CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szálasi talpnyalójáról nevezett el műveltségi versenyt Csepelen a Fidesz

2012. szeptember 02. 00:05 - csú

A lista-cifrázva.pngA mellékelt listán látható csepeli Fidesz-frakció  tagjai gyalázatos döntést hoztak. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Nyirő Józsefről elnevezett "irodalmi és műveltségi versenyt" hirdettek meg a Kárpát-medencei magyar középiskolák számára. Ezután adott ki közleményt a Demokratikus Kolalíció:

"A csepeli polgármester, Németh Szilárd által jegyzett előterjesztés milliós cechjét természetesen a csepeli adófizetők állják. A Demokratikus Koalíció megállapítja, hogy amikor korábban Németh Szilárd Orbán Viktorért szóló áldóima elrebegésére kérte a csepelieket, akkor a szigetlakók többsége még együtt nevetett az országgal. Mikor Wittner Máriát, a Magyar Gárda zászlóavató "anyját" Csepel díszpolgárának szavazták meg (úgy, hogy előtte talán életében nem járt a kerületben), már elkomorultunk. Mikor pedig a csepeli önkormányzat Nyirő József estet rendezett közpénzből a Radnóti Miklós Művelődési Házban, a jóérzésű csepelieket elöntötte a szégyenérzet. Az akkori éles tiltakozás és óriási felháborodás hatására reméltük, hogy Németh Szilárd leszáll a Nyirő-lóról. De nem, hanem mint a jó sztahanovista, még tudja fokozni! Előbb kínjában elsütötte a kameráknak az "ajándékozzunk egy Nyirő és egy Radnóti kötetet együtt a csepeli érettségizőknek" című rögtönzését, ami a hírek szerint (szerencsére) egy gigablöff maradt.

Majd a mai Képviselő-testületi ülésen beterjesztette a Nyirő Józsefről elnevezett irodalmi verseny ötletét, amit a Fidesz frakció (néhány tagja szemlesütve, az ellenzék felé sem nézve) engedelmesen megszavazott. A csepeli DK testületileg szeretne gratulálni Csepel polgármesterének, hogy ilyen mélyen megértette a korábbi kritikák és kifogások lényegét, és ezzel az újabb húzással kívánja öregbíteni Csepel hírnevét! Az már csak csak hab a tortán, hogy a Nyirő-versenyt Németh Szilárd abból a keretből kívánja finanszíroztatni, amit korábban Csepel alapításának idén 300. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatra szavazott meg a testület. Csepel szülinapi rendezvényeinek egyikét ezek szerint egy Szálasi talpnyaló, egy Goebbels-rajongó író neve fogja fémjelezni és reklámozni."

 os-ujasz.hu

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr564746605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patriot2 2012.09.02. 09:55:27

Ez iszonyat! Gyerekeket használni nyilas pribék népszerűsítésére - közpénzen. Mit tehetnek most az iskolák igazgatói? Vállalják, hogy részt vesznek ebben az ocsmányságban, vagy kirúgatják magukat INDOKLÁS NÉLKÜL. Művelt magyartanárok fogják felkészíteni a gyerekeket éppen az ellenkezőjére annak, amit a nevelés során eddig képviseltek? Hol van most az MSZP?

hope2 2012.09.02. 10:58:50

Tippeljetek! Vida István ezt is elvállalja?

mesztic315 2012.09.02. 11:52:54

@patriot2: Hol van az MSZP? -kérdezed. Na, erre én is kíváncsi lennék. Remélem, csak megszólalnak.

mesztic315 2012.09.02. 11:55:25

@hope2: Szerintem kizárt, hogy a Csepp TV volt vezetője ilyet bevállal. Ezt nem veszi be egyetlen egészséges gyomor sem. Többre tartom ennél Vida urat!

magánzó és kamikáze 2012.09.04. 14:14:51

@mesztic315: A Radnótiban már volt Nyírő est, erős az a gyomor.

efgyé 2012.09.04. 19:43:03

os-ujasz.hu-nak üzenem, hogy nem volt"gigablöff". Tényleg kiküldték a könyveket ( ki tudja hány millióért )A középiskolások válasza az volt, hogy nem vitték el. Még mindig az iskolában hevernek. Persze komoly adminisztrációval járt, mert még alá is kellett íratni azzal a pár gyerekkel az átvételt, aki elvitte. Akik elvitték, azok sem tudták, hogy miért is kell ez nekik. Radnótit még csak értették, na de "Uz Bence" ???!!

efgyé 2012.09.04. 19:45:34

mesztic313 ne féltsd Te Vida urat. A köpönyege jól forog.

efgyé 2012.09.04. 19:52:48

@efgyé: @patriot2: Sajnos az iskolaigazgatók sem értették a dolgot. A magyartanárokkal együtt "kellemes" gondolataik támadtak.Főleg úgy, hogy a polgármester úr már "demokratikusan" azt is megmondta, hogy hány iskola fog a kerületből ezen részt venni. ( nem kérdés volt, állítás!!! ) Persze van olyan pedagógus, aki éljenzi az ötletet. Mondanom sem kell, annak a születési helye ..........(határon túl ). Igaz, hogy 40 éve élvezi Magyarország vendégszeretetét, de az ilyen "jó" kezdeményezésekre vevő, bár a gyereket nem neki kell felkészíteni, mert nem magyaros.

hope2 2012.09.05. 18:01:13

Majdnem off, de mégsem.Bármilyen szép is a gyermekkor, amíg felnő, sok idiótával találkozik az ember. Gyermekkoromat juttatja eszembe az az írás, melyet Csepel hivatalos honlapja a csepel.info-tól vett át. Botrány: felesége ellen tüntetett a korábbi polgármester – ez a címe. A fő csattanó, miszerint Tóth Mihálynak nem lett volna erkölcsi alapja a nyilas Nyírő elleni tiltakozáson részt venni, mert felesége munkahelyén a könyvtárban van Nyírő József kötet. Ennek az elmés fondorlatnak a szerzője nem IA sajátos nevelési igényű a 6. a-ból. hanem – valószínűleg a szerkesztő. Ide jutottunk.
süti beállítások módosítása