CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az index.hu szerint 2010 után ismét baloldali vezetője lehet Csepelnek

2024. június 05. 00:03 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel_9.jpgAz ellenzéki összefogás pártjai Csepelen egységesen soroltak be  Dukán András Ferenc matematikus, vállalkozó mögé. A momentumos politikus szerint Csepel erőtartalékait felemészti az elmúlt ciklusban kiélesedő fideszes politikai belharc, amely a korábbi polgármester, Németh Szilárd és az őt követő Borbély Lénárd között feszül, ő ezen változtatna. (Az index tippje:  Borbély Lénárd nagyos szoros versenyben nyer, de a képviselő-testületben elveszíti a többséget.)

A kerület polgármesterjelöltjei:

  • Dudás Zoltán (Fidesz–KDNP),
  • Dukán András Ferenc (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd – Zöldek),
  • Borbély Lénárd (Közösen Csepelért Polgári Egyesület – Borbély Lénárd Csapata),
  • Kerékgyártó Nóra (Nép Pártján),
  • Győrfi Krisztina (Független Kerekasztal),
  • Kál Károly (Szolidaritás).

Csepel vörös lesz? A  kérdésre a rövid válasz: nem. Ugyanis a XXI. kerületben az óbaloldal nem indít polgármesterjelöltet. Az ellenzéki összefogás pártjai egységesen soroltak be a Momentum által jelölt Dukán András Ferenc matematikus, vállalkozó mögé. A politikus szerint Csepel erőtartalékait felemészti az elmúlt ciklusban kiélesedő fideszes politikai belharc, amely a korábbi polgármester, Németh Szilárd és az őt követő Borbély Lénárd között feszül, ő ezen változtatna. 

A jobboldalon dúló ellentét okairól az Indexen számos cikk született, a jobboldali megosztottság végül a kettős jelölésben csúcsosodott ki. A hivatalos Fidesz a párt alelnöke, Németh Szilárd bizalmát élvező Dudás Zoltánt jelölte polgármesternek, aki egyebek mellett azzal vétette észre magát, hogy diakónusként felszentelte Németh Szilárd birkózóakadémiájának egyik termét, és már polgármesterjelöltként telefonon felhívatta a csepeli tanárokat, hogy a birkózóakadémiára invitálva őket elbeszélgethessen velük a helyi ügyekről.

Jobboldali ellenfele a 2014 óta polgármesterként regnáló Borbély Lénárd, akit ugyan 2023-ban kizártak a Fideszből, de helyi beágyazottsága megmaradt. Az incidens miatt őt a június 9-i választásra a Közösen Csepelért Polgári Egyesület – Borbély Lénárd Csapata nevű civil szervezet jelölte. A politikus indentitását jelzi, hogy egészen a kampány kezdetéig a Fővárosi Fidesz–KDNP frakció tagja maradhatott, s csak alapszabályi okok felvetése miatt kellett végül elhagynia. A belharc miatt Csepelen jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy 2010 után ismét baloldali vezetője lesz végül a kerületnek.

(Index-tipp: a helyben mély beágyazottsággal rendelkező Borbély Lénárd nagyos szoros versenyben nyer, de a képviselő-testületben elveszíti a többséget.)

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr718421303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása