CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetés és kitüntetés: pedagógusnap

2011. június 03. 22:35 - Szerkesztő73

  • Hoffmann Rózsa tud valamit: „Nagy változások előtt állunk”
  • Pedagógusok követelése: nagy változások kellenek!
Nagy változások előtt állunk, s csak rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e a rendelkezésre álló lehetőségeket – fogalmazott Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a közelgő pedagógusnap alkalmából írt köszöntőjében, amely a  kormányzat hírportálján jelent meg. Ugyanott díjátadásokról, kitüntetésekről is olvashatunk a hozzájuk méltó méltatásokkal.
 
Az ünnepségekkel egyidőben megerősítették a hírt: június 5-én, vasárnap 12 órakor Budapesten, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, az V. kerületi  Szalay utca 10-14. előtt a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és az Oktatási Vezetők Szakszervezete demonstrációt tart. A szervezők is nagy változásokról beszélnek, csak egészen másként. Ők az államtitkárral ellentétben nem jósolják, hanem követelik a nagy változásokat:
- mert az érdekegyeztetés látványos kiiktatása, formálissá tételének szándéka mára bizonyossá vált;
- mert a társadalom jelentős részét hátrányosan érintő törvénykezési gyakorlat folytatódik;
- mert a közoktatás átalakításának előkészítése az általuk megfogalmazott javaslatok teljes figyelmen kívül hagyásával történik;
- mert a tervezett nyugdíjmódosítások, a heti munkaidő növelésének, az éves szabadság csökkentésének a szándéka, az oktatási intézmények fenntartásának, irányításának, finanszírozásának tervezett módosítása, a pedagógusok élet- és munkakörülményeinek megváltoztatása érdemi egyeztetés, tárgyalás nélkül elfogadhatatlan. További tájékoztatás: www.pedagogusok.hu
 
A szervezők a demonstrációra hívják és várják az oktatás valamennyi dolgozóját, a szülőket és a nagyszülőket is, várnak minden munkavállalót.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr62955406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása