CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vészjosló hír csepeli társasházaknak: "Újabb súlyos büntetés fenyeget"

2016. április 07. 05:43 - csú

hir-x-777.PNGA csepeli  önkormányzat hivatalos hírportála öles betűkkel kérdezi: "Társasházban lakik?"  Választ sem várva folytatja a csepel. hu-ból már jól ismert névtelen szerző,  hogy mivel jár, ha valaki Csepelen véletlenül (vannak néhány tízezren) társasházban lakik. íme a következmény, amit szó szerint idézünk: "Újabb súlyos büntetés fenyeget". Ha vannak újabbak, akkor régebbi bünteteéseknek  is lelnniük kell - gondoltuk. A régebbi súlyos büntetésekről, az elmúlt hat év csepeli szankcióiról készítettünk volna leltárt, de most itt az újabb fenyegetés. Mi ez?

A cikk április elsején jelent meg az önkormányzat weblapján, ezért arra gondoltunk, hogy a lakájmédia áprilisi tréfájáról van szó. De nem! Szó sincs viccről, mert véresen, pontosabban béresen komoly a helyzet. Borbély polgármester Ábel alpolgármesteren keresztül üzeni április elsején, hogy március 31-én lejárt a határidő. A társasházak 25-30 oldalas tűzvédelmi szabályzatát addig kellett elkészíteni. A lakájmédiás cikk megjelenésének napján már súlyos pénzbüntetést lehetett (volna) kiszabni arra a közös képviselőre, aki a katasztrófavédelemnek nem tudja felmutatni a társasház minden részletre kiterjedő tűzvédelmi szabályzatát. 

Nem babra megy a játék: "Fontos, hogy a közös képviselők eleget tegyenek az új követelményeknek, hiszen a tűzvédelmi előírások, használati szabályok megsértése minimum 20 ezer, többszörös mulasztás esetén pedig akár 10 millió forintos bírsághoz is vezethet."

Ezek után csak kérdezzük: Borbélyék és csatolt részeik miért nem szóltak, jeleztek előbb? Persze, tudjuk, hogy a Magyar Közlöny már decemberben közzétette a jogszabályt (74/2015. (XII. 21.). számú BM rendeletet), de az emberek Csepelen sem bújják a közlönyöket. A Szent Imre téren, Borbély polgármester környezetében viszont sok embert kimondottan ezért fizetnek, jutalmaznak. Most aztán csak a jó szerencse és jó remény segítheti a csepeli társasházak lakóit, akik az első katasztrófavédelmi vegzálás után megkérdezhetik: ezért fizetjük a rengeteg adót, ezért tartjuk el Borbélyt és állandó tettestársait? 

anzágo

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr618555564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2016.04.07. 11:37:10

Az Árpád u társasházaknál ma- 216 04 07- láttam tűzvédelmi embereket. Nem tudom milyen céllal, de egy csomó kulccsal sétáltak.
süti beállítások módosítása