CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét: Felajánlotta lemondását Németh Szilárd – Sárdobálás – Osztogatás -Kitekintés

2024. április 02. 00:05 - csú

nemeth_szilard_heti_tv_brauer_peterrel_2024-03-25.jpgNémeth Szilárd elképesztő nyilatkozatot adott a heti.tv Pirkadat című műsorában, de saját fb oldalán csak képet mutatott erről, nem közölte a közel 15 perces beszélgetést, pedig a lózungok mellett megdöbbentő kijelentést tett.

A Fidesz alelnökeként a riportban először felmondta az EU-választásokkal kapcsolatos központi direktívát: „béke vagy háború, ez a valódi tétje a választásoknak”.

   Monológja után láthatóan készségesen válaszolt a csepeli önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésekre: „keblén melengetett egy új generációt, amely most ellene fordult…” 

    Németh tulajdonképpen árulással vádolta Borbélyt, majd elmondta, hogy költségvetése elfogadása érdekében egy milliárddal vette meg a baloldalt. Elképesztő nonszensznek nevezte az ellene felhozott, Ábel Attila által megfogalmazott vádakat, s örül, hogy ezeket a legfőbb ügyész, Vadai Ágnes képviselő asszony kérdésére reagálva, feljelentésnek tekinti, s kivizsgálja az ügyet. Hozzátette, ha kell, akkor

a vizsgálat érdekében lemond mentelmi jogáról is. Borbély, szerinte, eközben jobboldali, Orbán hívő politikusnak vallja magát – Magyar Péterhez hasonlóan, aki egyébként egy senki.

    Németh, többek között azt állította, hogy Borbély múlt hét kedden „kirúgta a Nyugdíjas Klub igazgatóját, mert, mert állítólag tanácsot adott neki, majd másnap ráfogta az egészet munkatársaira. Elhangzott tehát az újabb vád, folytatódhat az adok kapok, csak kérdés, hisznek-e még a csepeliek bármelyik félnek is?

**********

    Csak a szigetorszag.info-n tudtunk utánanézni, mi történt a Fidesz helyi polgármester jelöltje, Dudás Zoltán és a hétfőre, „Németh Szilárd által berendelt iskolaigazgatók” közötti beszélgetésen. A szerző hazugságnak nevezve Ábel Attila alpolgármester állításait az igazgatók berendeléséréről, s idézett egy, a találkozón résztvevő iskolaigazgatót, aki neve elhallgatását kérve megerősítette „… nem volt kötelező jellegű, egy teljesen kulturált meghívást kapott….” 

https://szigetorszag.info/h%C3%ADrek-1/f/a-csepeli-hazugs%C3%A1ggy%C3%A1r-%C3%BAjabb-m%C5%B1balh%C3%A9ja-az-iskolaigazgat%C3%B3k-k%C3%B6r%C3%BCl  

    Kíváncsian várjuk, mikor jönnek elő a konkrét, bizonyítékokkal alátámasztott állítások a két fél közötti politikai műbalhéban, mert az urak egyelőre ócska hazugságoknál, csúsztatásoknál, sárdobálásnál többre nem képesek. Ez pedig így undorító, mindkét felet lejárató eredményt hozhat. Ha ez nekik jó, akkor lelkük rajta, viszont szerintünk árt a kerületnek. Ezért egyre többen mondják: elegünk van mindkettőből...

**********

Szerdán tartotta munkaterv szerinti rendes ülését a Fővárosi Közgyűlés, ahol 36 előterjesztés sorsáról kellett dönteni. A fontosabb napirendek között szerepeltek: 

    Beszámoló a BRFK múlt évi munkájáról; javaslat február 23-ának, a romák elleni rasszista indokból elkövetett sorozatgyilkosságok áldozatainak emléknapjává nyilvánítására; a BKK tavalyi munkájáról és idei tevékenysége bővítésével kapcsolatos szerződés; a főváros idei költségvetési tervének módosítása; átcsoportosítások a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok és szervezetek további feladatainak bővítése érdekében; a Budaesti Központi Szennyvíztisztító Telep (Csepel) felújítási feladatainak elszámolása; a Budapest Esély Nonprofit Kft idei közszolgáltatási szerződése stb. 

    Fontos téma volt a Budapesti Dísz-és Közművilágítási Kft. tulajdonosi összetételének módosítása, amely szerint a cég 2025. elejétől teljesen a Főváros érdekkörébe fog kerülni. 

    A közgyűlésről Borbély Lénárd polgármester, aki tisztségénél fogva tagja a közgyűlésnek, eddigi gyakorlatának megfelelően sem saját fb oldalán, sem a csepel.hu internetes honlapon semmilyen tájékoztatást nem adott, pedig több napirend is érintette Csepelt. Miért?

**********

    Borbély Lénárd a héten is folytatta, húsvétra hivatkozva, hónapok óta tartó osztogatási akcióját: 26-án 300 csepeli családnak, 27-én, 200 csepeli nyugdíjasnak osztott sonkát, 28-án tartós élelmiszert osztott munkatársaival, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága szervezésében. Nincs bajunk, a valóban rászoruló embereknek, családoknak osztott élelmiszer csomagokkal, biztos szükségük is van rá. Sajnos azonban, hogy ezzel nem oldódnak meg mindennapi megélhetési gondjaik, arról nem is beszélve, hogy ezen az úton csak a csepeli nyugdíjasok rendkívül kis részéhez lehet eljutni, holott valószínűleg sokezren szorulnának rá valamilyen rendszeres segítségre. Vannak olyan olvasói jelzések is, amelyek szerint rendre ugyanazok kapják ezeket a csomagokat, ami ismét felveti, hogy esetleg más módszerekkel kellene megkeresni a rászoruló embereket, családokat. Az már csak egy sokak által megfogalmazott, vitatható gondolat, hogy ez Borbély kampánya, közpénzből, valóban nehéz helyzetben lévő társadalmi rétegek körében.   

    Szerintünk lenne is rá bőven költségvetési keret, amit most is csak az ellenzék kezdeményezésére növelt meg a képviselő-testület március 14-i döntése. A most módosított összeg, mivel 2010 után Németh Szilárd és Borbély Lénárd polgármesterek százmilliókat vontak ki a szociális ellátási, támogatási rendszerből, nem tudta pótolni azt a ~ 400 milliót, amivel 14 év alatt csökkent az ellátottakra, rászorulókra fordítható össze. 

**********

    Akár azonnal is elérhető CT-vizsgálat a budapestieknek – adta hírül kedden a 21.kerulet.ittlakunk.hu. 

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/egeszseg/240326/akar-azonnal-elerheto-ct-vizsgalat-budapestieknek 

Mint ismeretes a Főváros még 2020-ban indította el a várólista csökkentési programot, amelynek keretében a résztvevő szolgáltatók az időpontfoglalástól számított 7 napon belül ingyen elvégzik a szükséges CT- vagy MR-vizsgálatot, további 3 napon belül pedig a leletet is elkészítik. Mivel az unió statisztikái szerint hazánkban a legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya, s minden negyedik haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne, ezért rendkívül fontos a betegség korai felismerése és kezelése.

    Bővebb információ az Orvosi Képalkotó Klinika honlapjának Budapest Onko-projekt menüpontjában. Időpontfoglalás hétfőtől péntekig 8-16 óra között, szombaton 8-12 óra között a 06 20 825 8827-es telefonszámon, illetve a bponko@semmelweis.hu e-mail címen. 

**********

Kitekintés – egy mondatos hírek a magyar médiából  

1) Románia lehagyta, Horvátország utolérte Magyarországot az Eurostat friss GDP-adatai szerint.

https://444.hu/2024/03/26/romania-lehagyta-horvatorszag-utolerte-magyarorszagot-az-eurostat-friss-gdp-adatai-szerint

2) A Fidesz legsúlyosabb önellentmondásai az elmúlt 10 évből. https://telex.hu/video/2024/03/29/fidesz-ellentmondasok-kegyelmi-ugy-gyermekvedelem-luxus-melegek-vendegmunkasok 

3) A NER kedvenc takarító cégé 106 milliárd forint értékű megbízást kapott pár hét alatt. https://atlatszo.hu/kozpenz/2024/03/26/a-ner-kedvenc-takaritocege-106-milliard-forint-erteku-megbizast-kapott-par-het-alatt/ 

4) Pedagógus szakszervezetek Orbán Viktor KRÉTA-üzenetéről: politikai célokra használják fel a közoktatási rendszert. https://rtl.hu/hirado/2024/03/29/orban-viktor-level-kreta-kozlekedes-tarifa 

5) Sárosi Péter: Orbán egy válságtünet. https://www.szabadeuropa.hu/a/sarosi-peter-orban-egy-valsagtunet/32861186.html 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318367189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása