CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: május 3-án, kedden kezdődik a bírósági tárgyalás

2011. április 27. 10:42 - Szerkesztő73

A Független Hírügynökség értesülése szerint május 3-án, kedden tartják meg a csepeli kettős gyilkosság első tárgyalási napját a Fővárosi Bíróságon.

Miként a Csepel újság is többször beszámolt róla, 2010. decemberében vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a tragédia nyomozásának lezárása után. A vádirat szerint 2009. január 7-én, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában a Kun Tamás gondnok pisztolylövésekkel megölte Takács Józsefet az intézmény igazgatóját és Papp Lászlót az iskola egyik tanárát. Kun Tamás Deme Gábor volt igazgatóhelyettessel érkezett, hogy

tárgyaljon az igazgatóval. A vádirat szerint már ekkor arra készültek, hogy megölik az iskola vezetőjét, hogy az általa a volt igazgatóhelyettes ellen az iskolából eltűnt pénzek kapcsán összegyűjtött bizonyítékok ne kerülhessenek a hatóságokhoz. A gyilkos fegyver a pedellus engedély nélkül tartott fegyvere volt. Mivel az igazgatóval egy másik tanár is elment a találkozóra, őt is lelőtte Kun Tamás a vád szerint.

 A fegyvert elsütő Kun Tamást mint tettest előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolják. Deme Gábor volt gazdasági igazgatóhelyettes ellen bűnsegédként, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség. Deme Gábor védője, dr. Ruttner György ügyvéd  szerint a vád ügyfele esetében megalapozatlan.

 Az iskola gazdasági ügyei kapcsán Deme Gábor ellen egy másik büntetőeljárás is tart.

ELŐZMÉNYEK 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr342858772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása