CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nincs becsülete, csak inflációja van

2012. augusztus 28. 00:04 - csú

Derkovits Gyula.jpgNem állítható, hogy Magyarországon éhséglázadás közeledne. Annál rosszabb: az éhség.

Komor felhők gyülekeznek. Itt egyre kevesebb megkeresett pénz ér egyre kevesebbet, és ezt persze lehet fényezni, de a lényeg mégiscsak az, hogy az Orbán-féle munkaalapú társadalomnak valós bázisa nincs. Itt olyan bérrabszolgák teszik a dolgukat, akiknek minden forintjuk holnap kevesebbet ér. Ennek a boltokban mindennap böjtje van.

Három és fél, netán négymillió ember él bérből és keresetből (az adóhivatal ennél kevesebbel számol), de amit tesznek, annak a nagy többség számára nincs sem becsülete, sem dicsősége. Verejtéke, kényszere van csak. Meg inflációja. - Többek között ezt írja Becsület és dicsőség című jegyzetében Tamás Gábor. A Népszabadságban megjelent cikk itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr694736181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása