CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli krízis: az ittas vezető kitörölte a HÉV-vitát és a méreg-ügyet

2016. március 21. 05:59 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-777.pngMűködnek a reformok Csepelen, az önkormányzati vezetés sorra dönti a világcsúcsokat. Március 16-án is újabb „világcsúcsot” állított fel a fideszes többségű képviselő-testület: 5 perc alatt(!) „lezavarta” rendkívüli ülését. Ezalatt elfogadták saját javaslatukat és elutasították a négy ellenzéki előterjesztés napirendre vételét. Kétségtelenné tették: nem hajlandók a lakosságot foglalkoztató kérdésekkel, például a METRANS Kft. veszélyes anyagok tárolására is alkalmas trimodális (vízi-, közúti- és vasúti szállítású) konténer terminálja építésének, illetve a csepeli HÉV megszüntetésének ügyével foglalkozni.

Ismerőseim is várták már a világcsúcsot. Azt mondták: benne volt a fiúkban. Lassan hat éve edzettek, eltökélten készültek rá, mindent és mindenkit félrelöktek a siker érdekében. Tönkretették a korábbi időszak vívmányait, értékeit. Átvették a

hatalmat a közigazgatás minden területén, a médiában. Ellehetetlenítették a civil szervezeteket, kizárták az ellenzéki pártokat a döntési folyamatokból, az „elszámoltatási” kampánnyal, karaktergyilkos módszereikkel lehetetlen helyzetbe hozták ellenfeleiket. Közben ugyan ország- és kerületszerte lejáratták önmagukat, 2014-ben elvesztették Csepelen az országgyűlési választást, de küldetéstudatuk vitte őket tovább. Az országos sikert hozó migránsügy hullámait végül meglovagolva, biztosra mentek. Március 16-án meg is lett a világcsúcs, csak a formája és kommunikációja volt kérdéses.

A formája, azaz a testületi ülés levezénylése, az ellenzéki javaslatok lesöprése, minden tisztességet nélkülözött. Szerintem aljas volt. Az urak is tudták!  Ezért azonnal léptek a rekord kommunikációjában. Egy órával a csúcs után (!) – az önkormányzat honlapján –, már világgá is röpítették a hírt: „Rendkívüli testületi ülés: Krízislakást újít fel az önkormányzat” (csepel.hu)

Ebből kellett hírt csinálni, mert megérezték, a „világcsúcs”- ra nem lehetnek büszkék. Azonban nem tudták megtagadni az elmúlt hat évet, a kétes hírű sikerhez vezető útjukat. A „tájékoztató” további szövegével elárulták magukat. Csak egy mondatot emelek ki:

 „Az ellenzéki képviselők négy olyan javaslatot nyújtottak be, melyekben a kormányt vagy az önkormányzatot próbálták bírálni vagy lejáratni.”

Hogy miről árulkodik ez a mondat? Az urak szerint a csepeli ellenzéki képviselők nem bírálhatják a kormányt vagy az önkormányzatot! Ha mégis bírálni merészelik, akkor nem tárgyalnak velük, „elhallgattatják” őket, azaz nem adnak nekik lehetőséget arra sem, hogy elmondják véleményüket. Még javaslataikat is letörölték az önkormányzati honlapukról. Nehogy bárki elolvashassa...

A képviselői jogosítványok, a testületi többség ilyen fajta értelmezése, a nyílt bírálat „büntetése” ellentétes a demokráciával, az önkormányzati törvénnyel, de a „betonszilárdságú” Alaptörvénnyel is. És mindezt még közzé is merik tenni! Szenvtelenül, az ellenzéket vádolva saját javaslataik szándékos elrontásával. Hagyjuk!?

v o x

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr738507790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása