CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire költik a pénzt a frakciók?

2013. május 17. 05:56 - csú

Pénzosztás-333.pngA 444.hu kikérte és meg is kapta az országgyűléstől a parlamenti frakciók szerződéseit. 2011 és 2013 tavasza között 6,4 milliárd forintot költöttek a frakciók – írja a portál. A gyűjtésből az derül ki, hogy a pártok főként a holdudvarukba tartozó celebeknek és cégeknek juttattak a büdzséjükből főként tanácsadói, tanulmányírói és kommunikációs munkákért.

A 444. hu gyűjtése szerint a Fidesz listáján szerepel Grosics Gyula, egykori futballista, aki 2011 eleje óta 21 alkalommal kapott pénzt a Fidesztől, jellemzően 190 és 400 ezer forint közötti összegeket tanácsadásért és háttéranyag gyűjtésért.

Összesen 1,2 millió forint értékben kapott kommunikációs tanácsadói megbízást a Füleky Kft, aminek korábban Rákay Philip, a közszolgálati M1 tévécsatorna intendánsa volt résztulajdonosa.
Rubovszky György KDNP-alapító lánya, eddig összesen három jogi tanácsadásról szóló szerződését találtuk meg, összesen csaknem 12 millió forint értékben.

444.PNGA 444.hu cikke szerint az MSZP a Népszavát például legalább három alkalommal szerződtette összesen majdnem 9 millió forint értékben kiadványterjesztésre 2011-ben és 2012-ben Tanácsadói szerződéssel támogatnak több volt szocialista képviselőt, így Legény Zsoltot és Teleki Lászlót is.

Az MSZP az egyszeri legnagyobb összeget Galambos Tamásnak, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc egykori sajtósának fizette ki. Galambos cége tavaly 4,89 millió forintért adott tanácsot információtechnológiáról. 2011-ben és 2013-ban is kapott megbízásokat. 2011-ben egész évben kommunikációs tanácsokat adott a szocialista frakciónak 3,78 millió forintért, 2013 első három hónapjában pedig szakpolitikai tanácsokat osztott 960 ezer forintért. Így az MSZP három év alatt már 9,63 millió forintot fizetett.

A Jobbik egyik visszatérő ügyfele a párt gyömrői elnökének, Sas Zoltánnak tulajdonában lévő Kárpáti Kerecsen Kft. A céget legtöbbször a képviselők által felderíteni kívánt korrupciós, visszaélésgyanús ügyek kivizsgálására, elemzésére kérik fel 600 és 900 ezer forint közötti összegekért.

A Jobbik Usztics Mátyás színész, rendezőnek, a Magyar Gárda Egyesület alapítójának, összesen 1,8 millió forintot fizetett beszédtechnikai és kommunikációs tréningért.

A párt ellenfelei megismerésére sem sajnálja a pénzt. 2012-ben 2,3 millió forintot költöttek egy “Az LMP feljövetele, az előtte álló lehetőségek” című tanulmányra.

2011 szeptemberében 3,2 millió forintos megbízást kötöttek a Shiraz perzsa éttermet is üzemeltető Shiraz Kft.-vel. A megbízás az “Iráni küldöttséggel kapcsolatos szervezési feladatok szakmai programok előkészítése, lebonyolítása” feladatra vonatkozott.

Forrás: 444.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr635303920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása