CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

FAVICC?

2014. április 05. 01:09 - csú

Stop-2_1.jpgVan egy rossz hírem, meg egy jó.

A jóval kezdem: az EU be akarja tiltani az „Akácos út” műdal nyilvános éneklését. A rossz hírem az, hogy az akácfát is, mivel nem őshonos (17. sz. elején került Amerikából Európába). Az sem számít, hogy az Alföldön megkötötte a futóhomokot, alkalmas vízmosások, szakadékok megkötésére, jó szerszámfa és tűzifa, de a lényeg kitűnő mézelő és gyógynövény. Nem tehet róla, nem magától jött, 400 év ittlét sem számít. Ha ez így megy tovább, meg kell szabadulnunk a kukoricától, burgonyától, paprikától, paradicsomtól, babtól, napraforgótól, töktől, dohánytól stb. ugyanis szintén Amerikából jöttek Európába, csak kicsit korábban.

De félre a növényekkel. Új jelenségnek lehetünk tanúi, embercsoportok egyszerre és hírtelen elhatározással elhagyják „őshonukat” és tömegesen egy helyre települnek „állandó” szándékkal, hogy ott verjenek gyökeret (papíron) egy nyári növények módjára, egy hónapra vagy csak egy hétre, így felvirágzásuk április 6.-ra prognosztizálható. Zuglóba eddig 700 tő került átültetésre. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, de már Erzsébeten is dívik az átpalántázás. A jelenség oka egyszerű, nehogy az igazi őshonos „növények” döntsenek, hogy ki legyen a kertészük. Jobb lenne, ha ez az egész Európától idegen kísérlet, kigyomlálásra kerülne, ha már védeni akarjuk a magyar földet.

Kalocsai Imre

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr765939718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása