CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kudarc beismerése: két konkrét ígéretük volt, azt sem teljesítik

2012. február 27. 13:15 - csú

„Programunk sok kritikát kapott, de azt gondolja, hogy kiállta az idő próbáját.”, szónokolta – a jegyzőkönyv szerint –, Németh Szilárd megválasztott polgármester 2010. október 12-én, amikor a Szent Imre téren a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választások eredményét. Az új polgármester a város kulcsának átadása, majd az eskütétel után előadta programját. Idézek a programbeszédből:
Meggyőződésünk, hogy a Csepel-szigeten élőknek szükségük van kórházra, ezért kezdeményezzük a csepeli kórház visszaszerzését”,...illetve, „Csepelen ismét lesz fedett uszoda,…2012-ben minden csepeli használhatja, ehhez az  ígéretéhez tartani fogja magát, tűzön-vízen keresztül fogja vinni.”
Több mindent tartalmazott még az előadott program. Leginkább persze „elszámoltatásról”; felelősségre vonásról; ügyészségi feljelentésről; valamint a „Tamariska-domb… természeti és tájvilágának” megvédéséről; a szocialisták által elkezdett gerincút, csatornázás befejezéséről; a „Csepel SC lenyúlásának” megakadályozásárólbeszélt a kerületvezető, de a fent idézett két mondat volt a legkonkrétabb ígéret. Ígéret, amit egyébként később, többször, több helyen is megerősített. A tavaly ősszel elfogadott gazdasági programban azonban már csak az uszoda maradt, a kórház kikerült.
 
A választások óta mindössze 17 hónap telt el. A polgármester programja azonban nem állta ki „az idő próbáját”. Megbukott. S vele együtt bukott a Fidesz programja. Hogy honnan veszem? A legutóbbi testületi ülésen, magának a polgármesternek kellett bejelenteni, hogy nem lesz Csepelnek önálló kórháza /erre már korábban is utalt/ és a másik, a „tűzön-vízen keresztül” végigvinni tervezett uszoda tervei is csúsznak, talán 2013-ban vagy 2014-ben használhatja „minden csepeli”. A  Fidesz program, ígéretcsomag lényege került ezzel jégre. S hogy a Fidesz mikor kerül jégre, bukik meg? Ismerőseim, barátaim szerint már megbukott.
 
„Savanyú az alma”, mondanák erre a fideszesek. Gazdasági válság, Európa, IMF, az elszámoltatás nehézségei, a szocialisták elleni folyamatos harc, meg egyébként is „csődhalmazt vettünk át.” . Meg „konkrét helyzet, konkrét elemzés”. Persze magam is tudom, hogy amikor ezek az ígéretek elhangzottak, más idők voltak. Tartott a győzelmi mámor és minden egyszerűnek tűnt. A szocik egyrészt elfáradtak, másrészt sikerült úgy lejáratni őket, hogy egy darabig nem térnek magukhoz. Ráadásul hagytak még néhány milliárdot is az északi pénzből. /Bár ezt a fideszes fülkeforradalmárok tagadták, de a gazdasági programban nemrégiben a következőt írták: „2010 végére mintegy 2,7 milliárd forint” maradt, azonban „az összeg egy része likviditási céloknak rendelődik alá, csökkentve a finanszírozás költségeit”. Azaz el akarják költeni, másra!/Megy majd minden, mint a karikacsapás. A cél pedig szentesíti az eszközöket. Ha kell, akkor még a törvények sem számítanak, mint ahogy a Tamariska-domb védettségének felmondásakor vagy a Csepeli Művelődési Központ felszámolásakor, a törvényt figyelmen kívül hagyva, még saját programjukat is megtagadták.
 
A kudarc polgármesteri, testületi ülésen elhangzott beismerése azonban azt mutatja, hogy nem ment és nem megy minden simán. Az egyre kapkodóbb, idegesebb, állandóan hátramutogató, a hatalomba beleszeretett, együttműködésre már képtelen polgármester és mameluk csapatának bukása már elkerülhetetlen. Beteljesüléséért azonban még sokat kell tenni. A csepeli baloldalnak is. Meg kell végre jelenni Csepelen. Sokan várják már válaszaikat, színrelépésüket.
VOX
 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr654214590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása