CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mivel kábítja magát és a csepelieket a kerület polgármestere? Közbiztonság kozmetikázva

2017. május 31. 05:59 - csú

Szembesítés: tények és igazságok Borbély Lénárd polgármester állításaival szemben (2. rész)

A pártpolitikai lappá lezüllesztett Csepeli Hírmondó május 18-i számában „Félidőben Csepel sikerre hangolva” címmel megjelent mellékletben (http://www.csepelivaroskep.hu/wp-content/files_mf/1495090744CSH_142.pdf) olvasható, hogy
volgy_utca_vizsgaljak_a_horrort_2017-05-12_2.PNG„JAVUL A KÖZBIZTONSÁG

KEVESEBB A BŰNCSELEKMÉNY

Sok a tennivaló, de egyre érezhetőbb a kerület közbiztonságának javulása. A rendőrségi számok magukért beszélnek. 2013-2016 között a személygépkocsi-lopások 83 %-kal, a lakásbetörések 41%-kal, a rongálások 40%-kal csökkentek.”

Mi viszont – a szerkesztőkkel ellentétben –, a fenti sikerpropagandának szánt mondatokon túl, végig olvastuk a kerületi rendőrkapitányság beszámolóját is, amelyet a képviselő-testület április 27-én megtárgyalt és elfogadott. http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/04.27/75_sz_et_Beszamolo_rendorseg.pdf

A rendőrség által készített beszámoló részletesen és korrekten ad számot tavalyi, illetve a 2010 óta végzett munkájának eredményeiről. A tények mást mutatnak:

nem ennyire egyértelműek. A hét évvel ezelőtti adatokhoz képest növekedtek a testi sértésekkel, a garázdasággal, a kábítószerrel, a kifosztással, az orgazdasággal kapcsolatos bűncselekmények számai, miközben ennél több, összesen kilenc bűncselekményi kategóriában csökkent a nyomozás-eredményességi mutató is. Romlott például az eredményesség az összes bűncselekmény vonatkozásában, a testi sértések és a súlyos testi sértések esetében, a kiskorúak veszélyeztetésében, a garázdaság, a kifosztások és a zsarolások tekintetében.

Különösen rossz a helyzet a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeknél: 2010-hez képest az ismertté vált bűncselekmények száma nyolcszorosára emelkedett, míg a nyomozás-eredményességi mutató 12,5 %-kal csökkent.

Sajnálatos tény, hogy a rendőrségi beszámolóból, de a Csepeli Hírmondóból sem kapunk semmilyen képet a családon belüli erőszak alakulásáról, vagy a nők elleni bűncselekményekről, pedig Magyarországon jelenleg közel kétmillió nő él, aki 75 éves kora előtt valamikor élt súlyos lelki erőszakot használó partnerrel párkapcsolatban, élete során közel 800 ezer nőt ért ezen kívül testi, és közel 300 ezret szexuális erőszak is”. http://nokjoga.hu/sites/default/files/filefield/nane-fra-nepesseg-enyubs-final-2014-w-w-2015jun19.pdf. Ezekben a bűncselekményekben Csepelen jobb a helyzet?

Véleményünket azzal zárjuk, hogy ritkán jelenik meg a Csepeli Hírmondóban a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos hír, tájékoztatás, pedig tavaly több mint 1800 bűncselekmény történt Csepelen. És ez csak az ismertté vált esetek száma. A CSH kiadója, lapigazgatója és szerkesztősége következetesen elhallgatja a kerületi lakosság közérzetét rontó ügyeket. Most is csak féligazságokra tellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212547037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása