CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fidesz-képviselő fiának lebukása után: felfüggesztették a TF dékánját

2012. augusztus 02. 19:48 - csú

Diploma-1.jpgA HVG.HU-tól átvett információ:

Lezárult a Semmelweis Egyetem belső vizsgálatának első része: a rektor felfüggesztette augusztus 6-i hatállyal a Testnevelési Főiskolai Kar dékánját és helyettesét a Lasztovicza-botrány miatt. Részletek a folytatásban:

"Lezárult a Testnevelési és Sporttudományi Karon az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indított belső vizsgálat első szakasza. A Semmelweis Egyetem rektora a tényfeltárás nyomán a kar zavartalan működésének biztosítása érdekében augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását, egyidejűleg Mandl József professzor személyében rektori biztost nevezett ki a Testnevelési és Sporttudományi Kar élére" – olvasható az egyetem vezetésének  közleményében.

Eszerint "a további belső vizsgálatot az időközben megindult rendőrségi nyomozásra való tekintettel – a rendőrségi eljárás lezárásáig – a rektor felfüggesztette. Az ügy további részleteit a folyamatban lévő nyomozás miatt, illetve a belső vizsgálat végső lezárásáig az egyetem nem kívánja nyilvánosságra hozni".

Nyomoz a BRFK is

A hvg.hu múlt hónapban számolt be arról, hogy befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban a BRFK-n. Az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia.

Július közepén két hallgató ünnepélyes keretek között, több tucat évfolyamtársukkal együtt átvették a testnevelő-edző szakos diplomájukat Tóth Miklós dékántól, miközben közvetlenül az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. Egy harmadik hallgató is hasonló körülmények között abszolvált, mégsem kaphatott diplomát, mert hiányzik még a nyelvvizsgája.

A haverok is jól járhattak

A hvg.hu értesülései szerint Tóth Miklós dékán saját, frissen szerzett kódja segítségével igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában, és Hamar Pál oktatási dékánhelyettes, illetve Hrabacsik Mihály tanulmányi osztályvezető segítségével tette hivatalossá az ügyet. A kormánypárti parlamenti képviselő fia mellett a két másik érintett a fiú kollégiumi szobatársa.

A diplomaszerzés körülményeit a BRFK Bűnügyi Főigazgatóságának címére is feladott, a hvg.hu birtokába jutott többoldalas, mellékletekkel ellátott névtelen feljelentés részletezi. Az SE rektora akkor azt közölte, hogy azonnali belső vizsgálatot rendelt el, és a rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

Készítette: HVG.HU hírportál


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr994692913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása