CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel nagy keresztje

2012. június 19. 09:44 - csú

Nyiro-(2).jpg"Orbán Viktor, Kövér László és a Fidesz–KDNP vezérkara talán még most sem érti. Nem érti, mi a baj azzal, ha egy csepeli – ráadásul Radnóti Miklósról elnevezett – művelődési házban a polgármester Nyirő-estet szervez....Vannak olyan politikai és erkölcsi határok, amelyeket semmiféle pávatánccal nem szabad, nem szabadna senkinek sem átlépnie." Ezt olvashatjuk többek között a Népszabadság Nagykereszt című írásában. A figyelemre méltó cikket az alábbi tovább-gombra kattintva olvashatják:

Nagykereszt

 

Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író, a holokauszt túlélője mély megdöbbenéssel és felháborodással adja vissza Kövér László házelnöknek a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, azt a rangos állami kitüntetést, amit még Mádl Ferenc államfőtől kapott 2004-ben. Ahogyan levelében írja: megbotránkoztatónak találja, hogy az Országgyűlés elnöke képes volt közreműködni a nyilas eszméket valló Nyirő József újratemetési kísérletében (amelyet a román hatóságok végül meghiúsítottak).

Tiltakozik a Horthy-korszak iránti nosztalgia megnyilvánulásai, valamint az ellen is, hogy szélsőjobboldali nézeteket hirdető szerzők kerülnek a tananyagba. „Nem akarom, hogy közöm legyen ehhez” – írja, s ezért küldi vissza a nagykeresztet.

Orbán Viktor, Kövér László és a Fidesz–KDNP vezérkara talán még most sem érti. Nem érti, mi a baj azzal, ha egy csepeli – ráadásul Radnóti Miklósról elnevezett – művelődési házban a polgármester Nyirő-estet szervez, ha fideszes fővédnökség mellett szélsőjobboldali pompával szobrot avatnak Hitler magyar szövetségesének, Horthy Miklósnak, ha… Nem soroljuk.

Fizikai valójukban a határok megszűntek létezni, de vannak olyan politikai és erkölcsi határok, amelyeket semmiféle pávatánccal nem szabad, nem szabadna senkinek sem átlépnie.

Úgy látszik, másutt mások ezt pontosan tudják, csak épp a magyar hatalmi elit képtelen rá, hogy valamiféle európaiságot erőltessen magára.

Az úgynevezett szocializmusban keserű gúnnyal a „legvidámabb barakként” emlegették Magyarországot. Ha így folytatjuk, vidámságnak nyoma sem lesz: csak a barakk épül újjá.

Eredetiben ITT

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr464597657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2012.06.19. 13:11:43

Antall József sem értette miért baj az ha "lemikiegerezi" majd' az egész honi sajtómunkást, miért baj az ha "magánemberként" részt vesznek Horty újratemetésén, miért baj az ha másnap nem az van, amit előző nap állítottak (taxisblokád), Boros Péter sem értette miért baj az ha (akkor még ugyan behatárolatlan) de mégiscsak újnáciknak tűnő fiatalok, sávos zászlót lengetve nem hagyják szóhoz jutni a Köztársaság Elnökét (viszont apropóján "szakszerűen" megszabadultak az Esti Egyenlegtől).
A Fidesz akkor még értette.
Ennek folyományaként ami ma történik sima politikai arcátlan lavírozás, beláthatatlan következményekkel és NSZ ehhez képest is nulla. A tegnapi parlamenti ülésen ugyanis az általam vállalhatatlan párt elnőke mondta a legjobb mondatot: a Fidesz választási kampányából mindössze egyet valósított meg: "CSAK A FIDESZ!"
Európa nevét lassan kiejtenünk sem volna szabad (újabb cenzúra kedves Szilárd!).
süti beállítások módosítása