CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meghamisítják Csepel történelmét a kerület új urai

2024. július 29. 00:09 - csú

nemeth_es_borbely_lehajtott_fejjel_szegyenkezik_4.pngVan ok a szégyenkezésre! Amit Németh Szilárd elkezdett, azt folytatja Borbély Lénárd is, ha Csepel múltjáról van szó

A Közösen Csepelért Polgári Egyesület saját fb oldalán tette közzé a Csepel Napját köszöntő képes összeállítását. A bevezetőben ezzel a mondattal kezdik: „Július 18-án ünnepeljük Csepel születésnapját, hiszen több mint három évszázaddal ezelőtt, 1712-ben, ezen a napon történt meg a község újratelepítése.”

    Csepel Napjá-t 2012 óta „ünnepli” az önkormányzati vezetése, Németh Szilárd, akkori polgármester, országgyűlési képviselő, 2012. július 6-i parlamenti beszéde nyomán. Akkor ugyanis a polgármester bejelentette, hogy Csepel július 18-án megünnepli „újjáépítésének 300. évfordulóját”, mert, mint mondotta: „2012. július 18-án lesz három évszázada, hogy a török pusztítás után úrbéri szerződésbe foglalták Csepel újjáépítését.”  

    Blogunk már akkor kiigazította Némethet: „ …nem 1712 Csepel újjáépítésének éve, dr. Bolla Dezső, Csepel története című könyvében tényekkel bizonyítja: „Csepel …1715-ben még nem fordult elő az összeírásokban,…a község újratelepítésére az 1720-as regnikoláris /országos/ összeírás szerint 1717-ben került sor”. https://csepeliek.blog.hu/2012/07/09/cim-nelkul_12170#more4636447 

    Borbély azonban, 2014-es megválasztását követen is folytatta és folytatja a történelemhamisítást, pedig

Némethet már parlamenti beszédét követően helyretette az akkori Orbán kormány államtitkára, Halász János is, aki az újjáépítés kísérletének nevezte 1712. július 18-át. 

https://csepeliek.blog.hu/2023/08/07/csepel_jovojet_nem_lehet_a_csepeli_tortenelem_meghamisitasara_epiteni Márpedig egy elbukott kísérletet, normális körülmények között, nem szokás megünnepelni.

Semmi sem számított/számít a hatalom urai számára. Az országban és Csepelen is, 2010 óta folyik a történelem átírása, hamisítása. A kerületben Németh kezdte, majd 2014-ben Borbély folytatta, sőt 2019-ben és idén legfőbb kampánymondatává is tette: „Folytassuk közösen!” Pedig sem a hatalmat, sem a jövőt nem érdemes hazugságokra építeni, még akkor sem, ha most nem a Fidesz színeiben teszi, hanem egy „civil” szervezetet hozott létre a polgármesteri cím megnyerése érdekében. Ettől még mindannyian a Fidesz és Németh Szilárd politikája lényegének folytatói. Pl. egy valós történelmi esemény (Csepel 1717-es újratelepítése) dátumának értelmetlen meghamisításában is.   

Ui.: Az ünnep alkalmából, átadták a Csepel Díszpolgára címeket. (https://csepel.hu/#/news/atadtak-a-diszpolgari-cimeket-01 

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018454893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása