CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbáni mélység, ahol még Gyurcsányék sem jártak

2011. november 15. 10:38 - Szerkesztő73

A Varánusz blog cikke: Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá változott, egy darab vas sebességével merült lefelé, Kapitánya pedig pánikrohamot kapva tapogatózik az iszapban az elveszett hitelességét kutatva egyre. Fent a mólón már az igazhitűek is sápadtan álltak, szerintem féltek, hogy a KIM hétvégi túlóra beosztását körmölő Navracsics Tibor a hír hallatán megszokásból elbődül:

"Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát." De  nem szólt egy szót sem, a szájhősség nála is csak az ellenzéki nyolc évre korlátozódott. Így a dermedt csendben ácsorgók a csalis vödör oldalát leszaró legyek erőlködő nyögdécselését is tisztán hallhatták. Szerintem azt találgatták, hogy

a Kapitány levegőre érve mivel jön elő? Vajon ütős lesz a mélységi mámorban összeszedett vízió, vajon einstandolja Cousteau kapitány poklot látó legendáját, és lopja a szövegét?

"Amit én ott láttam a mélységben arra nincs felkészülve a világ, ezért nem mondhatom el! " Kicsit később a búvárharangból felbugyogó szófoszlányokra lettek figyelmesek, és megnyugodva konstatálták, hogy a Kapitány derékig az iszapba fúródva is képes magyarázni a magyarázhatatlan bizonyítványát.

"Magyarország versenyképességének legfőbb záloga az adósságállomány csökkentése (...) a kormány lemaradásban van a bürokrácia leépítésében, a munkaerőpiac reformjában és a feketegazdaság felszámolásában, de ebben az EU is hibás, hiszen a vártnál alacsonyabb nyugat-európai növekedés és a strukturális alapok lassú folyósítása is hátráltatja ezeket a folyamatokat."

Remélem ez mindenkinek világos:

Az adósságállomány csökkentését mi unortodox módon, növeléssel valósítjuk meg. Már akkor, amikor egyáltalán sikerül valakire rásózni a kincstárjegyeinket, mert azok az emelkedő hozamok ellenére sem kellenek senkinek. Aki ezt nem érti azt lehülyézzük, mert nem elég unortodox. Amúgy meg a lusta németek a hibásak, mert a vártnál alacsonyabb növekedésükből (nekik legalább van) kevesebbet költenek el nálunk, és különben is az EU sem utalja olyan ütemben a lóvét, hogy ne tudnánk a seggére verni. Ilyen környezetben csoda, hogy megfeneklett az el sem kezdődött bürokrácia leépítés, nem valósul meg a Széll Kálmán terv, és a feketegazdaság felszámolása helyett hazavágjuk - akarom mondani Lázár János közbenjárásának hála, csak értelmetlenné tesszük - az evát is, ezzel ösztönözve a kkv szektor alsó szegmensét ismételt trükközésre?

Igazán lehetne megértőbb velünk a világ!

Az állandó kritizálás helyett lássák végre be, hogy a manyup vagyon is elfogyott, és adjanak több pénzt. Ugyan a kutyatartókat is megnyúzzuk újra, ha a szükség úgy hozza, de jó, ha tudják a külföldi befektetők, hogy "bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges a magánjogi szerződésekbe történő beavatkozás." Vagyis einstand lesz megint köcsögök, úgyhogy toljátok a lét magatoktól, vili?

Ezek után a következő hetekben az MNB el lesz foglalva a forint megmentésével, a világ meg a hallottak megemésztésével. Az Unortodoxia hajó legénysége nem fogja érteni hol késik a mentőhajó, és legfeljebb csodálkozva nézik majd a kapitányt, ahogy befizeti magát egy görög útra.

Naná, ettől mélyebbre merülni a világon már csak hellén segítséggel lehet.

Elsőként közölte a VARÁNUSZ Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr913384224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Varánusz és a plágium 2012.03.15. 10:16:19

Lopott karikatúrákkal a plágium ellen? A Varánusz blog (amellyel korábban már többször foglalkoztunk karikaturisták szerzői jogainak tömeges megsértése miatt), januárban harcias hangú bejegyzésben állt ki Schmitt Pál disszertációja kapcsán a plágium el...

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:48:33

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:48:33

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása