CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pavilonmutyi lesz Csepelen? Harminc fő hiányzik az SZTK-ból? Titkolják?

2016. május 17. 05:59 - csú

kerdojel-mas-255_6.pngCsepelen az utóbbi időszak képviselő-testületi üléseit a vitákról és a döntésekről szóló helyszíni élő, egyenes videóközvetítések, valamint a hivatalos tájékoztatás hiánya miatt már a teljes érdektelenség jellemzi. Pedig gyakran jogos felháborodásra, véleményalkotásra okot adó, vitatható, fontos döntések is „születnek”. Véleményem alátámasztása érdekében áttekintettem a legutóbbi, a május 5-i képviselő-testület előterjesztéseit, amelyekről - hasonlóan a korábbiakhoz - azóta sincs részletes, hivatalos tájékoztatás.

Nem tudják a csepeliek például, hogy miért váltották le a kerület rendőrkapitányát, s helyezték „nyugdíj előtti rendelkezési állományba”, de azt sem, hogy élt-e Borbély Lénárd polgármester az új kapitány esetében a még meglévő(?) véleményezési jogával. Arról sincs információjuk, hogyan növekedhetett az önkormányzat tavalyi költségvetési bevétele, röpke két hónap alatt 227 %-ra, 11 milliárd forintos „szabad pénzeszköz betétként való elhelyezése” eredményeként. Nem ismert, hogy 2015-ben a csepeli SZTK 320 millió forinttal kevesebb összeget kapott, mint 2010-ben, miközben az egészségügyi intézmény engedélyezett létszámából napjainkban majdnem 30 fő hiányzik.

Az alpolgármester, Ábel Attila által vezetett média arról sem tájékoztatta megfelelően a csepelieket, hogy

a testület május 5-én módosította a közterületek rendjéről és használatáról szóló rendeletét. A „Véleményezte a pavilonok megjelenését a Csepeli Tervtanács” c., csepel.hu-n múlt hét szombaton megjelent írás nem ismerteti a módosítás lényegét. (http://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/8585-velemenyezte-a-pavilonok-megjeleneset-a-csepeli-tervtanacs) A képviselő-testület ugyanis a polgármester javaslatára elfogadott rendeletével gyakorlatilag felmondott a kerületben működő pavilonok bérlőinek, mert „2016.június 30. napját követő fennmaradásukhoz a helyszíni adottságok függvényében egyedi feltételeket meghatározó előzetes, külön tulajdonosi hozzájárulás beszerzése szükséges.” (Lásd a rendeletmódosítás első oldalát.) Érthető nem? Ezután csak a polgármester „jogosult kiadni” (a módosítás második oldala) az új „előzetes”(?) hozzájárulásokat, aki valószínűleg új bérlőket, új csókosokat akar bérlőként látni, az általa egyenként eldöntendő feltételek figyelembevételével kialakítandó pavilonokban. Trafikmutyi csepeli módra.

Most jön azonban a fekete leves, ami szintén kimaradt a tájékoztatásból. Megemelték a tavalyi pavilonbérleti díjakat, több mint 190 %-ra!!! Eddig egy 12 m2-es pavilonért a városközpontban havi 18.900.- Ft+ÁFA-t kellett fizetni a bérlőnek, július 1-től 36.000.- Ft+ÁFÁ-t kell a megélhetésért „leperkálni” az illetékesnek. Hivatalosan! (http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2016/20160505/114_et_kozterulet_14_2015_rend_mod.pdf)

Nem véletlen tehát, hogy nagy a csend a május 5-i testületi ülés után. Van miről hallgatni. A kérdés csak az, hogy a csepeliek meddig hallgatnak?

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr988723804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása