CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli túlélő részletes beszámolója

2011. augusztus 14. 21:40 - Anzágo

 

Részletesen beszámolt a vele történtekről a Csepelen élve eltemetett férfi, akinek sikerült kiszabadulni. A fiatalember a mindennapi.hu portálnak azt mondta, támadói megkötözték, megrugdosták, eközben többször eszméletvesztés közeli állapotba került, majd betemették a földbe, és kicsikarták belőle bankkártyájának PIN-kódját. Mint fogalmazott, "elég üzemszerűnek tűnt az egész". A férfi a Baptista Szeretetszolgálat védett házában nyilatkozott a portálnak, kifejtve:

sörözni indultak az általa korábbról ismert, Szerbnek nevezett férfival és egy nővel a csepeli erdőbe. Útközben a délszláv férfi felvetette, látogassák meg egy ismerősét. Egy "tákolmányházhoz" érkeztek, ahol a délszláv és az ott tartózkodó ismerőse kétszer is - állításuk szerint - vécézni mentek.

A fiatalember már ekkor megkérdezte az addig ott maradó nőtől, mire szolgál a ház mellett látható gödör. A nő azt válaszolta, vécének ásták ki. Amikor a két férfi másodszor is visszatért, onnantól fogva a túlélő, egy 30 éves erdélyi férfi - mint elmondta - csak annyira emlékszik, hogy hátulról elkapták a nyakát egy kötéllel, eszméletvesztés közeli állapotba került, és azt érezte, "biztos, hogy meg fogok halni". Eközben összevissza rugdosták őt, próbált visítozni, kiabálni, amit ő a "halálhörgésének" nevezett az interjúban.

"Megpróbáltak meggyőzni azzal, hogy nem lesz semmi bajom, és hagyjam, hogy kötözzenek meg rendesen" - idézte fel a történteket, azzal folytatva, hogy támadói ezt követően kezét, lábát megkötözték. "Mondta a Szerb, hogy hátulra kell kötni, mert úgy szakszerű, meg úgy tanulta a katonaságnál" - emlékezett vissza az elhangzottakra. Ezután azt mondták neki, hogy guggoljon a gödörbe. Ekkor könyörögni kezdett, hogy ne ássák el, de hiába.

Elmondása szerint még mielőtt a gödörbe lökték volna, "kizsebelték" őt. Kiszedték belőle a bankkártyája PIN-kódját, "ami nem volt nehéz, mert hatvan ezerért nem akartam meghalni". Megjegyezte, már ekkor megpróbálta későbbi szökését tervezni.

A két férfi és a nő ezután elindult kivenni a pénzt, és ott hagyták őt nyakig beásva, kutyákkal őriztetve - fejtette ki, majd elmondta, hogy a három támadó távozása után várt néhány pillanatot, és "lényegében simán felállt", majd a kötelet lerúgva a lábáról elindult. Közben ráüvöltött a kutyára, s az elszaladt. Ezt követően a kezét is kiszabadította.

Az utcára kiérve - folytatta - megpróbált segítséget kérni, de mindenki azt válaszolta, hogy éppen otthon felejtette a mobiltelefonját. Végül egy járókelő tanácsára bement egy közeli boltba, ahol segítséget kapott, felhívta a bankot, és letiltatta kártyáját.

Arra a kérdésre, hogy családja hogyan viseli a történteket, elmondta, édesanyja azóta is pánikban van, nem bírnak aludni. Tartanak attól, hogy - mint fogalmazott - "alkudoznak a gyilkossal". "Végül is csak annak örülök, hogy mással ezt már nem csinálhatják meg" - mondta a túlélő, majd szavait azzal zárta, hogy "elég üzemszerűnek tűnt ez az egész dolog".

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója szombaton azt mondta, hogy eddig hat ember került előzetes letartóztatásba a Csepel-szigeten néhány napja kihantolt holttestekkel összefüggésben. A rendőr ezredes azt megerősítette, hogy a gyanúsítottak egy részét a megkötözve földbe ásott, onnan saját erejéből kiszabadult erdélyi férfi által adott személyleírások alapján sikerült azonosítani.

A hatóságok a Csepel északi részén működő hajléktalan bűnbanda feltételezett vezetőjét is letartóztatták, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi milyen állampolgárságú. A kihallgatáson macedónnak vallotta magát, ám ezt eddig nem sikerült hiteles dokumentumokkal alátámasztani - mondta Csizner Zoltán a sajtótájékoztatón, amelyen az újságírók a nyomozás érdekeire tekintettel nem kérdezhettek.

Az NNI igazgatója "tényközlő nyilatkozatában" elmondta, hogy a négy holttestet még nem sikerült azonosítani, vizsgálják haláluk körülményeit és időpontját is.

Csizner Zoltán nem zárta ki, hogy a most előzetes letartóztatásba került gyanúsítottak ahhoz az észak-csepeli bűnbandához tartoznak, amelynek három tagját tavasszal fogták el, a szintén előzetes letartóztatásban lévő bűnözőket fegyveres rablásokkal gyanúsítják a hatóságok.

A bűnügyről elsőként a Magyar Televízió Híradója közölt információkat, még csütörtök este. Másnap arról számolt be a hírműsor, hogy a macedón férfi mutatta meg a helyszínt a rendőröknek, és feltehetően nyomozási alkut ajánlott: azt mondta, mutat egy helyet az erdőben, ahol négy halott van elásva. Az általa megadott helyen találta meg az NNI a holttesteket.

Az áldozatok maradványainak boncolása és azonosítása pénteken kezdődött meg az Igazságügyi Orvostani Intézetben.

Alap: mindennapi.hu és nol,hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr753153547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása