CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bekerítik Csepelt a városvezetők, Borbély Németh előtt hajbókol

2015. május 26. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük!
kisbiro-kicsi_5.pngRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó május 21-én megjelent 10. számából:

1) A cikk címe: Kerítést építenének a Vízmű lakótelepen

A cikket a szerkesztőség a csepel.hu-tól „vette meg”. Szerzője, Cs., aki tulajdonképpen a május 13-i lakossági fórumon elhangzottakat rögzítette. Számunkra azonban egyelőre nem világos, hogy ki kezdeményezte a kerítés létrehozását. A Csepeli Városfejlesztési Kft. új ügyvezető igazgatója, aki ezzel akarja alkalmasságát bebizonyítani, Balogh Ernő önkormányzati képviselő, Borbély Lénárd polgármester, akik rendet és közbiztonságot ígértek a kerületnek, vagy a lakók kisebb vagy nagyobb része. A cikkből az nem olvasható ki, hogy

az utóbbiak lettek volna, akik ezt az elkülönülést szorgalmazzák, az viszont igen, ha ők akarnák, akkor már év végére kész is lenne. Hókusz-pókusz, hipp és hopp, csak akarnod kell, és máris körbezárlak, mert közbiztonsági szempontból ez kell neked, nektek. Lehet itt minden, ami szem szájnak ingere, távirányítós kapuk, kamerarendszer, de ha kell, akkor fegyveres őrök is. Akarjátok már. Akarjátok, mert bár javul a közbiztonsági helyzet a kerületben, a hajléktalanokat is kitiltottuk már mindenhonnan, s teleraktuk a kerületet megfigyelő kamerákkal, de mi, mármint az önkormányzati vezetés, nagyon akarjuk. Sőt, már a katasztrófa-védelmisek is nagyon akarják, mert azt mondták, ha kell, úgyis áttörnek mindenen, kerítésen, kapun, fegyveres őrbódén. Csak akarjátok már, mert „a lakóké a végső döntés”. Kivéve, ha mi nagyon akarjuk.

A kerítésépítési láz egyébként a kerületben a Tamariska domb bekerítésével kezdődött. Most Borbély Lénárd is megépíti a maga kerítését. Már látjuk a jövőt. Következik a József Attila lakótelep bekerítése, de az Erdősor utcaiak sem ússzák meg. A ciklus végére, 2019-re, 13 bekerített kerületrészben fogunk élni, s a végén egész Csepelt bekerítik. Akkor lesz igazán okunk a félelemre.

2) A cikk címe: Titokban készített hangfelvétel

Két megjegyzésünk van a csepel.hu-tól átvett cikkhez:

> Az önkormányzati honlapon május 5-én jelent meg az írás. Fel is háborodtunk, hogy a május 7-i Csepeli Hírmondó nem kürtölte azonnal világgá a hírt. Végül csak helyre állt a rend. Reméljük a szerkesztőség nem lesz elmarasztalva a késői közlés miatt. Már csak azt nem tudjuk, ki szólt a tulajdonos részéről az újság szerkesztőjének, hogy: mi gürizünk, már a tárgyalás napján leadjuk a fantasztikus hírt, míg ti meg sem jelentetitek. Csak nem Ábel Attila alpolgármester úr?

> Valószínűleg a cenzori kritika miatt felejtették el a lap munkatársai megkérdezni a másik felet, Szenteczky Jánost, hogy mondjon már néhány szót a cikkel kapcsolatban, ugyanis az olvasók az ő véleményére is kíváncsiak. De talán ez a pár mondat is elég a szerkesztőségnek, s a következő lapszámban ezt is pótolják.

3) A cikk címe: Megkezdődött a felújítás

Az óvodák képviselői, az érintett szülők, és az ellenzék képviselői már hónapok óta mondják, írják, interneten, tiltakozó petícióban, testületi ülésen, tüntetésen, hogy az önkormányzat vezetői, a szakma, az érintettek ellenvéleménye ellenére összevonják az összes óvodát, megszüntetik az óvodatitkári állásokat, csoportokba osztják az óvodavezetőket, mindent központosítanak. Hogy nem erről szól a cikk? Pedig igaz. Hogy minderről eddig alig írt valamit a Csepeli Hírmondó? Ez is igaz. De megjelentette ezt a hírt. Igen. Elkezdődött a Játéksziget óvoda egyik tagóvodájának, a Jupiter utcai óvodának a felújítása. 

4) A cikk címe: Átadták az idei Urmánczy-díjakat

A díjazottak egyike Németh Szilárd országgyűlési képviselő. Csak egy megjegyzésünk van. Urmánczy Nándornak, a hazai irredentizmus egyik vezéralakjának kezdeményezésére született meg az 1928. augusztus 20-án felavatott Ereklyés Országzászló, amelynek egyik oldalára elhelyezett márványtáblára Urmánczy kedvenc jelmondata, egy Mussolini idézet lett vésve. Az idézet: „I trattati di pace non sono eterni”, magyarul „A békeszerződések nem örökké valók”. A Szabadság téren felállított irredenta szoborcsoport avatásakor Urmánczy többek között azt mondta, hogy a szoborcsoport „a nemzet búcsújáró helye….a gyűlölet és a bosszú kohója legyen.” (A magyar irredenta kultusz a két világháború között, Teleki László Alapítvány kiadványa, 18. oldal.)

5) A cikk címe: Egy éve választott az ország, vélemények a változásokról

Azt írja a szerző a tavalyi országgyűlési választások óta eltelt időszak fontosabb „eredményeit” bemutató négy oldalas(!) VISSZATEKINTŐ első cikkében, a fenti címmel megjelent írás felvezetőjében, hogy „A 2014-es országgyűlési választásokat ismét a Fidesz-KDNP pártszövetség nyerte.” Ez igaz. Csepelen azonban a Fidesz-KDNP pártszövetség vesztett! Németh Szilárd helyett a csepeliek szavazatával Szabó Szabolcs lett a Csepel és Soroksárt magába foglaló választókerület egyéni országgyűlési képviselője! Németh Szilárd csak a Fidesz-KDNP pártszövetség listájáról került be a parlamentbe!

A lap megszólaltatja Németh Szilárdot és Szabó Szabolcsot. Nem kívánjuk a két képviselő véleményét megítélni, megteszik azt a csepeliek, ha olvassák a lapot. Most, mindössze a négy oldalas VISSZATEKINTŐ 2. oldalán közölt, „Borbély Lénárd Csepel polgármestere” által jegyzett „KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS” című írással kapcsolatosan van véleményünk:

Ennyire stréber, hízelgő, nyalizó, túlbuzgó, hajbókoló írást rég olvastunk. Vajon kötelező volt ezt Borbély úrnak megírni, vagy csak belső kényszer, netán a jövőtől való félelem hozta ki belőle? Nem tudjuk. De mindegy is. Bármilyen okból született meg ugyanis, HŰSÉGNYILATKOZAT lett belőle. Úgy tudjuk azonban, hogy Borbély úr polgármesteri eskütételekor, nem „Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Tarlós István főpolgármester úrnak, valamint….Németh Szilárdnak” tett esküt, fogadott hűséget.

Kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért? 

> 2013. július 29-én, blogunk, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz. 

> Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva. 

> November elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Borbély Lénárd Csepel polgármestere az M0-os körgyűrű fizetőssé tételének bejelentése, december 11. óta nem nyilatkozott álláspontjáról, arról, hogyan akarja a csepeliek érdekeit ebben a kérdésben képviselni.

> Január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről azóta sem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek.

Május:

  1. Csepellel foglalkozó, tényfeltáró cikk jelent meg a www.hir24.hu-n, „Vonzza a húsosfazék a Napi Gazdaság egykori embereit” címmel. A cikk elsősorban Werner Péternek, a Csepeli Városgazda Zrt. 2014. december 16án felmentett vezérigazgatónak az „ügyeivel” foglalkozik.
  1. „Határtalanul lop a csepeli Fidesz” címmel tényfeltáró cikk jelent meg a csepelhirek.blog.hu-n, amely a csepeli intézmények külföldi utazásait szervező cég fideszes kapcsolataival foglalkozik.
  1. Május 8-ika az európai győzelem napja. Hetven éve, 1945. május 8-án ért véget Európában, Németország feltételek nélküli megadásával, a II. világháború.         

          Musical produkciót adtak elő a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola énekkarosai a Királyerdei Művelődési Házban.

          A csepeli PACEK rapcsapat produkciójával foglalkozott a 444.hu.

          Elsőfokú ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a csepeli eperföldön elkövetett gyilkosságok ügyében.

  1. Papp János színész volt a vendége a csepeli KultúrFaló c. rendezvénysorozatnak.
  1. A TV2 a csepeli Bogrács étterem csőd közeli helyzetével foglalkozott.
  1. Gól nélküli döntetlennel végződött a Csepel – Rákosmente NB3-as labdarúgó mérkőzés.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr77488702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása