CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki adja a bankot? Ez lenne a nyílt verseny Csepelen?

2024. szeptember 18. 00:07 - csú

csepeli_kossuth_lajos_utca_1.jpgA jelek szerint már jóval szeptember 10. előtt vagyis a pályázat kiírása és a lakossági fórum előtt eldőlt, hogy egy Kossuth utcai bérlemény felszabadul. A kérdés csak az, miért ilyen rövid határidővel történt meg a hasznosítási versenykiírás, miközben a felhívás szerint a jelenlegi bérlő a versenytárgyalás ideje alatt még a helyiségekben tartózkodik?

A Kossuth Lajos u. várható felújításával összefüggően hirdetett meg versenytárgyalási felhívást a kerület polgármestere, szeptember 10-én, az Ü1 üzletház (Kossuth Lajos u. 85.) egyik bérbe vehető bérleményére.

https://csepel.hu/uploads/55cb68c3524c4638af34d21ce55faa04/Versenyt%C3%A1rgyal%C3%A1si%20felh%C3%ADv%C3%A1s(1)1726014157.pdf 

    Érdekessége a kiírásnak, hogy a versenytárgyalási ajánlatot szeptember 11-szeptember 24. között lehet benyújtani, s a beérkező ajánlatokat szeptember 27-én már fel is bontják. A meghirdetett bérlemény területe 238 m2, s minimális éves bérleti díja ~4,8 millió forint. A bérleményben végezhető tevékenység: „banki (hitelintézeti) és pénzügyi szolgáltatás. 

    Ezek szerint

már jóval szeptember 10. előtt eldőlt, hogy a bérlemény felszabadul. A kérdés csak az, miért ilyen rövid határidővel történt meg a versenykiírás, miközben a felhívás szerint a jelenlegi bérlő a versenytárgyalás ideje alatt még a helyiségekben tartózkodik.

Három válasz lehetséges: az Ü1 beruházás megkezdése előtt véglegesen akarják rendezni a bérlemények helyzetét, a banki tevékenységet Csepelen folytatni szándékozó cégek hosszabb ideje türelmetlenül állnak sorban a polgármester irodája előtt, vagy, ahogy a szeptember 3-án megrendezett közmeghallgatás előtt már szóbeszéd volt az érintettek körében, minden előre le van zsírozva.

Nagy esélyt adunk a harmadik válasznak.

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718492986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása