CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy szál virágot vitt Orbán Viktor az Izsákon agyonvert férfi sírjára

2013. május 11. 09:17 - csú

Orbáni kegyelet.PNGA magyar kormányfő szótlan, de annál erősebb gesztussal tisztelgett az izsáki rendőrőrsön vallatás közben meghalt férfi, Bara József előtt. Orbán nyílt levélben köszönte meg Tamás Gáspár Miklósnak, hogy felhívta a figyelmét ennek a lépésnek a fontosságára.

A bő háromperces videóhoz nincs semmilyen magyarázat. Orbán Viktor megérkezik maga vezette autójával Szatmárnémetibe, ahol Bara Józsefet április közepén eltemették. Egyedül keresi meg a sírok közötti helyet, ahol a 47 éves korában a gyanú szerint kényszervallatás közben agyonvert férfi nyugszik. A kormányfő egy szál magyar trikolórral átkötött rózsát helyez el a sírkövön, majd fejet hajt. A videón látszik, ahogy pár helyinek köszönve Orbán visszatér kocsijához és távozik.

Természetesen a gesztushoz kellett az is, hogy azt profi körülmények között rögzítse valaki. A mikrofon által felvett zajok közül egyetlen szó hallható ki viszonylag tisztán. Orbán a sír előtt elsuttogott egy mondatot, mely úgy kezdődött: "bocsánat" (a videón pontosan 2:00-nál).

A felvétel szombat hajnalban került fel Orbán Viktor Facebook-oldalára. Nincs hozzá magyarázat, csak egy rövid cím: "Egy szál virág", valamint a közösségi oldal helyszínmegjelelölése: Szatmárnémeti, Románia. A felvételen látható Bara József neve a sírkövön, a történet megértését így teljesen a nézőre bízták a jelek szerint péntek naplementekor készült videó szerzői.

Mint ismert, Tamás Gáspár Miklós filozófus a Magyar Nemzet május 8-ai számában jelentette meg a miniszterelnöknek címzett nyílt levelét, amelyben azt írta: "Kérlek, keresd föl Bara Enikőt és Bara Csabát – a megboldogult testvéreit –, és vigyél virágot kínok között eltávozott felebarátunk fejfájára." Orbán, a szombati Magyar Nemzetben megjelent válaszlevelében így fogalmazott: "Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt."

Bara József április 8-án, vallatás közben, megbilincselve vesztette életét az izsáki rendőrőrsön. A hatóságok azonnal felléptek a halálesetet követően. Két rendőr azóta is előzetes letartóztatásban van, őket az eset másnapján leszerelték, őrsparancsnokukat, valamint a kiskőrösi rendőrkapitányt pedig leváltották.

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr945294935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása