CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borka-Szász Tamás videóval bizonyítaná, hogy volt Csepelen "ne bírságold meg!"-lista

2014. május 22. 05:57 - csú

Borka-Szás Tamás.facebookon_1.PNGBorka-Szász Tamás, a DK csepeli képviselője ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a csepeli önkormányzat "politikai korrupciógyanús" ügye miatt. A feljelentéshez videós bizonyítékot is csatolt.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a csepeli önkormányzat "politikai korrupciógyanús" ügye csak a jéghegy csúcsa, ezért arra kérik Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy valamennyi kormánypárti polgármester munkáját világítsa át - közölte szerdán Borka-Szász Tamás, az ellenzéki párt elnökségi tagja és csepeli képviselője.

Mint mondta, egy birtokukba került másfél perces videó is bizonyítja, hogy a csepeli közterület-felügyelet irodájában egy az önkormányzati vezetők parkolási bírságolását tiltó lista volt kihelyezve.

A videót a párt szóvivője el is küldte a hvg.hu részére. A felvételen a kamera szép lassan végigveszi a rózsaszín szövegkiemelővel írt "Ne bírságold meg!" felirat alatt listázott rendszámokat és a hozzájuk tartozó tulajdonosokat. (Éppen ezért nem is tesszük közzé a videót, mert érzékeny adatokat tartalmaz.) Az A4-es papírra nyomtatott eligazító emailt ki is függsztették egy hivatali helyiségnek látszó szoba falára. 

A kérdéses videót egyébként az MSZP már csaknem egy hete közzétette, és ez alapján a hvg.hu is hírt adott róla. Azt a videót azóta eltávolították a YouTube-ról.

A sajtótájékoztatón a DK-s politikus elmondta, az ügyben korábban hiába kezdeményezett levélben belső vizsgálatot Németh Szilárdtól, a kerület fideszes polgármesterétől, ezért most hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Borka-Szász Tamás közölte, helyi ellenzéki képviselőtársaival rendkívüli képviselőtestületi ülést is szorgalmaznak az eset tisztázásra, továbbá nyilvános kiállásra kérik a videó készítőjét. A politikus szerint ugyanis "egyértelműen belső ember" készítette a bírságolást tiltó listáról készült felvételt.

A múlt héten Ábel Attila alpolgármester (Fidesz-KDNP) hazugság- és rágalomkampánynak minősítette a listaügyet. Tudatta: Csepelen mindenki számára ingyenes a parkolás, egyedül az önkormányzat épülete körül kell engedély ehhez; a parkolási engedéllyel rendelkezők listáján a hivatali dolgozók, a Fidesz-KDNP-, az MSZP-, a Jobbik-frakció tagjai, szakértői, egy független képviselő és a Demokratikus Koalíció tagja is rajta van. (HVG és MTI)

*************************

Ábel Attila szerint Borka-Szász Tamás DK-s politikus szerdán bebizonyította, hogy "politikai lufi a csepeli parkolós botránylista".

Ezt a Fidesz-KDNP-s politikus arra reagálva közölte az MTI-vel szerdán, hogy Borka-Szász Tamás, a DK elnökségi tagja és csepeli képviselője közölte: egy birtokukba került másfél perces videó cáfolhatatlanul bizonyítja, hogy a csepeli közterület-felügyelet irodájában egy az önkormányzati vezetők parkolási bírságolását tiltó lista volt kihelyezve.

Ábel Attila azt írta: a DK-s politikus ahelyett, hogy a rendőrségen tett volna feljelentést - ahogy azt bűncselekmények esetén kötelező - a csepeli MSZP-sekhez hasonlóan csak vádaskodott, és Rogán Antalhoz fordult, noha a fideszes frakcióvezető nem rendőri vezető, hanem politikus.

Kitért arra is: korábban dokumentumokkal bizonyították, hogy az MSZP-s önkormányzati vezetés idején valóban adtak ki olyan engedélyeket, melyekkel meg lehetett szegni a KRESZ bizonyos szabályait. Nyilván ebből, saját magukból indultak ki, amikor vádaskodni kezdtek - fogalmazott Ábel Attila, rögzítve: a jelenlegi önkormányzati vezetés senkinek nem adott ki ilyen utasítást, és ilyet senkitől nem kért. Csepelen jelenleg nem is kell senkinek parkolási díjat fizetnie.

Tudatta: a Demokratikus Koalíció csepeli politikusa is rendelkezik engedéllyel a mintegy 20 darab, engedélyhez kötött önkormányzati parkolóhely használatához. Így ő is azok között van, akiket ezeken a parkolóhelyeken nem bírságolhat meg a csepeli közterület-felügyelet jogosulatlan parkolás miatt. Közölte: Borka-Szász Tamást az elmúlt héten tájékoztatták arról, hogy lemondhat az engedélyről, és ezzel lekerülhet a listáról. "Ő ezt nem tette meg: úgy tűnik, jó neki ez így. Ezért nem marad más, mint hogy saját magát feljelentse politikai korrupció miatt" - írta Ábel Attila. (MTI)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr206191055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2014.05.22. 13:33:50

Most akkor az azóta letörölt videót csatolta a feljelentéshez.
Szövegkihúzóval vki ráírta,hogy ne bírságolj.Ha egy szemét fidesz bérenc közterületet felügyelő volt akkor azt ki kell rúgni.
Gondolom nem a polgármester firkálta össze.(írásszagértőt nekik)

Politikai korrupciógyanú mit jelent a fenti megközelítésben?
Szabó képviselő úrat sem amiatt ítélték el,hanem azért mert nem fizetett a belvárosi parkolásért - de az bizonyítva lett.
Itt van bizonyíték arra,hogy nem büntettek meg vkit? Ha igen az bűnügy,ha nem akkor ez választási kampány.
Az mszp videóját felhasználva a dk feljelentést tett. Összenől...
süti beállítások módosítása