CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kulturális szenzáció: Jedlikes film ma délután fél kettőkor a Csepel Pázában

2011. április 15. 10:39 - Szerkesztő73

 

A Membrana Productions legújabb egészestés filmjének trailerje. Bemutató 2011. április 15-én, délután fél kettőkor a Csepel Cinemában. Mindenkit sok szeretettel várunk. Részletek a http://www.facebook.com/pages/Membrana-Productions/145680235497024?sk=wall oldalon.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium diákjainak meghívója a MAI filmbemutatóra:

 

Tisztelt Hölgyem / Uram!
 
“Nem vagyok különösebben tehetséges. Csupán szenvedélyesen kíváncsi.”
(Albert Einstein)
 
Sokan mondják, hogy a mai világ fiataljaiból hiányzik a kreativitás; a világra való rácsodálkozás, s az ebből következő felfedezni vágyás érzése. Véleményünk szerint ezen tulajdonságok minden társunkban megvannak.
Támogatás és önbizalom. Ebben a tekintetben talán a legfontosabb szavak, melyek megszabják, ki mennyire képes kifejezni önnön gondolatait ebben a sokféle, mégis ez által szép társadalomban.
2009 augusztusában az Egyesült Államokban élő rokonaink látogattak haza hozzánk. A kihagyhatatlan városnézés egyik állomásaként került sor a Váci utca hangulatos környékének bebarangolására. Miután gyomrunk korgását is csillapítottuk, hazafelé vettük utunkat, ám unokaöcsém apró plüssállata az étteremben maradt. Természetesen nem hagyhattuk magára szegénykét, így sietve visszaindultam. Ahogy a belváros impozáns épületei közt futottam, egyszerre eszembe jutott mindaz a hatás, amit a mozifilmek nagyszabású jelenetei, a hozzájuk írott hangulatfokozó zene kelt a nézőben. Megfogalmazódott az ötlet: mi lenne, ha mi magunk alakítanánk a filmet?
Barátaim kapva kaptak az ötleten, s rövidesen el is készült akkori nagy kedvencünk alapján első forgatókönyvünk. Az őszi szünetben leforgattuk 40 perces kalandfilmünket történelem tanárunk lelkes, odaadó közreműködésével. Nem volt olyan, mint egy hollywood-i szuperprodukció, de iskolánk közönsége nagy örömmel fogadta, s várta a folytatást.
2010 májusában kezdődtek az új nagyfilm, A Művész munkálatai. A forgatókönyv megírása már hosszabb időt emésztett fel: nagyjából két hónapba telt. Igyekeztünk színvonalas, jóval összetettebb alkotást létrehozni, krimihez méltóan furmányosat. Ebben nagy segítségünkre volt Orosz Norbert, a MAFILM operatőre, tanárunk volt diákja, aki bevezetett minket a „komolyabb” forgatás rejtelemibe. Forgatási helyszíneket és kellékeket tekintve további segítséget kaptunk a Shield Biztonságtechnikai Kft.-től, a Budai Irgalmasrendi Kórháztól, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságtól, a Csepeli Mentőállomástól, valamint a Hadtörténeti Múzeumtól.
2011 április 15-én 13:30-kor, egy éves munka után sor kerül A Művész premierjére a Csepel Cinema mozi termében, mely több mint 300 fős befogadó képességű. Szeretnénk, ha a rendezvényen Önnel is megoszthatnánk ezt a számunkra igen jelentős alkalmat. Megtisztelve éreznénk magunkat, ha jelenlétével emelné a nap fényét.
Célunk nem több mint igényes szórakozási lehetőséget nyújtani az érdeklődőknek, s hogy kiálljunk a közösségért tenni akarók kicsinyke, de annál lelkesebb csoportjai mellett.
 
Üdvözlettel és köszönettel:
Membrana Productions,
Jedlik Ányos Gimnázium

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr602827749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása