CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Szivárvány Óvoda szülői munkaközösségének tiltakozása

2013. február 22. 06:59 - csú

Szivárvány Óvoda.jpg"Megdöbbenéssel hallottam hétfőn, február 18-án a csepeli Szivárvány Óvoda értekezletén, hogy óvodánkat be akarják olvasztani a Népművészeti és Kézműves Óvodába.
Mindezt azért, mert a vezető óvónőnk nyugdíjba megy, és státuszát az önkormányzat nem óhajtja fenntartani.

Kérem, gondolják meg, és döntésük meghozatalakor képviseljék a mi állásfoglalásunkat is!
Ugyanis mi nem szeretnénk lemondani az óvoda önállóságáról, az önálló vezetőről.

A Szivárvány Óvoda jelenlegi oktatási-nevelési színvonala kiváló. (Mivel harmadik gyermekemet járatom ide, van rálátásom az itteni munka minőségére, eredményességére).

Nyilvánvaló, hogy a jó munkához megfelelő háttér szükséges. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az óvoda vezetője lehetőleg mindig kéznél legyen. Az ő munkája akkor is fontos, ha nem látszik közvetlenül. (A háttérmunka már csak ilyen.)

A beolvasztást anyagi okokkal indokolják: ennyi és ennyi összeget lehet megtakarítani, ha egy ember fizetését visszatartja az önkormányzat. Ám a munkát valakinek, valakiknek el kell végezni. A megnövekedett terheket a pedagógusok „fizetik ki”: az ő idejük, energiájuk kell pótolja a ki nem fizetett munkást.

De vajon megéri ez hosszú távon?
Egyik oldalon a minimális anyagi nyereség, másikon a felbecsülhetetlen veszteség:
Negyven év alatt szépen kidolgozott, jól bejáratott és jól működő óvodai keret foszlik semmivé, bizonytalanságot okozva mind az alkalmazottak, mind az érintett családok számára.
Egy önálló vezető-óvónő teljes mellszélességgel ki tud állni a sajátjai mellett. Egy összevont óvodában másként esnek a súlyok.
Természetesen mindent meg lehet oldani. Gyámság alá is több gyereket lehet venni, de az biztos: több gyerekkel az ember ideje nem szaporodik meg, és bizony nem egyformán jut mindenkire. Nem szeretnénk mostohagyermekké válni.

A Szivárvány Óvodának van kiválóan képzett, megfelelő végzettségű embere is, aki tökéletesen ismeri az óvoda eddigi működését, és alkalmas a vezető-óvónői feladatra.

Természetesen végighallgattam a közgazdasági jellegű szakmai indokokat.

Mégis:
Tiltakozásunknak aláírással is nyomatékot adva, kérjük az óvoda további önállóságának biztosítását!

Támogatásukra számítva, köszönettel:

Hamar Éva
szmk

Forrás: a Szivárvány Óvoda facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr255097282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása