CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gerinctelenség a gerincúttal? Csepeli beruházások suba alatt?

2012. június 19. 13:38 - csú

Felkiáltó.jpgMiért kell elhallgatni a csepeliek számára fontos beruházásokat, ki a felelős?

Miért nem tájékoztatták a csepeli képviselő-testületet és a közvéleményt a városközpontba tervezett 1,3 milliárdos beruházás előkészületeiről? Ki készítette a beruházás terveit, mennyiért, mikor és kivel tárgyalták meg azokat? Ki hagyta jóvá a tervezési megrendelést, annak anyagi fedezetét? Mekkora önrészt kell biztosítani a kerületi önkormányzatnak, s mi az önrész fedezete? Csepel városvezetői mikor akarják a lakosságot tájékoztatni? Mikor lesz ezekről a fejlesztésekről, építkezésekről közmeghallgatás, de mindenek előtt mikor lesz végre tisztességes tájékoztatás Csepel jövőjéről?

A fővárosi közgyűlés holnap, szerdán, június 20-án ülésezik. Két, Csepellel kapcsolatos napirendet is tárgyalnak:

56. napirend: Javaslat a "Budapest XXI. kerületi csepeli gerincút kiépítése (I. ütem)" című, KMOP-2.1.1/A-2008-0013 azonosítószámú projekt Támogatási Szerződésének 6. sz. módosítására. A javaslat szerint a csepeli gerincút kivitelezési határidejét 2012. október 31-re módosítják, úgy ahogy az erről  szóló hír a csepeli Önkormányzat honlapján, június 15-én megjelent. A helyi vezetők azonban arról már nem írtak, hogy az átvételi eljárás új határideje 2013. január 31-re módosult. /Az előterjesztés melléklete, 3.3.1. pontja szerint./

57. napirend: Javaslat Budapest Főváros XXI. Kerület Csepel Önkormányzata városrehabilitációs projektjének támogatására. 

A fővárosi közgyűlés elé terjesztett javaslatról - amelyet az Új Széchenyi Terv várhatóan kiírásra kerülő városrehabilitációs pályázatra kívánnak beadni - sem a kerületi képviselő-testületet, sem a kerület közvéleményét nem tájékoztatták

Az összesen közel 1,3 milliárd forintra tervezett beruházás főbb céljai lennének:

1) A buszpályaudvar részleges megszüntetése, fedett buszpályaudvar és HÉV kombinált közlekedési csomópont beruházása.

2) Ingatlanfejlesztések (POHI, Rákóczi Ferenc Általános Iskola irodaépületté alakítása)

3) Paviloncsoport kialakítása, zöldterületi infrastruktúra kiépítése.

Kérdéseink:

1) Akkor mikor lesz kész a csepeli gerincút? A kivitelezés befejezése után sor kerül-e átadási ünnepségre, az út átvétel előtti használatbavételére?

2) Miért nem hagyta jóvá a csepeli képviselő-testület a Fővárosi Önkormányzat által tárgyalásra kerülő előterjesztést? 

3) Miért nem tájékoztatták a csepeli testületet és a közvéleményt a városközpontba tervezett 1,3 milliárdos beruházás előkészületeiről? 

4) Ki készítette a beruházás terveit, mennyiért, mikor és kivel tárgyalták meg azokat? Ki hagyta jóvá a tervezési megrendelést, annak anyagi fedezetét?

5) Mekkora önrészt kell biztosítani várhatóan a kerületi önkormányzatnak, s mi az önrész fedezete?

6) Mikor tervezik - közmeghallgatás keretében - a lakosságot tájékoztatni?

7) Miért kell elhallgatni egy kerület számára fontos fejlesztést, ki ezért a felelős?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr574598130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2012.06.19. 16:08:14

Gondolom most a Fővárosi Közgyűlésben ugyan olyan vehemenciával fogja támadni a Rákóczi iskola irodává való átalakítását mint az előző ciklusban a helyi testületi üléseken !! :))))
süti beállítások módosítása