CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elképesztő hazugságok Borbély Lénárd fideszes alpolgármestertől

2014. szeptember 15. 05:59 - csú

Nincs egy ember, egy barát a Németh Szilárd által kinevezett fideszes polgármester-jelölt környezetében, aki szólna, Léni, ne nézd már hülyének az embereket!

Kidobol-2_15.jpgAz önkormányzat vagyona nem 2,2 milliárddal növekedett, hanem közel négy milliárddal csökkent ‑ Öndicséret nyakló nélkül ‑ Ígérgetés korlátlanul – A pénz nem számít – Hiteltelen hitegető – Városvezetői bumeráng az SZTK-ban – Nem osztogattak, hanem fosztogattak? – Letarolt Szent Imre tér – Riadt riogató – Borbély és mentora válasz nélkül menekül a csepeliek kérdései elől évek óta

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó szeptember 11-én megjelent 18. számából:

1) A cikk címe: Borbély Lénárd: Több ezer új munkahelyet hozunk létre

Ígéret ígéret hátán, mi meg csak nézünk, mint Jenő a moziban. Nézünk, mert nincs egy újságíró, aki rákérdezne: no de Borbély úr! Tessék má’ mondani, mibúl? Nincs egy ember, egy barát a Németh Szilárd által kinevezett polgármester-jelölt környezetében, aki szólna, Léni, ne nézd már hülyének az embereket! De vegyük sorba:

a)  „Csepel történetének példátlan nagyságú beruházása indulhat el Észak-Csepelen, melynek befejezése után több ezer új munkahely létesül majd” A beruházás „– jó eséllyel – kiemelt kormányzati projekt lesz”. Megjegyzések:

> Ma Magyarországon egy munkahely létesítése nagyon szerényen számolva, minimum 2,5 millió forint, de egy ilyen beruházás esetén valószínűleg ennél jóval nagyobb összegről van szó. A beruházás „példátlan” nagysága felveti ugyanis, hogy például a közlekedési feltételek olyan mértékű átalakítására, fejlesztésére van szükség, ami tovább növeli a beruházási költségeket, ezáltal megemeli az egy munkahely létrehozásához szükséges összegeket. Számoljunk tehát minimum 10-15 millió forinttal. Ki fizeti a révészt? Az Európai Unió? A kormány? A vállalkozások? Bármelyik esetben, mennyi lesz az önkormányzati önrész? Miből teremti elő az önkormányzat a szükséges önrészt? A vagyonelemek további értékesítésével, vagy adóemeléssel? Mi lesz akkor, ha mégsem lesz „kormányzati projekt” a nagyszabású tervből? Mi lesz a megígért több ezer munkahellyel? És végül: vajon miért került ez a téma most, éppen a választási kampány közepén, az asztalra?;

> „…visszaszerezzük (sic!) azt a területet, amit az előző önkormányzati vezetés – az akkori ellenzék heves tiltakozása ellenére – eladott” Alpolgármester úr! Az előző önkormányzati vezetés az északi terület egy részének értékesítéséből befolyt összeget beruházásokra fordította, elszámolt vele és a megmaradt 3,6 milliárd forintot, örökségül, Önökre hagyta. Az örökség hiányában miből valósították volna meg az utóbbi négy év kerületi hatáskörű beruházásait, fejlesztéseit, miből fizették volna az európai uniós pályázatokhoz az önrészt? Vagy: miből fogják visszaszerezni az akkor értékesített területet? A tulajdonos ingyen visszaadja a kerületnek? 

b) „A Csepel Művek sorsával kapcsolatban…már lett volna befektető a terület hasznosítására, de…Rendezni kell a tulajdonviszonyokat, amiben számítanak a Kormány támogatására.” A volt Csepel Művek területe 200 hektár. Nem tartjuk valószínűnek, hogy „lett volna befektető” a 200 hektár(!) hasznosítására, ahol jelenleg kb.7-8000 ember dolgozik, erőmű, gépgyártó vállalatok, öntöde  stb. működik. A tulajdonviszonyok rendezése valóban szükséges, csak a lényeg a hogyanban van. Netán arra gondol Borbély úr, hogy a magántulajdonosok ingyen átadják a vagyonukat az önkormányzatnak? A rendezés és a megoldás éveket és milliárdokat igényel, a környezetvédelmi viszonyok rendezéséről, a hozzá szükséges milliárdokról nem is beszélve. Továbbá:

> „A baloldal lakóparkot építene ide, mi viszont munkahelyeket teremtenénk.” – mármint a volt Csepel Művek területére. Hazugság! Évek óta figyelemmel kísérjük a kerület, a volt Csepel Művek fejlesztésével kapcsolatos terveket, eseményeket, ilyen baloldali elképzelés sosem fogalmazódott meg;

> „Ha lehetőségünk lesz rá…több ezren kaphatnak állást a gyárban”. A gyárban jelenleg működő vállalkozásoknak nincs erre tőkéjük, a Csepel Holding  Nyrt. gépgyártó társaság például jelentős veszteségeket szenvedett el az ukrán válság hatásaként. (Napi Gazdaság, 2014.09.03.)  Még az is elképzelhető, hogy ilyen gazdasági környezetben, ha lenne, akkor sem fektetnék be. Talán az önkormányzatnak van több milliárd forintja? Ismereteink szerint nincs. Majd ezt is megoldja a kormány? Netán államosítani akarják az iparterületet?

Szerintünk Borbély Lénárd fenti ígéretei fedezet nélküli ígéretek. Szakmai, anyagi és együttműködési tapasztalatok nélküli fedezet hiányában választási ígéretek, amelyeket a  kormány segítségével remélnek megoldani. Azzal hitegetik a csepelieket, hogy a kormány, a csökkentett európai támogatásokból milliárdokat ad majd Csepelnek. Borbély Lénárd két szép szeméért. Most már semmi sem számít. Már csak ígérni tudnak, de azt nagyot.

2) A cikk címe: Rendelőben kampányol a baloldal

A csepeliek.blog.hu több írást jelentetett meg a témával kapcsolatban:

2014.09.01.  A Fidesz botránya Csepelen – feljelentést tesz az Együtt-PM

                     A Fidesz csepeli botránya fokozódik: Horváth Gyula nem sértett törvényt

2014.09.02.  Hazugságok gyűjteménye lett a Csepeli Hírmondó

                     Gyűlölet és rettegés: a Fidesz csepeli botrányának krónikája

                     Újabb pofonért jelentkeztek be a csepeli fideszes botránykeverők

                     Valóban Németh Szilárd a tulajdonosa a csepeli SZTK-nak?

2014.09.03.  Elítélik Németh Szilárdot? Botrányt kavart, belefulladhat a hullámaiba

                     Horváth Gyula: Németh Szilárd kevés, mint mackó-sajtban a brummogás

                     ahhoz, hogy Csepel ura legyen

                     A törvénysértő Németh Szilárd mikor mond le a parlamenti mandátumáról?

2014.09.07.  Németh Szilárd köteles fizetni! Rendkívüli hír Szabó Szabolcstól

                     Ítélőtábla: nem volt jogsértő a baloldali jelöltek csepeli útja

2014.09.08.  Németh Szilárd hülyét csinált magából – ezt sajtótájékoztatón jelentették be

2014.09.09.  Horváth Gyula: Kilóg a lóláb

2014.09.11.  Borka-Szász Tamás választ vár a nagy feljelentőtől: tett-e feljelentést?

Azon kívül, hogy felhívjuk az olvasók figyelmét a fenti 14 írásra, mi is kérdezünk: mikor kapnak választ a csepeli olvasók az ellenzékiek által feltett kérdésekre? Van, aminek rövidesen lejár a törvényi határideje.

3) A cikk címe: Nőgyógyászat

A „Lapszél” rovat szerzője (korponai péter), most beszállt a Németh Szilárd által kirobbantott botrányba is. Lehet, hogy ez volt a kötelező feladata. A kötelező túlteljesítése helyett talán szerencsésebb lett volna, ha elolvassa az előzőekben ajánlott cikkeket. Kérdésünk azért maradt még hozzá: meddig lehet elsüllyedni a szervilizmusban?

4) A cikk címe: Több mint két milliárddal nőtt Csepel vagyona

A csepel.hu-tól átvett cikk állítását, miszerint „több mint két milliárddal nőtt Csepel vagyona”, a 2014.09.08-án közölt „A Németh-Borbély duótól származó hír igaz, de nem osztogattak, hanem”, című cikk az önkormányzat csepel.hu lapján megtalálható, képviselő-testület által jóváhagyott költségvetési beszámolókban fellelhető dokumentumokkal cáfolta az állítást. Eszerint az önkormányzat vagyona nem 2,2 milliárddal növekedett, hanem közel négy milliárddal csökkent.

5) A cikk címe: Szakrendelő: botrányos felújítás

Ez a cikk újabb, egyértelmű bizonyítéka a lakájmédia csepeli éllovasa, a Csepeli Hírmondó eddig is egyértelmű hozzáállásának, aminek lényege: mindenáron kiszolgálni a tulajdonost, a Fideszt. Kiszolgálni, még az önkormányzati kampány közepén is, úgy, hogy a megvádolt korábbi alpolgármester, jelenleg polgármester-jelölt nem kap lehetőséget a válaszra. Mi szívesen adunk teret Horváth Gyula polgármester-jelölt, és a cikkben érintettek válaszának.

6) A cikkek címe: Nem kockáztathatják az emberek életét

                               Teljesen megújul a Szent Imre tér

Azon kívül, hogy olvasóink közül többen is jelezték, hogy valóban vágtak ki egészséges fákat, van több gond is a Szent Imre téri közpark felújításával, amely érdekli a csepelieket, s nem kapnak választ. Például: miért kell a térre még egy szökőkút, miért kell pavilonokkal, vagy éppen kávézóval csökkenteni a zöldfelületet, mennyibe kerül, a 400 milliós térfelújításon túl, a tervezett pavilonsor, vagy abba kellene már hagyni a négy éve tartó hátrafelé mutogatást, mert ez csak azt bizonyítja, hogy a vezetésnek nincsenek valódi válaszai a felvetődő kérdésekre, kritikai megjegyzésekre. Egyébként nehéz elhinni, hogy rendezvénytér, új szökőkút, pavilonsor, valamint kibővített játszótér kialakítását követően valóban „nem csökken a zöld terület”, és a „korábbiakhoz képest több”fa lesz a téren.

7) A cikk címe: Csepel ismét a csepelieké

A Fidesz-KDNP frakció által készített, négyéves önértékelés két elképesztő hazugsága:

„Az MSZP tiltakozása és feljelentései ellenére” valósították meg a kerület teljes csatornázását, illetve, hogy „Amennyiben a baloldalnak nem sikerül megakadályoznia a harmadik városrehabilitációt,...” Fantasztikus! A kétharmados fülkeforradalmi győzelem ellenére micsoda csatákat kellett megvívniuk?! Igazi hősök a fiúk, akik egyébként ebben a beszámolóban sem magyarázták meg, miért nem teljesítették legfontosabb választási ígéreteiket („lesz fedett uszoda Csepelen!”, „ ..visszaszerezzük a csepeli kórházat.”)

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Augusztus:

27.    Augusztus 26-án a csepel.hu-n Németh Szilárd polgármester „Valódi elhatárolódást címmel közleményt jelentetett meg, melyben felszólította Horváth Gyulát, határolódjon el a „cigányozó, zsidózó, gyilkossággal fenyegetőzőktől és kérjen bocsánatot az ilyen kijelentések miatt”. Horváth Gyula augusztus 27-én közleményben reagált Németh Szilárd vádaskodásaira. A Csepeli Hírmondó Németh Szilárd közleményét a legutóbbi,  augusztus 29-i számában közzétette, Horváth Gyula válaszát azonban azóta sem jelentette meg.

29.    Véradás volt a Polgármesteri Hivatalban.

30.    Megint nyert a Csep-Gól FC. A BLSZ  II. harmadik fordulójában az eredmény: Csep-Gól FC-MAFC Műegyetemi FC 3-1.

31.    Ezen a napon lett volna 70 éves Losonczi Flórián, a legendás csepeli labdarúgó, a Csepel Sport Club utolsó elnöke.

         Nyílt levelet intézett Máger Judithoz, a Csepeli Hírmondó szerkesztőségvezetőjéhez Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője. A nyílt levélre nem kapott nyilvános  választ a képviselő.

         Balatonfüreden nyert az NB III-as labdarúgó bajnokság nyugati csoportjában a Csepel FC. Eredmény: Balatonfüred-Csepel 1-2.

Szeptember:

  1.       Lakossági tájékoztató volt a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában.

         Egy mentőautó és egy személyautó ütközött össze Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton.  Négy ember megsérült.

2.      Gázolajömlés volt a Csepel Művek területén, a Központi úton. A kiömlött, mintegy 100 liter üzemanyag felitatását a tűzoltók elvégezték.

         69 éve ért véget a II. világháború.

5.      Pénzbüntetést kapott a csepeli Burattino iskola. A Burattino Általános és Szakképző Iskola Gyermekotthon területén végzett vizsgálat eredményeként 717 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezték az iskolát.

6.      Két autó ütközött össze Csepelen, a Táncsics Mihály utca és a Széchenyi István utca kereszteződésében. Három gyerek és két felnőtt sérült meg.

         Nemzetiségi Napot szervezett a Királyerdei Művelődési Házban a Csepeli Görög, Német és Örmény Önkormányzat.

         Rablás volt Csepelen. A II. Rákóczi Ferenc út egyik társasházának lépcsőházában egy ismeretlen férfi bántalmazta a sértettet, majd nyakláncát letépve, elmenekült.

         Eltűnt Csepelről egy 17 éves lány, akit hosszas keresés után, szeptember 12-én találtak  csak meg.

6-7.   A Csepel DSE ismét megrendezte a már hagyományossá vált III. Szent István Kupa utánpótlás kézilabda tornát.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr276698209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása