CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bűnjel és Németh Szilárd

2011. október 26. 19:37 - Anzágo

Németh Szilárd, a XXI. kerület jelenlegi fideszes polgármestere (baloldali képünkön) az erdei fülesbagolyt (fotónkon Németh Szilárdtól jobbra) használta fel saját politikai karrierjének építgetéséhez. A bagoly véleményét előzetesen nem kérte ki. Igaz, másokét sem hallgatja meg, pont egy fülesbagolyét figyeli majd. Németh Szilárd először, 2008. szilveszterén egy orvul lelőtt fülesbagolyban látta meg a politikai lehetőséget. A szerencsétlen madarat a Tamariska-dombon pusztították el az orvvadászok. Az akkor még ellenzéki képviselő – jogosan – újra és újra emlékeztetett arra, ami köztudott volt:  a Tamariska-domb természetvédelmi terület. Volt. Ma már nem az.  Németh Szilárd miatt.
 
Mint a véres kardot az egykor hadba vonuló harcosok, Németh Szilárd 2009 januárjában úgy vitte körbe a médiában a Tamariska-dombi madárpusztítás hírét, hozzáfűzve a helyi fideszes Handa Bandában is: „a vandalizmus, a közveszélyokozás komolyan befolyásolja kerületünk lakóinak biztonságérzetét.” A fülesbagoly – élve vagy halva - ettől kezdve, Németh Szilárdnak köszönhetően, Csepel közéletének, pártpolitikájának szerves része, hivatkozási alap lett. Sok víz lefolyt azóta a Dunán. A bagolyból bűnjel, Németh Szilárdból, az egykori SZDSZ-es párttagból fideszes polgármester lett, aki – váltogatott meggyőződésével, párttagságával ellentétben – hűséges maradt a Tamariska-dombi fülesbagolyhoz.
 
Tavaly októberi beiktatása után az első interjúban ezt mondta: „Csepel biztonságát, a lakók biztonságba vetett hitét súlyosan kikezdték bizonyos nagy horderejű bűncselekmények. Gondolok itt a két évvel ezelőtti Tamariska-dombnál történt bagolyirtásra” az újdonsült polgármester bizonyos újabb nagy horderejű dolgok (iskolabezárás, kórház-kiárusítás, címer-meglovasítás, utcanév-átkeresztelő, számonkért választási ígéretek) miatt úgy látszott, a hatalom hétköznapjaiban gyorsan megfeledkezett a fülesbagolyról. A 2009-es Németh Szilárd önkormányzati képviselő még fáradhatatlanul levelet írt fülesbagoly ügyben kétféle személynek: boldognak és boldogtalannak. A fideszes Handa Banda szerint a szocialista polgármestert is megörvendeztette egy példánnyal. Ebben írta többek között: „A Tamariska-domb fővárosi védettség alatt álló természetvédelmi terület, amely a csepeli önkormányzat tulajdonában, a 6. ÖEVK-ban található.”. De ez már régen, nagyon-nagyon régen volt (két éve).
 

Kiderült, fideszes polgármesterként csak a nyűg van a természeti védelem alatt álló Tamariska-dombbal. A védettség miatt az nem olyan volt mint a védtelen önkormányzati köztisztviselők, közalkalmazottak vagy a Csevak-munkatársak sokasága. Egy dombot mégsem lehet kirúgni! Mi tévő legyek? – töprengett Németh Szilárd, mígnem egy szép nap kapott egy fülest (nem bagolyt). E szerint a természeti védettséget kell megszüntetni rapid módon, és nincs több gond. A fülest (nem a bagolyt) tett követte.

Németh Szilárdnak szolgai módon engedelmeskedve egy perc alatt megnyomták az igen gombokat a fülkeforradalmi fideszes mameluk-bioautomaták, akik nem állnak természeti védelem alatt, de gombnyomásuk következményeként 2011. szeptember 15. óta a Tamariska-domb sem.

A baglyokat persze, most sem kérdezte meg a Fidesz, de voltak, akik helyettük is szót emeltek. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület valamint az LMP komoly figyelmeztetéseket küldött a fülesbagoly-tetemből (is) politikai tőkét kovácsoló feledékeny Németh Szilárdnak. Szerintük érthetetlen a Tamariska-domb természetvédelmi státuszának megszüntetése és ezért kérika minden szakmai alapot nélkülöző döntés visszavonását!”

Az indokok között olvashatjuk a következőt: „A homoki gyepeket rejtő élőhelyen számos énekesmadár faj költ, télen pedig erdei fülesbaglyok veszik birtokba az 5,2 hektáros területet.” Németh Szilárd így két-három év után újra szemben találhatja magát a fülesbagollyal. Olyannal, amelyik él, nagyon is él, és az ígéreteire emlékezteti a gyakorlott feljelentgetőt, aki polgármesterként következmények nélkül nem mondhatja saját ígéreteire, hogy hu-hú, az már nagyon régen volt… Akkor ugyanis gyorsan kiderül: az ígérgetések csepeli közönsége nem fülesbagoly, ezért nem szereti, ha madárnak nézik. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr503332102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása