CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elmulatta a kormány a magánnyugdíj felét

2012. augusztus 13. 00:04 - csú

Nem az a legnagyobb baj, hogy a kormány nem vezette be az egyéni számlát a nyugdíjrendszerben, hanem, hogy folyamatosan olyan lépéseket hoznak, amelyek aláássák a nyugdíjrendszerbe vetett bizalmat – mondta Simonovits András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A nyugdíjszakértő szerint az lenne a legfontosabb, hogy rugalmassá tegyék a rendszert. Aki akar, dolgozzon nyugdíj mellett, de ezt a munkát adóztassák meg, és tegyék lehetővé, a korai nyugdíjba vonulást – magyarázta.

A szakértő elmondta: aki visszakerült az állami nyugdíjrendszerbe és felvette a magánnyugdíj pénztáraktól a reálhozamot, annak egyértelműnek kellett lennie, hogy ezentúl nem vezetik tovább a számláját. Simonovits szerint az államhoz került magánnyugdíj vagyon mértéke a GDP tíz százalékát éri el, ennek az egyik felét államadósság csökkentésre fordították, a másik felét viszont "elmulatta" a kormány.

Ez a pénz örökre hiányozni fog a rendszerből, ez egy félévi nyugdíjkiadást jelent – tette hozzá. A nyugdíjszakértő úgy véli, ha a kormány változtatna a rossz gazdaságpolitikáján – például progresszívvé tenné a személyijövedelemadó-rendszert –, akkor azzal a nyugdíjrendszert is könnyebb helyzetbe hozná.

atv.hu                     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984707924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása