CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

MÉREGPOHÁR

2011. augusztus 02. 00:06 - Szerkesztő73

Az orbáni Fidesz  a többpártrendszer látszatában lavírozó sunyi kis közép-európai diktatúrát akar...Duzzogva kevergeti a lőrét, amelyben hagyománynak álcázza az úri Magyarország poshadt eszmerendszerét, s visszahozza az erős állam hazugságát...Az az érzésünk, hogy megint nem maradt másunk, csak a poharunk, amelynek alján gyűlik, gyűlik valami tisztátalan ragacs.

A miniszterelnök úrnál kéthavonta összeomlik a világkapitalizmus, a fogyasztásmániás Nyugat. Orbánék a Horthy-korszak és a Kádár-rendszer elemeit kombinálva kezdtek bódító italt készíteni a magyaroknak. Erre találtak is rengeteg vevőt.

A háború előtti nacionalizmus sűrítményét elegyítették a kollektivizmus állami gondoskodást ígérő löttyével. A nép elhitte, hogy a tömeg (polgárok, magyarok, emberek) nem felel semmiért, igaz, bele sem beszélhet semmibe, a lelemény és a kezdeményezés az erősek joga, a törvényeket a győztes írja, a kudarcokért a kommunisták okolhatók. Hogy kihaltak, nem számít. És tényleg nem, mert a rendszerváltozás utáni kormányok nem számolták föl a kádári idők korrupcióját, arra is csak nagyon felszínesen törekedtek, hogy a választók öntudatos polgárként vehessenek részt a demokrácia meghonosításában.

A privatizációs szabadrablás és a szocialista–szabaddemokrata kormányok kudarca után jöhetett a Fidesz, rahedli szavazattal a zsebében. Mondhatta volna: tiszta vizet öntünk a pohárba, működtetni kezdjük e jobb sorsra érdemes rendszert. Véget vetünk annak, hogy egy szűk érdekcsoport az összes magyarra hivatkozva kifosztja az államkasszát. Versenyre kelünk a Nyugattal is! Ehhez tiszta viszonyokat teremtünk. Az orbánizmus azonban nem akar versenyt. Se kint, se bent, sehol. Csak győzelmet. Ezért kell neki jelentéktelen Alkotmánybíróság, lenullázott média és közigazgatás, fenyegető munka- és sajtójog.

Ha tiszta versenyt és demokráciát akarnak, nem számolják föl annak alapintézményeit. Az orbáni Fidesz azonban a többpártrendszer látszatában lavírozó sunyi kis közép-európai diktatúrát akar. Európa-pártinak hazudja magát, de nem az. NATO-tagként pedig Amerika-ellenességet mímel, és sértve érzi magát, amikor az USA külügyminisztériuma kifejezi aggályait a magyarországi törvényhozási gyakorlattal kapcsolatban. Olykor „hazazavarja” az IMF-et, amikor pedig elmarasztalja az Európai Bizottság, azt a magyar belügyekbe való beavatkozásnak tekinti. Üvölt, sziszeg, fújtat, ha kritizálják: senki nem mondhatja meg a magyaroknak, mit akarjanak. Duzzogva kevergeti a lőrét, amelyben hagyománynak álcázza az úri Magyarország poshadt eszmerendszerét, s visszahozza az erős állam hazugságát. A magyarok lelkesen kortyolgatnak, s hogy ne kelljen szembenézni történelemmel, közelmúlttal, gyávaságokkal, kérik a csapostól: tölts még!

E zavaros ital fűszere az a tétel, hogy összeomlóban a fogyasztói kapitalizmus. Általában ott, ahol az orbáni rendszert bírálni merészelik. Miközben a Nyugat ereje épp abban rejlik, hogy válságait rendre leküzdi, mert megvannak hozzá a korrekció – nem diktatórikus – demokratikus technikái. Századokon át arról álmodtunk, hogy ehhez a közösséghez tartozzunk. Ehhez képest az az érzésünk, hogy megint nem maradt másunk, csak a poharunk, amelynek alján gyűlik, gyűlik valami tisztátalan ragacs. Rossz lesz, amikor majd fenékig kell ürítenünk.

Forrás: RAB LÁSZLÓ, Népszabadság

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr203118672

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez nem te fogol lenni! 2011.08.02. 09:47:38

Álmodj királylány!  Miközben a Fidesz politikusnak kinevezett prominensei sorban égetik be maguk mellett hazánkat is, lásd itt, itt és itt, eközben sokan keresik a megoldást az őket követő időkre. Előfordul, hogy valaki tényleg a megoldáson töri ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2011.08.02. 09:22:29

Nyugat-Európa szép nagy léptekkel menetel a totális összeomlás felé. A közvetlen válságot most ugyan megúszták, mivel az amcsik az utolsó pillanatban elhalasztották a csődöt, de ettől az összeomlás irányába vezető folyamatok mit sem változtak. A boltok továbbra is a kínai termékektől roskadoznak itt is és az amcsiknál is, a népesség ugyanúgy öregszik, az iszlám ugyanúgy terjed.

midnight coder 2011.08.02. 09:24:59

Amúgy egyébként szép is az, amikor az éhező hajléktalant versenybe küldjük a jól táplált, profi módon edzett és doppinggal is rendesen feltöltött profi versenyzővel szemben a szabad verseny szent nevében.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.02. 09:26:26

A politikában az eredmények számítanak. Ha a fidesz ezekkel a módszerekkel (pl. a szükséges átalakítások keresztülhajtása a 2/3-ra való hivatkozással, stb.) eléri, hogy javuljon az emberek élete, akkor senkit sem fog igazából érdekelni a gátlástalan cinizmusuk.

Ha viszont üres szövegnek bizonyulnak a hangzatos jelszavak, akkor előbb-utóbb bukni fognak, és ezt ők is tudják. 4 év múlva már nem fog működni az előző évekre mutogatás. Már most is egyre kevésbe működik.

Ingerlékeny Banya 2011.08.02. 09:26:55

A főbűnös továbbra is Kína.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.08.02. 09:30:46

Könnyű úgy kombinálgatni a Kádár rendszer elemeit, hogy tulajdonképpen rendszerváltás sem volt. a Kádár rendszer elitjei pártokat hoztak létre, felosztották a hatalmat és a vagyont, a népet pedig azóta is hülyítik a demokráciával. Holott itt változatlanul diktatúra van!
Ajánlott irodalom Bereznay Andrástól a:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

fizetekmegegysort 2011.08.02. 09:38:48

@spontan: Ez alapján a logika alapján nem bukhattak volna az előző ciklusukban. Mégis buktak. Az embereket hosszú távon zavarja, ha teljesen hülyének nézik őket. Erre bizonyíték a 2002-es buktájuk.

fizetekmegegysort 2011.08.02. 09:40:28

@midnight coder: Azért érdemes néhány gondolat-foszlányt arra is szánni, hogy kik vásárolják a kínai termékeket tömegesen? Mert ha a csúnya rossz fogyasztói Nyugat bukni fog, akkor Kína bajban lesz, nem lesz kinek eladni a termékeit. Bukik a Nyugattal együtt.

dekol84 2011.08.02. 09:44:26

@fizetekmegegysort:

De hát arra a bukásra nem azt hazudta a fityisz, hogy becsapták a zembereket és a megtévesztett tömeg a cocikra szavazott??!

2006-ban dettó!

A zemberek imádják, ha hülyének nézik őket, különösen, ha ezt ez a majomagyú kretén zorbán teszi!

alfacharlybravo 2011.08.02. 09:44:52

Azért rém igazságtalan a dolog. Én nem a Fideszre szavaztam, ez az ellenséges az országnak borzasztó kártékony média amelyik a külfölddel összefogva folyamatosan keresztbe tesz. De tényleg minden attól függ, hogy ennek ellenére sikerül-e nekik valahogy megoldani az ország problémáit, jól menedzselni az országot. Akkor a sok ellen drukker elhúzhat ahova akar. Ha nem akkor úgy is totális lesz a csőd. Akkor meg tök mindegy ki van kormányon.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.02. 09:45:00

@fizetekmegegysort: 2000 körül még új volt az a pofátlan politikai stílus, amit a fidesz meghonosított, ezért buktak, de aztán a nép látta, hogy a szocik stílusa hiába más, ha nem javul az életük tőle, ezért most már az emberek többségét csak az eredmények érdeklik

dekol84 2011.08.02. 09:45:13

@fizetekmegegysort:

Kinának ott van a saját 1,1 mrd fogyasztója. Az a néhány száz misi európai meg se kottyan neki!

Roy 2011.08.02. 09:45:43

@spontan: Ezekkel a módszerekkel soha nem lesz felemelkedés.
Bukni meg sajnos nem fognak, hiszen az egész működésük erről szól csak. Minden áron a hatalom megtartása.

fizetekmegegysort 2011.08.02. 09:46:17

@dekol84: Igen, már akkor is sántított az elmélet. Egyébként meg persze, hogy becsapták az embereket... mind becsapja aki politikus. :)

dekol84 2011.08.02. 09:46:22

@spontan:
Ha a zembereket a zeredmények érdeklik, akkor ez a csürhe 2014-ben ismét el fog takarodni a fenébe!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.08.02. 09:46:38

Mi értelme Népszabadság-cikket mindenféle kommentár nélkül újrapublikálni saját posztként?

fizetekmegegysort 2011.08.02. 09:49:46

@dekol84: Kína nem saját piacra termel. Vannak fizetőképes fogyasztói, nagyságából eredően nyilván jó sokan, de ez a fizetőképes fogyasztói réteg - egyszerűbben a gazdagok - ha mást nem, hát preszítzsből nem elsősorban a kínai terméket fogják venni. Szerintem hosszútávon is a Gucci cucc lesz náluk a menő, nem a "sajátmárkás" Giucci... :)
Az a réteg meg, aki egy tál rizsért dolgozik napi 16 órát, nem fog lényegesen fogyasztani. Nem azt mondom, hogy nem kell őket figyelembe venni, de ha a nyugati fogyasztói társadalom összeomlik, azt ők is meg fogják érezni.

Hefe 2011.08.02. 09:50:04

@dekol84:
Kinaban nincs 1,1 milliard fogyaszto. A nepesseg nagyobb resze igencsak szerenyen el (van akik nyomorban), azok nem vesznek olyan cuccot amit egy atlag amerikai. Erdemes lenne megnezned peldaul a People's Republic of Capitalism c. dokumentumsorozatot. Abbol rajohetnel, hogy Kina valoban osszeomlana egy hettel az amerikai osszeomlas utan.

soniq 2011.08.02. 09:52:03

@TuRuL_2k2: az hagyján, de mi értelme címlapra rakni? :)

Lucky Larry Silverstein 2011.08.02. 09:53:02

Minden kirúgott népszabi-publicista meg ex-köztévés káder itt próbálkozik az index blogjain? Remélem mind megdöglötök éhen, rühös libbancsok! Ajánlom magamat!

alfacharlybravo 2011.08.02. 09:55:15

@Bathory: Sajnos előbb halunk mi éhen mint ők.

papulimapuli 2011.08.02. 10:12:02

öej, beh okos vagy bátori, de azért még olvasgass kicsit

Réminger 2011.08.02. 10:55:19

@Bathory: Rohadtul kezd idegesíteni már ez a "libbancsozás"... Van neked, meg a hozzád hasonlóknak egyáltalán fogalma, hogy mit jelent ez a szó? Vagy csak annyit sikerült felfogni, hogy most zsidó/cigány/komcsi/stb. helyett ezzel kell sértegetni?

Egyébként egy politikus kvalitását sem az határozza meg, hogy épp libsi-e, vagy kommancs, esetleg kisdiktátor hajlamú. Hanem hogy jó munkát végez, vagy szar munkát végez.

Gyurcsányt se azért utáljuk, mert libsi vagy komcsi, hanem mert szar munkát végzett. Elkúrta, ugye.

Orbánnal ugyanez a helyzet. A Zemberek nem arra hatalmazták fel a Fideszt a "szent kétharmaddal", hogy szétverje az AB-t, a mégdiatérvényt, hogy bohócnak nézze az embert, vagy hogy az kisbarátai a twitteren emberkedjenek.
Arra hatalmazták fel, hogy jó munkát végezzen, libsi vagy sem, de sajnos enned eddig nem sok jele van...

Én meg ajánlom az utánajárás, a gondolkodást, meg a józan észt :)

sóhegy049 2011.08.14. 21:31:00

Januári video...

Ajánlom a libsizőknek, komcsizóknak és mindenkinek. Elvakultság nélkül kéretik meghallgatni! :-)

atv.hu/videotar/20110114_tamas_gaspar_miklos_1_resz
süti beállítások módosítása