CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lesz-e ma 2024-es költségvetése Csepelnek ?

2024. március 14. 00:05 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel_8.jpgBorbély Lénárd polgármester a botrányos februári kt-ülés után az egyeztető megbeszélések mellett folytatta a költségvetés elfogadásáért indított hecckampányát is: a saját fb oldalán, a testületi ülés végén elhangzott, de nem közvetített hozzászólások egyenkénti közlését. - A napirendi pontok és a háttéranyagok  itt találhatók: https://csepel.hu/#/pages/20240314-rendkivuli-testuleti-ules 

Ezekhez néhány megjegyzés: 

> Csepelen eddig nem volt szokás a képviselő-testületi üléseken folyó politikai vitákba bevonni az önkormányzat, illetve a hivatal vezető munkatársait, akik, tekintettel, hogy több kurzust kell kiszolgálniuk, nyíltan sosem avatkoztak be a képviselő-testület politikai csatározásaiba. Most megtörtént. Lelkük rajta, hosszabb távon valószínűleg egyik fél sem nyerhet a vezetők és munkatársak, illetve az érintett csoportok felheccelésével. A polgármester hazug hecckampánya  csak saját hatalmának mindenáron való megtartatását szolgálja.  

> A felvételeken megszólalást vállaló vezetők a

költségvetést megelőző, hónapok óta tartó hatalmas, felelősségteljes munkáról beszéltek. Ebben igazuk van. A kérdés azonban nem ez, hanem hogy a polgármester miért és milyen ígérettel vonta be őket saját politikai játszmájába, illetve, hogy közel öt hónap alatt miért nem tudott leülni a képviselőkkel, a frakciókkal korrekt egyeztetésre? Sőt az eltelt hónapok alatt saját hatáskörben döntött egy sor, már az idei költségvetést is érintő kérdésben, nem mindig az önkormányzat érdekében. 

> Az önkormányzat költségvetése a választott politikusokból álló képviselő-testület politikai célkitűzéseinek költségvetési lenyomata, a döntés a képviselő-testület egészének a feladata és felelőssége. Borbély úr ezt évek óta nem hajlandó tudomásul venni, fütyült/fütyül a testületre. A többség birtokában megtehette/megtette. A kialakult helyzetért az ellenzéket felelősségre vonni, az önkormányzati, hivatali vezetőkkel felelősségre vonatni, különösen a fentiek ismeretében, felelőtlen, csakis a polgármester céljait szolgáló piszkos politikai kampányfogás. Aki így akar hatalmon maradni, annak nem Csepel érdeke az első.

    Borbély, amikor megértette, hogy a Fidesz frakció ellene fog fordulni, sőt kiteszik a pártból, a számára változatlanul meghatározó Orbán Viktor módszerét, a populizmust, a mindenáron való túlélés hatásos eszközét választotta. Ezt szolgálta az azóta tartó, részben önkormányzatii pénzből folytatott politikai kampánya, idei költségvetési előterjesztése. Most, hogy az utóbbit nem fogadták el, az oszd meg és uralkodj elvével próbálkozott: először egyenként akart tárgyalni a képviselőkkel. A hét közepén váltott: a frakciók már szakértőkkel kiegészülve vettek részt az egyeztetésen.

    Ami biztató, hogy – meghallgatva Dukán András fb oldalán , a tárgyalásokról közzétett tájékoztatóját – látszik az alagút vége, van esély a megegyezésre, az idei költségvetés határidőre történő elfogadására, az ellenzék természetesen támogatja a tervezett béremelések megvalósítását is. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2218349103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása