    A lap most a pár órával korábban, a polgármester fb oldalán közölt posztot tette közzé. Ebben a polgármester még árnyaltan fogalmaz, de már saját érdemének tartja az egész költségvetési vita lezárását, a javaslat elfogadását. Ugyanakkor azt sugallja, hogy a képviselők többsége támogatta és támogatja a korábbi években végzett munkáját és annak folytatását. Tudatos, durva csúsztatás. Az ellenzék csak az általa módosított költségvetésre mondott igent. Ez siker lehet Borbélynak, azonban a döntés után is minden maradt a régiben: a három részre szakadt testület létrejötte Borbély kerületi vezetésre való alkalmatlanságát, eddigi politikájának kudarcát is bizonyítja.

2) Nyílt válasz Németh Szilárdnak a sajtóban megüzent politikai paktumra

    Borbély Lénárd hétfőn tette közzé válaszát Németh Szilárd, a lap által nem közölt, ajánlatára – a választási összefogásra. Vállaljuk a veszélyt, hogy Ábel Attila alpolgármester, mint mindenkit, aki nem áll be hű vezére mögé, bennünket is gyurcsányistának, Németh Szilárd szekértolójának fog titulálni. Vállaljuk, mert van véleményünk, akkor is, ha kihúzzuk a gyufát a Borbély hatalmát mindentől és mindenkitől féltő és óvó őrző-védő oroszlánjánál, amúgy alpolgármesteri mindenesként dolgozó cenzornál, Ábel úrnál. 

    Szerintünk ugyanis egyik kutya, másik eb. Mármint Németh és Borbély, csak habitusban és alkatban különbözik egymástól. Mindketten megszerették a hatalmat, a velejáró gazdasági, személyes előnyöket, s már nem tudnak élni nélküle, ezért mindent megtesznek megtartása érdekében. Ezt a politikai vircsaftot is ők hozták létre, ők a felelősök eldurvulásáért, melynek legnagyobb vesztese a csepeli lakosság.

Az ideológia nem érdekli sem Némethet, sem Borbélyt. Nézeteiket, felfogásukat, választási ígéreteiket szükség szerint változtatták/változtatják meg. Egyedül Orbánhoz való hűségükben nem változtak. Mindketten megtettek mindent pl. a Csepeli Munkásotthon, vagy a Csepel SC Alapítvány tönkretételéért, majd megszerzéséért. Új kórházat, fedett uszodát, HÉV fejlesztést, gerincút folytatást, gyári útépítést stb, ígértek – nem lett belőle semmi, most hallgatnak róluk. A kiállás mindkettőnek gyenge oldala: nem vállalják a nyílt vitát.

A Borbély-Ábel duó a helyi közvélemény kisajátítása érdekében pártlapot csinált a Csepeli Hírmondóból, Németh a Fidesz országos pársajtóját használja fel a gyűlölködéshez. Másokkal üzengetnek egymásnak, amiből még a választás előtt nyilvános választási összeborulás, megegyezés is lehet – hiszen igazából mind a kettőjüknek a Fidesz érdeke az első.

    Közben a budapesti átlagnál gyorsabban fogyott a kerület létszáma, a városrész több lakhatási, megélhetési mutatóban a Főváros utolsó harmadába került. Ez idő alatt Németh, éppen Borbély segítségével, Csepel egyik jelentős ingatlantulajdonosa lett. A polgármester meg – a pártból valókirúgása után –, „átvette” a hatalmat egy civil szervezetben, kineveztette magát a szervezet elnökének, polgármesterjelöltjének, majd közpénzből tolta/tolja saját csapatának kampányszekerét: díjakat, krumplit, komposztálót, facsemetéket stb., osztogat, pozíciókat ígér, család-, gyerek- és nyugdíjas programok szervezésével foglalkozik. Tíz éves polgármesteresége alatt a kerület érdekében képtelen volt bármilyen együttműködésre, együttes gondolkodásra. Ennek egyik eredménye például a mostani költségvetési botrány is…

    Mindezek tükrében különösen álszentre és hiteltelenre sikeredett Borbélynak a Nyílt válaszban írt utolsó mondata: „Számomra nem létezik elvtelen megalkuvás, mindig Csepel volt és Csepel lesz az első!”

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818360755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása