CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula publicisztikája: Kommunistázó ékkövek Csepelről

2015. november 22. 05:57 - csú

56_meggyalazasa.PNGJoggal vetődik fel a kérdés: Csepel Fideszes vezetői, - élükön Németh Szilárddal (képünkön Borbély Lénárd polgármesterrel) - vajon miért tartják időszerűnek kőbe vésetni a kommunistázás hamis mítoszát Csepelen?

Először azt kéne tisztázni, hogy valójában mit is értenek rajta!

Ezt soha ki nem fejtették, csak sejtetik kommunikációjuk alapját.

Érthető is, hogy távol tartják magukat a nyílt beszédtől és a definitív meghatározottságtól, mert egy ilyen eset beállta után igen hamar kiderülne érintettségük. Először is azzal, hogy például, a téma kiagyalója élt, és karriert csinált az úgynevezett átkos rendszerben.

Ebből arra is lehetne következtetni, hogy elfogadta természetét és szabályait egyaránt, - sok millió honfitársával együtt - annak a társadalomnak a normái szerint tevékenykedett.

Nincs is ezzel semmi baj, csak akkor rá is vonatkoznak a kőbe vésett mondatok.

A kommunista kifejezésnél valószínűleg nem gondoltak a tervezők Pablo Picassóra, Yves Montanádra, Pablo Nerudára, Georg Bernard Showra és hosszan sorolható a magukat kommunistának valló kiválóságok sora. A mostanság a Fidesz kommunikációban teljességgel mellőzött Nagy Imre, Maléter Pál, és az 56-os forradalom vezető egyéniségeinek vállalt kommunista múltját nagy valószínűséggel szintén nem értelmezték ebben a kontextusban. De nagy valószínűséggel megfeledkeztek mai elvbarátaikról, (Pozsgay Imréről, és Szűrös Mátyásról) akik korábban a pártállam meghatározó korifeusai voltak.

A fentiekből ezek után nem következtethető más, - mint amire Németh Szilárd 2014. október végén az önkormányzati képviselők beiktatásán alig félreérthető módon utalt is - hogy számára a kommunista, a most Fidesszel szembehelyezkedő demokratikus ellenzék!

Ez érthető beszéd! /Annak rendje és módja szerint ott is hagytam azonnal a sértegetőt./

Az egyáltalán nem zavarja őket, hogy állításuk zavaros és telis teli van ellentmondásokkal!

A demokratikus ellenzék ugyanis nevéből adódóan azért kénytelen e jelzőt használni, mert a vele szemben működő politikai képződmény (Fidesz) immáron nem demokratikus.

Legalább is cselekedetei ezt mutatják!

A Fidesz a rendszerváltástól kialakult demokratikus rend vívmányainak lebontását végzi 2010-es hatalomra kerülése óta folyamatosan.

Csepelen többek közt zászló jelzi, ha a népnek szomorkodnia kell, mert a patrióta családjában haláleset történt, de azt is, ha örülnie kell, mert baba született. Hogy a hivatal zászlózását rendelet szabályozza, - éppen azért, hogy kiküszöbölhető legyen az urizálás - az a mostaniakat egyáltalán nem érdekli.

Tekintélyre alapozott diktatúra építésének tanúi vagyunk országos, és helyi szinten egyaránt!

Olyan oligarchikus rendszeré ahol a jog szankciója csak az ellenfeleikre, de előnyei kizárólag rájuk vonatkoznak. Ahol a társadalom (köz) jószágait és intézményeit fel lehet használni az emberek megfélemlítésére, kihasználására. Ha így haladunk, nemsokára a közhatalom erejét az egyén akaratának megtörésére, alkalmazkodó képessége kikényszerítésére fogják használni. Az ilyen társadalom aztán valóban megfelel a diktatórikus jelzőkkel jogosan illetett rendszereknek. Ezeknek a társadalmaknak sokkal több a közös jellemzője a rákosista kommunistának csúfolt, de valójában terrorisztikus viszonyokkal, mint a későkádári átalakulás törekvéseinek. Az egyenlőség eszméjének teljes elvetését, és helyébe a kivagyiság, urizálás, dzsentri tivornyázás (ittas vezetés) módszerét helyezik. A Fidesz bolsevista élcsapata, emlékhelyeket épít a vezéreknek. (Volt ilyen pl. a Ceausescu uralta régi Romániában és van a mai Észak Koreában)

A kommunista szó értelmét elemezve hamar eljuthatunk oda, hogy a magát kommunistának mondó, de valójában a sztálinista terror magyarországi meghonosodását jelentő ávós rendszerhez való hasonlóság jelei láthatók mostanában Magyarországon.

Szavaikban éppen ellenkezően, de cselekedeteikben sajnos nagyon hasonlóan tevékenykednek.

Vezérük pedig megmondta: „ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem, hogy mit teszek!”

Forrás: HORVÁTH GYULA weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr658072874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása