Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

július 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Utolsó kommentek:

Medgyes Egonné 2020.07.10. 15:21:57

Én 1965 ny. nyaráig laktam tudtommal akkor volt az utolsó árvíz és nem is engedtek vissza költözni. Akkor 14 éves voltam, Egy jeges árvíz is volt kb 10 évvel korábban. Mindig is árterületnek számított.Akkor a csatornázási iszapokat ott helyezték el. Most egy 2éve jártam arra borzasztó állapotnak láttam szemér építési törmeléknek néztem amivel egész Dunáig terjedő rész
fel volt töltve.

Bejegyzés: Kegyetlen természetpusztítás kezdődött Észak-Csepel határán

TJóska 2020.07.02. 10:39:00

Most akkor ezt a levelet talán postázni kellene a fővárosi önkormányzat és a BKK felé...

Bejegyzés: Csak jó szándék kellene, de helyette lelketlenség van a Kvassaynál

TJóska 2020.07.02. 10:35:14

Én ezt nem értem-az agrár-felsőoktatást összevonják egy intézménnyé - ha jól értem. Az agronomusok nem tiltakoznak, hogy a volt egyetemüket más intézmény alá vagy fölé csatolják. Tavaly a Corvinust rakták alapítványi formába - a bankárok sem voltak idegesek, és nem tudni arról sem, hogy az egy év tapasztalata szerint nagy gondot jelent a váltás. És akkor azok a szinészek-akiknek nagyobb az érdekérvényesítő képességük-szebben mondanak verset, vagy ügyesebben kezelik a kamerát mint én- visszaemlékeznek a múltjukra és elsírják magukat. Könyörgöm nem az autonomiát hanem a gazdálkodást akarják megváltoztatni-mert igen ez állami pénzből finaszírozott intézmény.

Bejegyzés: Hangos, énekes tüntetés lesz péntek délelőtt a Parlamentnél

Tarjányi László 2020.06.30. 23:37:51

És még én voltam a rossz fiú, mert nyilvánosságra mertem hozni, hogy az egyik áruló megszegte a saját adott szavát! Hiába tanácsoltam, a 9:9 mandátumaránnyal nagyon sok mindent el lehetne érni, az árulóknak fontosabb volt a bizottsági elnöki, illetve az alpolgármesteri tiszteletdíj! Csak éppen a TISZTELET fog hiányozni, mert a csepeliek megélhetési árulóknak tarthatják őket, JOGGAL!

Bejegyzés: Mire jó példa a csepeli választók valódi akaratának átírása?

csú 2020.06.30. 10:01:23

@Ízfokozott Légszárító: A megállók környéke illatozva beszél. Aki náthásan jár arra, előnyben van...

Bejegyzés: Baj lesz, bizony: mint a heringek és sehol egy mosdó...

Ízfokozott Légszárító 2020.06.29. 10:08:26

"Mi van, ha valakinek épp akkor kellene menni, mert nem tud várni?" -- Felnőtt emberek tanuljanak meg uralkodni a hólyagjukon, vagy tervezzék meg rendesen az utazást. Amikor nem kell átszállni, mert végig jár a HÉV, akkor sincs több mosdó. Ez miért pont most jelent hihetetlen gondot?
Ebből a cikkből nekem csak annyi jött át, hogy a szerző valamiért mindenképpen rinyálni akar, de maga sem tudja miért.

Bejegyzés: Baj lesz, bizony: mint a heringek és sehol egy mosdó...

szava_1974 2020.06.27. 12:05:35

Baj lesz, bizony. Szerdán reggel a 4.25 ös hévhez egy busz volt. Tudni kellett volna, hogy akik későbbi hévvel mentek, ezzel fognak, ha nem akarnak elkésni munkából, azaz meg 2xreződik az utasszám. Sokan maszk nélkül, vagy helytelenül használt maszkkal, kilógó orral. Mint a heringek. Ha mégis jön a járvány, akkor a MÁV_HÉVnek köszönhetően biztosan sok lesz a beteg. A Borárosról érkező buszok nincsenek szinkronban a Hév indulással, sokszor alig 2 perc van átszállni, ami szintén azt jelenti az utolsó kocsikban tömörülnek az emberek, mert épp hogy fel tudnak szállni.Nem hogy árnyékoló, vízcsap nincs, de egy mosdó sem. Mi van, ha valakinek épp akkor kellene menni, mert nem tud várni? Mondjuk, vicces, hogy sem Borároson, sem a Kvassay hidnál, sem a csepeli Hév végállomáson nem tud elmenni senki mosdóba, mert nincs.

Bejegyzés: Csak jó szándék kellene, de helyette lelketlenség van a Kvassaynál

Tarjányi László 2020.06.23. 23:04:29

Gyilkosabb rezsim már volt Magyarországon, de korruptabb, tolvajabb, erkölcstelenebb még nem! Velejéig rohadt az Orbán-rendszer!

Bejegyzés: Legyőzheti-e a békegalamb a dögkeselyűt?

Tarjányi László 2020.06.14. 23:36:49

Ez az írás úgy hülyeség, ahogy van! Történelmi szempontból Ausztria és Magyarország történetét és területi egységét nem lehet egy mértékkel mérni!

Ausztria egy tákolmány! Persze ma egységesnek tűnik, ami megmaradt, de ami azelőtt volt, az mindenképp az volt! Kezdjük azzal, római időkben tartomány volt Noricum néven. A mai Bécs (Wien) helyén volt a Vindobona nevű település. A középkori, Nagy Károlyi birodalomban Ostmark néven (Ostarici) tartomány, őrgrófság. Azután a Babenberg-dinasztia uralta, Csehországgal együtt. A Habsburgokhoz azután került, hogy a hatalmas Magyarország hadseregével IV. (Kun) László királyunk vezetésével az aspiráns Habsburg Rudolf "német-római császár" (maga foltozta a ruháit, a választófejedelmek azért választották meg, mert szegény, erőtlen családból származott, aki nem vetekedhetett velük) csapatai megverték II. Ottokár cseh király seregét Dürnkrutnál (Morvamező).

A továbbiakban a Habsburg-ház szerencsés házasságokkal gyarapította a birtokait. Bella gerant alii, tu felix Austria nube. Háborúzzanak mások, te csak házasodj, boldog Ausztria!

Míg Magyarország egészen a török időkig fegyverrel biztosította területi egységét.

A szedett-vedett osztrák birodalom részeit csak az uralkodó kötötte össze, s a hadsereg tartotta egyben, 1918-ig. Míg Magyarország határai, Európában egyedülálló módon 900 évig változatlanok voltak! Természetes határok ölelték körbe, népessége csak a királyok által engedélyezett betelepülőkkel színesedett. A magyar népesség csak a török hódoltság alatt fogyatkozott meg, mivel a leginkább veszélyeztetett síksági területeken élt. A "körüllakók", azaz a nemzetiségek aránya azért nőtt meg, mert a törökök a hegyvidékeket nem foglalták el. A szerbeket Mátyás király engedte be, remélvén hogy katonai segítséget nyújtanak a török ellen. Sajnos, inkább a törökök segédnépe lett, martalócként! A horvátok az utolsó királyuk, Zvonimir halála után, házasság révén kerültek a Magyar Szent Korona országai közé. Végig önálló nemzetgyűléssel (szábor) rendelkeztek. Mind azon által, közelebb települtek Magyarországhoz, az eredeti fővárosuk Knin volt. Zágrábot Szent László király alapította, Szlavónia lakossága honfoglalás után javarészt magyar volt. A horvátok északra húzódása által változott meg a lakosság összetétele. A románok az 1300-as évektől folyamatosan szivárogtak be hegyi pásztornépként. A szlovákokat az 1600-as években említik először az okiratok. Nyilvánvalóan itt alakultak ki magyarokból és a környező országokból beszivárgó szlávokból. Genetikailag szinte azonosak a magyarokkal, a nyelvük szláv, a kultúrájuk meg közös! Velük sem volt baja a magyarságnak, s ma sincs az itteni szlovákokkal! Ezenkívül vannak a németek, korai betelepülők a cipszerek, felvidéki németek, és az erdélyi szászok. A török idők után telepítették be a Habsburgok a svábokat a Duna mentére, Tolnába, Baranyába, Bánátba. Velük semmi bajunk nem volt soha! Dolgos, kulturált nép.

Ahogy bemutattam, Magyarország honfoglalás után teljesen magyar volt, a helység, hegy, folyó, pataknevek is ezt bizonyítják! A védvonalak, a gyepük messze a Kárpátokon kívül voltak! Nyugaton az Enns folyónál, ober Enns, az Enns-en túl, magyarul az Óperencián túl! A morvaországi Uherské Hradiste, Uherski Brod helységnevek is a határőr magyar települések nevei! Vindobona neve 970 körül jön elő, amikor a bajorok ott települést (Bécs) hoztak létre, s a magyar uralkodó felszólította őket, annak elbontására!

Az első világháborút Magyarország nem akarta! Tisza István volt az egyetlen, aki a hadüzenetről döntő közös minisztertanácsi ülésen a hadüzenet ellen szavazott! A cseh Schwarzenberg herceg, közös külügyminiszter volt a legfőbb háborúpárti! S Csehország mégis győztes lett (?!!!), míg Magyarország a legnagyobb vesztes! Az osztrák veszteség nem mérhető össze, azok a területek szervesen nem forrtak össze az osztrák tartományokkal! Sőt a németnyelvű osztrákok megszabadultak attól, hogy katonaként kelljen összetartani a tákolmányt!

Mi meg mindent elvesztettünk, csoda hogy egy harmadot (Horvát-Szlavónországot leszámítva) meghagytak nekünk! Azokon nem csodálkozom, akiknek anyaországa volt a Magyar Királyságon kívül, hát oda akartak csatlakozni! De a tótokon, szlovákokon igen! Velünk együtt bennszülöttek! Nincs anyanépük a Kárpátokon kívül! S ki bántotta őket, Pest körül, Kiskőrösön, Békéscsabán, a Vajdaságban, Nyíregyházán? Soha, senki! Ugyanígy a Felvidéken sem! Magyar és tót soha nem ontotta egymás vérét, békességben élt a közös hazában! Hát ezért csodálkozom, Cseh-Szlovákia széthullása után, még mindig mi vagyunk az ördög nekik? Ki nyomta el őket? Legfeljebb a földesuruk, az meg legkevésbé volt magyar! Ottani volt, vér a vérükből, persze jogilag magyar nemes! Aki latinul írt, latinul szólalt meg az országgyűlésen! S ki bántotta azt a 200 ezer tót embert, aki építette Budapestet, s itt talált otthonra? S maga a tót szó sem bántó, többszázezer magyar honfitársunk büszkén viseli családnévként!

Bejegyzés: Mi? Csoda? Különbség! Miért nincs nagy-ausztriás matrica?

Tarjányi László 2020.06.04. 11:26:36

Ehhez a poszthoz is szól, amit írtam másutt.

Az 1878-as berlini kongresszus rendezte a Balkán felosztását. Bosznia-Hercegovina az Osztrák-Magyar Monarchiához került. A magát a Balkán nagy protektorának tekintő orosz cár ellenezte ezt, s ettől fogva az addigi, 1849 óta szövetséges Oroszország a Monarchia ellen politizált. A cári kormányzat lefizette a párizsi újságírókat, akik attól kezdve hirdették, "destroyez l'Autriche-Hongrie!". Romboljátok le Ausztria-Magyarországot! Ehhez az áramlathoz csatlakozott az angol Seaton-Watson. A negyven éven át tartó propaganda és fellazítás megpecsételte az ezeréves Magyar Királyság sorsát! Ráadásul az antant Magyarországból ígért koncot a szomszédainknak a hadba lépésért! A szerb hadsereg vereséget szenvedett a Monarchiától, s a világháború végéig eltakarodott Korfura. A szövetséges románok 1916-ban Magyarországra támadtak, a Monarchia visszaverte őket a Pruton túlra, s Bukarestet is elfoglalta.
Mind a románok, mind a szerbek a padovai fegyverszünet után merészkedtek elő, elfoglalni az immár fegyvert letett Magyar Királyságot. A csehek is benne voltak a Monarchiában fegyvertársként, s mégis győztesnek fogadták el őket Párizsban!
A franciák, angolok, az USA nem volt határos a Monarchiával, így területeinket maguk helyett másoknak osztogatták! Érdemtelenül! Azok azt harc nélkül szerezték meg!

Amíg egy magyar is él a világon, mindig jogunk lesz visszakövetelni azt, ami a miénk volt! Vesszen Trianon!

Bejegyzés: Száz éve Trianon: "Semmi kétség, Magyarországot igazságtalanság érte"

Tarjányi László 2020.06.04. 11:20:48

Az 1878-as berlini kongresszus rendezte a Balkán felosztását. Bosznia-Hercegovina az Osztrák-Magyar Monarchiához került. A magát a Balkán nagy protektorának tekintő orosz cár ellenezte ezt, s ettől fogva az addigi, 1849 óta szövetséges Oroszország a Monarchia ellen politizált. A cári kormányzat lefizette a párizsi újságírókat, akik attól kezdve hirdették, "destroyez l'Autriche-Hongrie!". Romboljátok le Ausztria-Magyarországot! Ehhez az áramlathoz csatlakozott az angol Seaton-Watson. A negyven éven át tartó propaganda és fellazítás megpecsételte az ezeréves Magyar Királyság sorsát! Ráadásul az antant Magyarországból ígért koncot a szomszédainknak a hadba lépésért! A szerb hadsereg vereséget szenvedett a Monarchiától, s a világháború végéig eltakarodott Korfura. A szövetséges románok 1916-ban Magyarországra támadtak, a Monarchia visszaverte őket a Pruton túlra, s Bukarestet is elfoglalta. Mind a románok, mind a szerbek a padovai fegyverszünet után merészkedtek elő, elfoglalni az immár fegyvert letett Magyar Királyságot. A csehek is benne voltak a Monarchiában fegyvertársként, s mégis győztesnek fogadták el őket Párizsban!
A franciák, angolok, az USA nem volt határos a Monarchiával, így területeinket maguk helyett másoknak osztogatták! Érdemtelenül! Azok azt harc nélkül szerezték meg!

Amíg egy magyar is él a világon, mindig jogunk lesz visszakövetelni azt, ami a miénk volt! Vesszen Trianon!

Bejegyzés: A mai elvesztett kétharmadnyi országot ki és mikor fogja visszaadni?

Tarjányi László 2020.05.25. 22:56:31

A Buckai Szövetség igen barátságtalan lépéseket tett az ellenzéki pártokkal szemben a 2019. évi önkormányzati választáson! Az LMP-s Tóth Sándor egy bizottsági elnöki pozícióért, a buckás Pákozdi József meg egy alpolgármesteri posztért adta el magát Borbélynak! Így lett a szavazáson kialakult 9:9 mandátumarányból 11:7, a polgármester szavazatát is beleértve!

Tisztelt Szerkesztő urak! Én az Önök helyében bojkottálnám az említett személyeket és szervezeteket! A róluk szóló tudósítások legitimálják az árulást! Szíveskedjenek 2022-re és 2024-re előre tekinteni! Akkor is hasonló eredmény lesz, ha az árulást ma megbocsátjuk!

Bejegyzés: Küszöbön az elgettósodás Csepel és Szigetszentmiklós határában?

Tarjányi László 2020.05.23. 22:52:04

Fizesse vissza azt a HÁROMSZÁZ EZER FORINTOT ÉS KAMATAIT, amit polgármesterként a csepeliek pénzéből fizettetett ki A SAJÁT ELHUNYT BARÁTJA, BARATI ATTILA SÍREMLÉKÉRE!

Németh cikket íratott s krokodilkönnyeket hullatott, amikor Barati Attila pácini polgármester, volt MIÉP-es politikus elhunyt! Németh a legjobb barátjának állította az elhunytat, viszont amikor Pandák Pál, füzérradványi polgármester adakozásra kérte fel Németh Szilárdot az elhunyt közös barát síremlékére, EGY FILLÉRT SEM KÜLDÖTT A SAJÁT PÉNZÉBŐL, HANEM A MI ADÓNKBÓL KÜLDÖTT 300 EZER FORINTOT!

Akkor Németh Szilárd országgyűlési képviselősége mellett, fővárosi képviselő és csepeli polgármester is volt egy személyben! A három fizetésből nem telt neki egy fillér sem az elhunyt barátra!

Utólag neki már nem számított a barátság, nem számított hogy nyaranta KÉT HETET vendégeskedett nála, táboroztak, bográcsoztak, ettek-ittak, lovastúráztak, vadászgattak!
Szégyen hogy egy ilyen ember Barati Attila barátja lehetett!

Évente többször arra jártam, sokszor találkoztam is vele, jártam a házukban is, a polgármesteri hivatalban is! Budapesten is sokszor találkoztunk MIÉP-es rendezvényeken, a Hősök terén!

Szerencsére engem nem nevezett a "barátjának"! Engem amikor megölelt, TESTVÉRNEK SZÓLÍTOTT! Ami még összeköt vele, engem ott és azok gyógyítottak ki a rákból, akik rajta segíteni már nem tudtak!

A lelkem fáj érted Attila, utólag is megkönnyezlek! Az Isten irgalma adjon neked örök nyugodalmat!

Téged meg Németh Szilárd, verjen meg az Isten, kutyák vizeljenek a sírodra, hogy Barati Attilát, holtában így meggyaláztad!

Bejegyzés: Közpénzen kitömött jóbarátja almáit osztogatta Németh Szilárd

Tarjányi László 2020.05.21. 23:02:25

Orvos létére erkölcsileg Habonnyal van egy szinten! Ilyenekre cserélte Orbán a Professzorok Batthyány Körét! Madarat tolláról, embert barátjáról!

Bejegyzés: Átlépett egy határt: sötétben bujkáló fehérköpenyesekre kenné saját bűnét