CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A lóvá tett igazság felvillantása kizárólag erős idegzetűeknek

2011. november 12. 11:16 - Szerkesztő73

Húsz millió forint közpénzbe került az a 15 festmény, amelyeken mai magyar festők festették meg az elmúlt 150 évet. A Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által megrendelt egyik festményen szerepel Orbán Viktor is, az alkotó szerint ugyanis „nem lehetett lehagyni a képről”. A másik megdöbbentő kép a 2006-os lovasroham megfestése. A HVG megkérdezte

Kerényit, a 2006. október 23-i események miért tartoznak a magyarság elmúlt 150 éves történelmének legfontosabb eseményei közé, mire azt válaszolt kapták, hogy nagyon sokan, köztük ő (Kerényi) is, úgy gondolják, hogy ez egy nagyon fontos történelmi pillanat, sőt „történelmi metszéspont” volt. Azon túl, hogy a festő csak „kopizott” mintegy másfél millióért, vagyis a „festmény” egy egyszerű másolat, mutatunk egy képet, amiről dicső Kerényi úr, és művész pártfogoltja mintha elfeledkeztek volna. Úgy látszik, a narancs szemüveg (no meg a magas honorárium) csak a Fidesz szája íze szerint engedi láttatni a világot. A „lovasroham”, kicsit más szemszögből:

 

Csak az igazság kedvéért. (Justy)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr533372316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása