CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kritikus krigli

2013. augusztus 08. 03:03 - csú

Kocsmablog.PNG
Folytatjuk túránkat a csepeli vendéglátóhelyeken. Csak tiszta forrásból, a kocsablogból merítünk:

"A Hollan Drink a Hollandi út kietlenebb végére esik, pont a Csepel és Soroksár között járó kompkikötővel szemközt a kis Duna partján, a szóvicceskedő névadásért járó bűntetőponttól eltekintek, hisz ki ismerné jobban a környéken élők humorát, ha én nem? Teszem azt ők, fogadjuk el.

A kocsma, mi valójában kertes ház, privát bulik megrendezésére látszólag tökéletesen alkalmas.

Lakni talán már nem, mert egy jól irányzott ökölcsapással lett 3 az 1-ben ivóvá, fagyizóvá és pizzázóvá alakítva, mintha nem is két buszmegállónyira állna a csepeli strandtól, hanem annak tőszomszédságában: napközben napozókra, fürdőzőkre, evezőkre, bringásokra, kutyasétáltatókra specializálódva. Ezzel szemben este? Bárkinek fényesen világít, szinte hívogat - sőt, Facebook oldaluk tanúsága szerint a haveri körben biztos méltán népszerű Anti Fluor Club és C.S.B. Project is koncertezik itt alkalmanként.

A járdaszinttől felvezető öt foknyi lépcső egy egyszerűségében is hangulatos, növényekkel befuttatott fakerítéses, magasan fedett, ámde betonozott kerthelyiségben ér véget, benne 4 pad, 16 mélyzöld műanyag kerti szék, egy csocsóasztal, egy ácsolt fadoboz a meccsnézésekhez a projektornak, stabil alapot adva bármilyen tér-idő hajlítási kísérletnek. No de benn? Díszkő a falon, márvány hatású presszóasztal, fagyis pult, könyvespolc, műcitrom, műkörte, műnarancs és ez utóbbihoz színben passzentos nejlonfüggöny, míg a hűtő tetején a vázában álló barka előtt Réka személyes állatkertje: kos, bari és majom - nevét egy félretett Coca kólás palack súgta meg.

Kissé bántja ez a retro giccs a szemet, amit az egyszeri vendég bátorságával face to face jeleztem. Mire a végtelenül kedves hölgy a pultban szinte sajnálattal adta tudtomra, kár hogy nem egy héttel később jöttem, mert most fogják újragondolni és kifesteni az egészet! Tényleg kár. Viszont hozzáképzelem, mert igény lenne rá, még ha ezt nem is fogalmazta meg előttem senki, kérdés, megéri-e itt Csepel végén bármiféle komoly felújításba pénzt ölni, lesznek-e attól a Hollan Drinkben többen?"

apuska

Forrás: KOCSMA. BOG.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr775447259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása