CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem zárják be a csepeli zeneiskolát! Változatlanul működhet tovább!

2011. december 14. 19:00 - csú

Nem zárják be a  csepeli zeneiskolát!

A Fasang Árpád nevét viselő 69 éves intézmény változatlan formában működhet tovább! - Ez a városvezetői ígéret az eredménye a ma délutáni Szent Imre téri iskolamentő szerenádnak.

A Csepel újság értesülése szerint  sikert aratott és jelentős eredményt hozott a Mentsük meg a csepeli  Fasang Árpád Zeneiskolát névvel a facebookon szerveződött civil mozgalom ma délutáni  szerenádja.

A szerda délután fél ötre szervezett zenés demonstráción információink szerint több tucatnyian vettek részt. A hetek óta megszüntetéssel, összevonással fenyegetett csepeli zeneiskola igazgató-helyettese, majd igazgatója köszöntötte az összegyűlt szimpatizánsokat. Bejelentették, hogy a kerület vezetői kedden, december 13-án a velük való tárgyaláson ígéretet tettek: a december 15-i,  csütörtöki  vagyis a holnapi testületi ülésen visszavonják a csepeli zeneiskola "megszüntetésével" kapcsolatos előterjesztést. Az iskola változatlan formában működhet tovább. A zeneiskola igazgatója és helyettese  köszönetet mondott az önkormányzat vezetőinek a döntésért. Ezt követően az iskola diákjai adtak műsort a jelenlevőknek.  A programon részt vett Ábel Attila alpolgármester, és   forró teára hívta meg a résztvevőket, akik egy karácsonyi dallal és ünnepi jó kívánságokkal  hagyták el a Szent Imre teret. 

A szervezők a facebook-on így számoltak be az eseményről:

"A mai ünnepségünk békében, szeretetben és a karácsonyhoz méltó hangulatban zajlott le. A fellépők a nyirkos, hűvös idő ellenére is derekasan kitettek magukért, minden fellépő előadását hangos taps kísérte.

Az Önkormányzat pedig az utcazenéléshez nem csupán az áramot biztosította, de a zenélést követően finom forró teával várták a muzsikálás közben átfagyott lurkókat és szüleiket.

A koncert folyamán több alkalommal is megerősítést nyert, hogy az iskola megmaradhat változatlan formájában.

A történet tehát "happy end"-el ért véget. A csepeliek konstruktív, békés, mégis határozott összefogásáról pedig úgy érezzük, a helyzetükön változtatni akarók az egész országban példát vehetnek.

Ezúton is gratulálunk tehát a gyermekeknek, az iskolának, az önkormányzatnak és végül, de nem utolsó sorban a Csepelieknek!"

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr593463738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2011.12.15. 23:53:36

Az ígéret szép szó. Monták vala... Vala, mikor még volt egy "betyárbecsület" a zemberekben. Na ezek a mai politikai elit szereplői? Ezek nem azok. Én nem hiszek benne, hogy 1 éven belül nem kerül terítékre újra a bezárás!
süti beállítások módosítása