CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hullámveszély a csepeli mandátumok átadása után

2024. június 19. 00:07 - csú

hullam_hullamtoro_vihar_tengeri_vihar_mandatumatadas.jpgA problémák a kertek alatt tornyosulnak és szilárdan készülnek lecsapni! Csak remélni tudjuk, hogy felmérik és megértik felelősségük nagyságát! Bízzunk benne, hogy nem túl soká felismerik a valós helyzetet. Reméljük, hogy ennek a feladatnak a lelkiismeretes ellátására készülnek. Ha nem, akkor a következő nagy hullám szétszaggatja, majd úgy kiviszi őket, mintha ott se lettek volna. És a hullámok kiszámíthatatlanok!

Hétfőn volt a mandátum átadási ünnepség! Nem a turulos zászló alatt, hanem a Munkásotthonban. A szimbólum-politizálásban tehát van előrelépés!

Gyanítom, hogy nem csak abban lesznek mozgások. A polgármester és a csapata, boldog, mert nem várt elsöprő győzelmet arattak. Sokkal nagyobbat, mint amit reméltek! Az ellenzék megszégyenülten szomorkodik. Ketten maradtak, ami még a jelképességre se nagyon elég.

Már a választás előtt tudtuk, hogy a Magyar Péter jelenség kiszámíthatatlanná tesz minden előrejelzést. Csak remélni szerettük volna, hogy a

közvélemény-kutatók egyre rosszabb előre jelzései hibásak. A lelkünk mélyén azonban féltünk! Nem a választástól féltünk, hanem attól, hogy az országos és a helyi társadalom nagy része nem ért meg minket.

Sajnos félelmeink beigazolódtak! Akkora zakót kaptunk, mint még soha.

A csepeliek teljesen hátat fordítottak a pártpolitikának.

Borbély Lénárdnak hatalmas lökést adott, hogy Németh Szilárd kidobatta a Fideszből. Ábel Attila nem értette teljesen meg, - Borbélynak meg fogalma se volt róla - hogy a Magyar Péter jelenség kedvezményezettjei lettek Csepelen. Erre az értetlenségre utalhat, hogy Borbély még az ATV-ben is hűségesküket rebegett volt pártjának a Fidesznek.

A nép ezt elengedte a füle mellett és nem azt látta Borbélyban és csapatában, ami, hanem azt, amit látni szeretett volna! Így történhetett, hogy értetlenségük ellenére mégis úgy bevitte őket a Magyar-hullám, hogy nem is tudtak mást mondani: Jézusmária győztünk!

Csak, hát ezeknek a hullámoknak az a jellegzetessége, hogy ugyanúgy, ahogy bevisznek valamit, vagy valakit az öbölbe, ugyanúgy ki is hozzák onnan! Csepel érdeke az, hogy ez ne történjen meg, mert annak igen rossz következményei lehetnének az itteniekre.

A felelősség a bajok elkerülésében sem arányos! A Borbély csapatának sokkal nagyobb teher van a vállán, mint az összes többinek.

Tapasztalatok hiányában, menet közben tanulva kell a holnap problémáival megküzdeniük. Ma rálépnek arra hídra, ami a ködben feszül a szakadék felett!

A problémák a kertek alatt tornyosulnak és szilárdan készülnek lecsapni! Csak remélni tudjuk, hogy felmérik és megértik felelősségük nagyságát! Bízzunk benne, hogy nem túl soká felismerik a valós helyzetet. Reméljük, hogy ennek a feladatnak a lelkiismeretes ellátására készülnek. Ha nem, akkor a következő nagy hullám szétszaggatja, majd úgy kiviszi őket, mintha ott se lettek volna. És a hullámok kiszámíthatatlanok!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5318430427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása