CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Isten kegyelme

2017. november 02. 04:24 - csú

orban_a_kiraly-777.pngOrbán Viktor, a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen meglepő kijelentést tett. Azt mondta, „ Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma egy keresztény, hitvalló kormány áll.”

Vagyis Isten kegyelméből uralkodik a mi jó kormányunk és annak feje, Orbán Viktor?

Na de mégis! Aki kicsit is tanult történelmet, netán a vallástudományban is járatos, nem úgy, mint Balogh páter, azt tudja, Isten kegyelméből a királyok, az abszolút uralkodók gyakorolták a hatalmat. Ők voltak azok, akik azt csináltak amit akartak, mert csak Istennek tartoztak elszámolással. Vagyis? Őket földi hatalom, földi ember, a pór népség el nem ítélhette, felelősségre nem vonhatta. Csakúgy mint a kormányt. Már ott tartunk, hogy kérdezni sem lehet tőlük, mert ha véletlenül meg is történik, úgy lepereg róluk, mint kavics a a teknős hátáról. Kiválasztottak ők, akik ma még álruhában, olykor golyóálló mellényben, de holnap már szárnyakkal jelennek meg a jónép előtt.

Egyelőre azonban még nincs király, a dinasztia felépítése most van folyamatban. Grófi, bárói, vagy hercegi rangja

még nincs senkinek, de ne izguljatok kedves hívek, az is hamarosan lesz. Vannak történészek, akik áldozatos munkával kiderítik és leteszik az asztalra a királyi vérvonal eredetét. Ami természetesen Alcsútról indul.. reszkessetek Habsburgok, még az is kiderülhet, az ősötök volt a leendő uralkodó család, s hogy nekik járt volna a korona.
Hogy mi van? Akkor most a miniszterelnök ezt komolyan gondolja? Igen. Mondhatjuk, hogy Istennek képzeli magát? Nem, csak afféle szentnek.

Mert azt mondja Gábor György, a kitűnő vallásfilozófus, hogy a hitvalló eredeti jelentése a szentként tisztelt emberekre vonatkozott, akiket megöltek Krisztusért.

Ó édes szentem! Te, aki még képes vagy hinni. Ne gondold, hogy ez a politikusi földtől való elrugaszkodás egyedi a piacon. Nem csak az ország első emberére vonatkozik, több politikus is van kis hazánkban... több is mint kéne... akinek tekintélyes és harcos rajongó tábora van, s maguk is elhiszik, hogy csak ők lehetnek azok, akik megmentik a hazát. S azt is látom, hogy egyre nő azoknak a tábora, akik szeretnének megmentőként fellépni. Közülük bizony egynek sem hiszem, de ez legyen az én bajom, hogy az országért, az istenadta népért akar tenni bármit.

Csak a cselszövés, csak a maradjunk közel a tűzhöz, csak legyen meg a megélhetés.. ezek a mozgatórugók. Van aki nyíltan, van aki harcos amazonként, s van aki egy sötét lovag seregének előretolt helyőrségeként küzd a hülye választó kegyeiért. Vagyis a pénzünkért. Ne feledjük, mind, mind a zsebünkben turkálnak, akár Istennek hiszik magukat, akár Jean d’arcnak.

Hogy pesszimista lennék? Nem én. Csak annyit kérek azoktól, akiknél már hat az agymosás, nézzék meg a pénztárcájukat. Ott van a júdáspénz?

Iván Gizella (Új Népszabadság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2713141798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása