CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen az Együtt-PM állít ellenzéki jelöltet - Megállapodott az MSZP és az Együtt-PM: közös jelöltek, külön listák

2013. augusztus 29. 16:05 - csú

Bajnai-Mesterházy-kicsi.PNGA megállapodásról szóló MTI hír szerint - korábban közölt információnkat megerősítve - az ellenzéki együttműködés keretében Csepelen (pontosabban a Csepelt és Soroksárt is magába foglaló választási kerületben) az Együtt-PM állít országgyűlési jelöltet, akit az MSZP is támogatni fog.

Az ellenzéki egyeztetés eredménye: hetvenöt körzetben az MSZP, harmincegyben az Együtt-PM állít jelöltet.

- A 106 egyéni választókerületből 75-ben a szocialista párt, 31-ben az Együtt-PM állít jelöltet a jövő évi választásokon a két fél csütörtökön kötött megállapodása szerint - jelentette be Mesterházy Attila MSZP-elnök.

Bajnai Gordon arról nyilatkozott, hogy a választók döntik el, ki legyen a miniszterelnök. Közös miniszterelnök-jelöltet az MSZP és az Együtt-PM szövetség nem nevez meg. Az Együtt-PM vezetője csütörtökön azt mondta újságíróknak: ellenzéki győzelem esetén így az lesz a kormányfő, aki a legtöbb szavazatot szerző párt listáját vezette.

Az egyezség szerint az Együtt-PM-nek jutó 31 körzetből hét budapesti, így a II., az V., a VII., a XII., a XVI., a XXI. és a XXII. kerület jut, és köztük van az egyik miskolci, debreceni, szegedi, győri és kaposvári körzet is.

Mesterházy és Bajnai a kormányváltó szövetség létrejötteként értékelte a szocialista párt és az Együtt-PM csütörtökön kötött megállapodását. Mindketten elmondták: az egyénijelölt-állítás összehangolása és a két külön lista garantálja a lehető legtöbb ellenzéki szavazat begyűjtését.

Mesterházy Attila hozzátette: az MSZP hamarosan tárgyalásokat kezd a többi demokratikus ellenzéki párttal - köztük Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával -, amelynek politikusai helyet kaphatnak a szocialisták listáján, vagy akár elindulhatnak az MSZP-nek jutó egyéni körzetek némelyikében. (MTI-Népszava-Népszabadság)

További hírek, értékelések az MSZP-Együtt-PM megállapodásról ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr365483603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása