CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol a dohány, hol a bolt? Itt a valódi, hamisítatlan magyar TRAFIKMUTYI

2013. április 26. 04:44 - csú

Dohányos-2.PNGA cigaretta füstjénél most büdösebb, a dohányboltok 20 éves működtetésére kiírt pályázat végeredménye. Óráról órára dagad a botrány és a kisemmizettek felháborodása. Ömlenek az elképesztő történetek egy tegnap indított internete oldalra, amelynek í címe: TRAFIKMUTYI, alcíme: KIK NYÚLJÁK LE A DOHÁNYKERESKEDELMET? 

A blog olvasói összesen több mint 50 olyan települést neveztek meg, ahol a tűzközeliek juthattak csak hozzá az engedélyekhez, kétségbe ejtve sok rászoruló embert, akinek a kis, de biztos bevétellel kecsegtető trafik lett volna az utolsó reménye. Kisvárosok, nagyvárosok, Budapest kerületei – egy a közös a  levelekben: rámutatnak, hogy sok esetben egyáltalán nem a rászorulókat segíti a koncesszió, hiába vezette úgy fel a kormány.

Dohánybolt-hosszú.PNGVan olyan levél, amiben arra panaszkodnak, hogy egy településen a polgármester és rokonsága vitte el a koncessziókat. Másutt a pártpolitikai vonalak érvényesülését látják: „a településen az öt befutó közül épp öt a fideszes” – jegyzi meg keserű humorral egy levélíró. Van arra is példa, hogy olyan emberek jelentek meg nyertesként, akit nem is ismernek a faluban, miközben a helyi, trafikos tapasztalattal rendelkező versenyzőnek csalódottan kellett eloldalognia.

Tömeges mutyikról számol be a vagy.hu Debrecenben is. A portál azt írja: exfrakcióvezető-feleség (természetesen a fideszesé), intézményvezető-nej, önkormányzatot és kormányhivatalt takarító vállalkozó, sportcentrumos úszásoktató. Mindenféle foglalkozású debreceni van a nyertes „dohányosok” között – valami közös azért talán lehet bennük...

Három év kétharmados Fidesz-kormányzás után világos: az Orbán-kormány szegényebbé tette a magyar emberek 80 százalékát - jelentette ki Burány Sándor szocialista képviselő csütörtöki Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az MSZP-s politikus szerint az állami közbeszerzéseken, az állami földeken és most már az állami trafikokon is csak a fideszes rokonok és haverok nyernek, bár a Fidesz azt ígérte, a trafikok döntő többségét kismamáknak, rokkantnyugdíjasoknak adja, hogy a megélhetésüket segítse. Ezzel szemben a fideszközeli dohánybárók országa lettünk - tette hozzá. A szocialista politikus úgy fogalmazott: a Fidesz értelmező szótárból tudjuk, ha mond valamit, annak mindig az ellenkezője igaz. A Fidesz egyetlen ígéretét tartja be. Ha pénzt ígér, azt megtartja. Magának.

Forrás: vagy.hu, hír24, és MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr355247376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása