CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs kiderítette, hogy Habony Árpádot senki sem ellenőrizte

2015. január 02. 05:59 - csú

habony_arpad_mercedesszel.PNG

szabo_szabolcs_biciklivel.PNG

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője saját facebook oldalán számolt be arról, hogy Semjén Zsolttal, a Fidesz-kormány miniszterelnök-helyettesével folytatott levelezése az év utolsó napjaiban a médiában nagy visszhangot váltott ki. Miként a képviselő írja, a lényeg: Habony Árpád ugyan most már bevallottan minden fontos kormányzati döntés közelében ott van, ennek ellenére "senki sem ellenőrizte, hogy ki is valójában ez a manus. Van parlamenti belépője (ki adta ki?), de persze a fizetéséről még mindig nem tudunk semmit. Úgy látszik kénytelen leszek tovább levelezni kedvenc miniszterelnök-helyettesünkkel. Ha az lesz a vége, hogy a szüleitől kap pénzt....."

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Áprád – válaszolt egy, az ellenzéket hetek óta kínzó kérdésre Semjén Zsolt. Eközben a Századvégnél cáfolták az Origo értesülését, mely szerint a cég leszerződtette Habonyt, hogy legyen valamilyen formális tanácsadói státusa.

Nem folytattak az illetékes szervek nemzetbiztonsági ellenőrzést Habony Árpáddal szemben – ismerte el Semjén Zsolt egy ellenzéki írásbeli kérdésre válaszolva. Ezzel megerősítette azokat az információkat, melyek szerint az egykori vitrinszakértő és harcművész Habony úgy ad tanácsokat akár nemzetstratégiailag fontos ügyekben a kormányfőnek is, hogy nem esett át ilyen átvilágításon.

Ráadásul Habony Árpád állandó, fényképes belépővel rendelkezik a Parlament épületébe is – derül még ki abból a hétfői keltezésű levélből, melyet a miniszterelnök-helyettes Szabó Szabolcs, az Együtt színeiben politizáló független parlamenti képviselő írásbeli kérdésére küldött. Rövid válaszában Semjén Zsolt kitért még arra is, hogy „а híreszteléseken alapuló vádjait nem kívánom kommentálni."

Forrás: Szabó Szabolcs facebook oldala és origo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr437030485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása